kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Η.Π.Α :Ένας στους πέντε εφήβους εκθέτει γυμνές φωτογραφίες του στο Διαδίκτυο

Συγγραφέας: kantonopou στις 24 Ιανουαρίου, 2009

Ένας στους πέντε έφηβους Αμερικανούς έχει στείλει σε κάποιον γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κινητού τηλεφώνου και δύο στους πέντε έχουν στείλει e-mails με σεξουαλικές προτάσεις, όπως φανερώνει δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

 Επίσης, από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι νεαροί Αμερικανοί ηλικίας από 13 έως 19 ετών κάνουν διαδικτυακό σεξ παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι παραδέχονται ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε αυτούς, σύμφωνα με την Εθνική Εκστρατεία για την Πρόληψη της Εφηβικής και Απρογραμμάτιστης Εγκυμοσύνης (NCTUP).

 Στην έρευνα πήραν μέρος 1.280 έφηβοι και νέοι άνθρωποι μέχρι 26 ετών και περισσότεροι από τους μισούς αποκάλυψαν ότι είχαν λάβει μήνυμα με σεξουαλική πρόταση από κάποιον άλλο ενώ ένας στους πέντε δήλωσε ότι είχε μοιραστεί το τολμηρό μήνυμα με ένα τρίτο πρόσωπο.

 Οχτώ στους δέκα έφηβους υποστηρίζουν ότι είναι σκεπτικοί σε ό,τι αφορά στην αποστολή μιας «ζωηρής» φωτογραφίας τους με μήνυμα, γιατί φοβούνται μήπως το μετανιώσουν αργότερα, ενώ σχεδόν το 70% ανέφερε ότι δεν θέλει να απογοητεύσει το οικογενειακό του περιβάλλον.

 Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στους ενήλικες είναι ότι πάνω από το ένα τρίτο των εφήβων υποστηρίζει ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου κάνει τα ραντεβού ή τις σωματικές επαφές να είναι «πολλά υποσχόμενες».

 Αν και στις ΗΠΑ οι εφηβικές εγκυμοσύνες και γεννήσεις έχουν περιοριστεί κατά ένα τρίτο σε σχέση με τα ποσοστά της δεκαετίας του ’90, ωστόσο παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

 Το ποσοστό των κοριτσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες που μένουν έγκυες πριν την ηλικία των 20, ξεπερνά το 30%, ενώ πολλά συλλαμβάνουν κα για δεύτερη φορά πριν κλείσουν τα 20, σύμφωνα με το NCTUP.

  Πηγή http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_11/12/2008_259955

Αφήστε μια απάντηση