kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Υπουργός Παιδείας Κύπρου :Επίκαιρα τα μηνύματα των τριών Ιεραρχών

Συγγραφέας: kantonopou στις 29 Ιανουαρίου, 2009

Η αγάπη για το συνάνθρωπο, ο αυτοσεβασμός και ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, υπήρξαν βασικές αρχές της ζωής και της δράσης των τριών μεγάλων Ιεραρχών, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου σε μήνυμά του για την Γιορτή των Γραμμάτων.

 

Προσθέτει ότι οι αρχές αυτές και οι παιδαγωγικές τους υποθήκες είναι βασικά και επίκαιρα μηνύματα, που μπορούν να είναι και τώρα φωτισμένος οδηγός για τους εκπαιδευτικούς και για όλους όσοι ασχολούνται με τα γράμματα και την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων.

 

«Τιμώντας σήμερα τους τρεις Ιεράρχες και τη Γιορτή των Γραμμάτων, σας καλώ να ακούσετε με προσοχή το μεγάλο μήνυμα αυτής της ημέρας, ως έναν ύμνο για τα γράμματα και για την καλή παιδεία που έχουμε ανάγκη. Επωφεληθείτε από όλα όσα σας προσφέρει καθημερινά το σχολείο και αξιοποιήστε, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις ευκαιρίες που σας δίνονται. Γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσετε τη φρόνηση, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να επιτύχετε στη ζωή, διαμορφώνοντας την πολύπλευρη προσωπικότητα που θα επιτρέψει να έχετε μια μεστή ζωή και τις ικανότητες που θα σας επιτρέψουν να πετύχετε στο επάγγελμά σας», αναφέρει ο Υπουργός στο μήνυμά του.

 

Συμπληρώνει ότι η αγάπη για τα γράμματα, η συνεχής μελέτη, η επιμέλεια και ο σεβασμός στο δάσκαλο και στην προσφορά του είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί αυτή η μέρα γιορτής και τιμής για τα ελληνικά γράμματα.

 

Αναφερόμενος στους τρεις ιεράρχες τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό και τον Μέγα Βασίλειο, σημειώνει ότι τίμησαν και καταξίωσαν με τη ζωή και τη δράση τους τα ελληνικά γράμματα.

 

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι και οι τρεις Ιεράρχες είχαν σπουδάσει και αγαπήσει την κλασική φιλολογία και κατάφεραν με τη χριστιανική τους διδασκαλία και με τα συγγράμματά τους να κάνουν τη σύζευξη της ελληνικής παιδείας με τη χριστιανική αρετή. Συμπληρώνει ότι με το έργο και την προσφορά τους ανέδειξαν τα ελληνικά γράμματα και κληροδότησαν το διαχρονικό μήνυμα ότι η μόρφωση λαμπρύνει και φωτίζει το μυαλό, καλλιεργεί την ψυχή και διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών και των νέων. Ταυτόχρονα, σημειώνει, διακήρυξαν πως η μόρφωση πρέπει να εφοδιάζει τους νέους με όλα τα αναγκαία πνευματικά εφόδια που χρειάζονται για να γίνουν αληθινοί άνθρωποι, χρήσιμοι κοινωνικοί εργάτες και θαρραλέοι μαχητές στον καθημερινό στίβο της ζωής.

  Πηγή http://www.sigmalive.com/news/local/117745

Αφήστε μια απάντηση