kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στη Νιγηρία

Συγγραφέας: kantonopou στις 22 Φεβρουαρίου, 2009

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν το Σάββατο σε σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους με αφορμή τους τόπους λατρείας στην πολιτεία Μπάουτσι της Νιγηρίας, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

 Αξιωματούχος επέρριψε την ευθύνη για το ξέσπασμα της βίας σε τοπικούς πολιτικούς και πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από το στρατό να επιβάλει την τάξη, αφαιρώντας από την αστυνομία τις αρμοδιότητές της στην περιοχή.

 Μουσουλμάνοι νεαροί επιτέθηκαν σε Χριστιανούς και προέβησαν σε εμπρησμούς εκκλησιών σε αντίποινα για την πυρπόληση δυο τεμενών στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μπάουτσι, που οι Μουσουλμάνοι επέρριψαν στους Χριστιανούς, είπαν κάτοικοι της ομώνυμης πόλης, που βρίσκεται περίπου 300 χλμ. βορειανατολικά της Αμπούτζα.

 «Είδα πέντε σορούς στον δρόμο. . . μια από αυτές ήταν καμένη», είπε ο κάτοικος της Μπάουτσι, Μουαζού Χαρντάουα, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Μια από τις σορούς ανήκε σε έναν από τους Μουσουλμάνους νεαρούς που δέχθηκαν πυρά από αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για να επιβάλουν την τάξη όταν ένα ανεξέλεγκτο πλήθος επιχείρησε να κάψει μια εκκλησία», πρόσθεσε.

 Σύμφωνα με τον Χαρντάουα, τουλάχιστον τρεις εκκλησίες στη συνοικία Κοφάρ Ντούμι κάηκαν στην διάρκεια των επεισοδίων.

 Στην περιοχή είχαν ξεσπάσει επεισόδια πολιτικής και θρησκευτικής βίας το Νοέμβριο του 2008, που είχαν στοιχίσει τη ζωή εκατοντάφων στην πόλη Τζος. Αιματηρά επεισόδια είχαν σημειωθεί και το 2004.

 Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ίσα Γιουγκούντα δήλωσε ότι διέταξε την ανάπτυξη του στρατού στην πόλη. Ακόμη, επέρριψε την ευθύνη για τις ταραχές σε τοπικούς πολιτικούς, που «θέλουν να προκαλέσουν αναταραχή στην πολιτεία», όπως είπε, κάτι που «η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί».

 Η αστυνομία στην περιοχή δεν έκανε κανένα σχόλιο για τα γεγονότα.

   Πηγή http://www.e-tipos.com/newsitem?id=76977

Trackbacks/Pingbacks

  1. -Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους « Πόντος και Αριστερά

Αφήστε μια απάντηση