kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΜΠΑΛΑ (Αποσπασματικές ειδήσεις)

Συγγραφέας: kantonopou στις 28 Σεπτεμβρίου, 2008

1.  Τι είναι η Καμπάλα
Μυστικιστική και αποκρυφιστική εβραϊκή παράδοση που -μεταξύ των άλλων- σκοπεύει στην ερμηνεία του Torah. 

Πηγή http://www.geocities.com/artofwise/Dictionary.html  

 2. Η Καμπάλα και η Μαντόνα

Παρακολουθούσα μια μέρα ένα δελτίο ειδήσεων όπου έδινε συνέντευξη η Μαντόνα (τώρα γνωστή ως Εσθήρ). `Ελεγε με ποιο τρόπο η Καμπάλα άλλαξε τη ζωή της, και πώς την έχουν μεταμορφώσει, τα θαυμαστά πράγματα που της έμαθε ο Καβαλιστής Ραβίνος σχετικά με την ψυχή.

Πηγή:http://www.chabad.gr/templates/articlecco_cdo/aid/634949      

3 . Μαντόνα: “Τα σκάνδαλα που την έκαναν σταρ”   

Λοιπόν,   25/7/2008

Από τον Αστέρη Κασιμάτη 

Δικαίως είναι η πιο πετυχημένη τραγουδίστρια του σήμερα, αφού πρωταγωνιστεί στο διεθνές μουσικό στερέωμα πάνω από 20 χρόνια. Ο τίτλος «βασίλισσα της ποπ» της πάει… γάντι, όπως φυσικά και το «βασίλισσα των σκανδάλων», αφού όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να προκαλέσει με τις εμφανίσεις της και τις πράξεις της ουκ ολίγα σχόλια, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

Το ΛΟΙΠΟΝ με αφορμή την εμφάνισή της στη χώρα μας κάνει μια αναδρομή στη μεγάλη σκανδαλώδη διαδρομή της.

«Το φιλί με την Μπρίτνεϊ»: Το φιλί στο στόμα που αντάλλαξε με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς το 2003 στα MTV Video Music Awards έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας νέο σάλο. 

«Πάπας vs Μadonna»: Το 1987 ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β παρότρυνε τους καθολικούς να μη δουν τη συναυλία της στο Τορίνο, όπου θα τραγουδούσε την επιτυχία «Whos That Girl?». Η Εκκλησία αργότερα, το 1990, μποϊκοτάρισε την ευρωπαϊκή της τουρνέ

«Like a prayer»: Στο ομώνυμο βίντεο του 1989 η τραγουδίστρια φιλούσε ένα μαύρο άγιο και χόρευε μπροστά σε φλεγόμενους σταυρούς. Η Pepsi ακύρωσε το συμβόλαιο των 5 εκατ. δολαρίων που είχε υπογράψει μαζί της δύο μήνες νωρίτερα, όταν θρησκευτικές οργανώσεις έγιναν έξω φρενών με τη Μαντόνα. Βέβαια, αυτή κράτησε τα χρήματα της συμφωνίας.

«Like a virgin»: Το 1984 στην πρώτη της εμφάνιση στα MTV Video Music Awards η Μαντόνα πετάχτηκε μέσα από γαμήλια τούρτα με σταυρωμένα χέρια και φορώντας άσπρη τουαλέτα για να τραγουδήσει την επιτυχία της «Like a virgin». Το άλμπουμ έγινε αμέσως No 1 στην Αμερική και πούλησε πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα.

«Ρapa dont preach»: Αφού τραγούδησε «Ιve made up my mind / Im keeping my baby» (Το αποφάσισα / θα κρατήσω το μωρό μου) το 1986, οι ομάδες υποστήριξης των εκτρώσεων την εκθείασαν (σ.σ.: ενώ οι κατά των εκτρώσεων ήταν επί ποδός πολέμου). Η εξήγηση της Μαντόνα ήρθε με την απάντηση: «Οι πάντες πήραν στραβά το μήνυμα του τραγουδιού».

«Justify my love»: Η «βασίλισσα της ποπ» παρίστανε ότι έκανε σεξ στο ομότιτλο βιντεοκλίπ, το οποίο έσκασε μύτη στην οθόνη του ΜΤV το 1990. «Νομίζω ότι αυτό το βίντεο είναι ρομαντικό, αγαπησιάρικο και έχει χιούμορ», δήλωσε αργότερα στη «Νew York Τimes» η ίδια.

«Ραντεβού με τον Μάικλ Τζάκσον»: Ο «βασιλιάς της ποπ» και το «Μaterial Girl»… συνελήφθησαν από τους φακούς των παπαράτσι να κυκλοφορούν μαζί σε μερικά ραντεβού, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου των Όσκαρ του 1991.

«SΕΧ, το βιβλίο»: Στο εξώφυλλο του βιβλίου που κυκλοφόρησε από τη Μαντόνα υπήρχε η φωτογραφία της με το όνομα «Μistress Dita», μία μέρα μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Εrotica» (1992). Το βιβλίο περιείχε πορνογραφικές εικόνες με πρωταγωνιστές τους Ναόμι Κάμπελ, Βανίλα Άις και Ισαμπέλα Ροσελίνι.

«F..ck-F..ck-F..ck»: Το 1994 στο διάσημο late show του Ντέιβιντ Λέτερμαν η Μαντόνα είπε 13 φορές στον «αέρα» της εκπομπής «f..ck». Τι κατάφερε; Να γίνει το εν λόγω σόου το πιο λογοκριμένο στην ιστορία της τηλεόρασης μέχρι εκείνη την εποχή.

«Μαντόνα vs Μαράια Κάρεϊ»: Το 1995 έκανε την εξής δήλωση: «Αν ήμουν η Μαράια Κάρεϊ, θα αυτοκτονούσα». Το 1996 η Μαράια Κάρεϊ αντεπιτέθηκε λέγοντας: «Έχω να προσέξω τη Μαντόνα από τότε που ήμουν 7 ή 8 χρόνων, όταν ήταν διάσημη».

«ΕVΙΤΑ»: Ο αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες διαμαρτυρήθηκε όταν η Μαντόνα υποδύθηκε την Εβίτα Περόν το 1995, αλλά ο ρόλος αυτός της χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού με το «Υou Must Love Μe».

Η εσταυρωμένη: Το 2006 «σταυρώθηκε» πάνω σε ένα γιγάντιο σταυρό στη διάρκεια παγκόσμιας τουρνέ της. «Το να τοποθετήσω τον εαυτό μου πάνω σε ένα σταυρό δεν έχει καμία διαφορά από το να φορέσω ένα σταυρό», δήλωσε.

Ερωτικό τετράγωνο: Φήμες κάνουν λόγο για το ότι ο διάσημος παίκτης του μπέιζμπολ Άλεξ Ροντρίγκεζ έκανε πολλές νυχτερινές επισκέψεις στο σπίτι της Μαντόνα. Στο μεταξύ, η σύζυγός του Σίνθια βρίσκεται στο Παρίσι (σ.σ.: άφησε τα παιδιά τους στο Μαϊάμι) μαζί με τον πρώην της Μαντόνα, τον Λένι Κράβιτς. Ο τελευταίος αρνείται ότι «τρέχει» κάτι μεταξύ τους.

Υιοθεσία από το Μαλάουι: Το 2006 αποφάσισε να υιοθετήσει ένα παιδί από το Μαλάουι, κάτι που έγινε τελικά πέρυσι, ξεπερνώντας τους νόμους της χώρας (σ.σ.: έπρεπε να ζει σε αφρικανική χώρα για 18 έως 24 μήνες όσο διεκδικούσε την υιοθεσία). Ακόμη και η Αντζελίνα Τζολί είχε πει: «Προσωπικά προτιμώ να ακολουθώ το νόμο και να μην τον παραβαίνω. Ποτέ δεν θα έπαιρνα ένα παιδί από μια χώρα όπου η υιοθεσία είναι παράνομη».

Sex toy: Πέρυσι «πιάστηκε» με το σύζυγό της Γκάι Ρίτσι έξω από ένα sex shop του Λονδίνου την ημέρα των 39ων γενεθλίων του έχοντας πραγματοποιήσει την αγορά του.  

Πηγή:http://www.womenonly.gr/loipon/kosmikaarticle.asp?catid=13944&subid=2&tag=10618&pubid=1234536    

4 . Οι απαιτήσεις της Μαντόνα για τη συναυλία της στη Μπούντβα  του Μαυροβουνίου   

Κατάλογο απαιτήσεων “κατέθεσε” στους διοργανωτές της συναυλίας της στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, η σταρ της ποπ μουσικής σκηνής, Μαντόνα. Η Μαντόνα, η οποία θα δώσει μια συναυλία στο θέρετρο αυτό του Μαυροβουνίου, στις 25 Σεπτεμβρίου, ζήτησε- μεταξύ άλλων- να υπάρχουν μάσκες οξυγόνου στα παρασκήνια και τη σκηνή, αλλά και να εφημερεύουν οι καλύτεροι γιατροί στο πιο κοντινό νοσοκομείο της περιοχής, κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού τουρισμού του Μαυροβουνίου, οι διοργανωτές της συναυλίας αποφάσισαν να χτίσουν μια μίνι-πολιτεία για τη Μαντόνα και τους VIP καλεσμένους της, στην παραλία “Jaz” της Μπούντβα, όπου θα δοθεί η συναυλία της μεγάλης σταρ της ποπ.

Για να στηθεί η σκηνή της συναυλίας θα εργαστούν 500 άνθρωποι επί πέντε ημέρες, ενώ στα παρασκήνια θα υπάρχει ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος για τη Μαντόνα κι ένας άλλος για τα παιδιά της. Σε ό,τι αφορά το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου θα καταλύσει η Μαντόνα, οι απαιτήσεις της περιορίζονται στο φωτισμό, καθώς προτιμά τις λάμπες στους τοίχους και όχι στο ταβάνι, προκειμένου να είναι πιο χαλαρωτική η ατμόσφαιρα του δωματίου 

Πηγή:http://www.express.gr/news/politismos/68114oz_2008082768114.php3 

5 . Τα φορτηγά της Μαντόνα και η απεργία των τελωνειακών

Την ώρα που έξω από τα βενζινάδικα οι ουρές των οχημάτων φτάνουν τα δεκάδες χιλιόμετρα, με τους απελπισμένους οδηγούς να περιμένουν ώρες ολόκληρες για να γεμίσουν το ντεπόζιτό τους με? είκοσι ευρώ βενζίνη, την ώρα που τα φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα είναι εγκλωβισμένα εδώ και τέσσερις ημέρες στα σύνορα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς, την ίδια ώρα οι «απεργοί» τελωνειακοί δίνουν το «πράσινο φως» για να περάσουν τα μηχανήματα και τα σκηνικά για τη συναυλία της Μαντόνα στη χώρα μας! Ε ναι λοιπόν, κυρίες και κύριοι οδηγοί που ψάχνετε απεγνωσμένα ένα ανοικτό βενζινάδικο για να μπορέσετε να πάτε στη δουλειά σας αύριο και να μην σας απολύσει ο εργοδότης σας ή αναζητείτε έστω και ένα κυβικό εκατοστό βενζίνης για να μεταφέρετε το παιδί σας στο νοσοκομείο, μπορείτε? να οδηγείτε ήσυχοι, γιατί εσείς μπορεί να μην φτάσετε ποτέ στον προορισμό σας, η θρυλική βασίλισσα της ποπ όμως θα τραγουδήσει «ζωντανά» και με όλα τα κομφόρ στο ΟΑΚΑ το Σάββατο!

Και το υπερμεγέθες σκηνικό θα στηθεί κανονικά και ο dolby surround ήχος θα φτάσει «αγγελικός» στα αυτιά σας και το ειδικό χαρτί τουαλέτας της βασίλισσας θα «κοσμήσει» το ΟΑΚΑ και το νερό Καμπάλα θα ξεδιψάσει τα χείλη της! ???????  

Πηγή http://www.zougla.gr/news.php?id=9007  

6 . Καμπάλα  πάν’ στην εκκλησιά 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 

Πριν από περίπου δύο δεκαετίες, το 1984, εμφανίστηκε στο Λος Αντζελες ένας 65χρονος ραβίνος, ο Φίλιπ Μπεργκ. Ο λόγος του ήταν γοητευτικός και πολλοί σταρ του Χόλιγουντ έσπευσαν να γραφτούν στο Kabbalah Centre, το θρησκευτικό κέντρο που είχε ιδρύσει. Στα παραπάνω από είκοσι χρόνια που πέρασαν από τότε η Καμπάλα, το θρησκευτικό ρεύμα που εξέφραζε ο Μπεργκ, έγινε τόσο διάσημη σχεδόν όσο και οι λαμπεροί χολιγουντιανοί ηθοποιοί που την ασπάστηκαν.  

Τι ακριβώς είναι η περιώνυμη Καμπάλα; Μια μορφή ιουδαϊκού μυστικισμού, ένα σώμα θεωριών πάνω στην έννοια του θείου, τη δημιουργία, την προέλευση και τον προορισμό της ψυχής, τον ρόλο των ανθρώπων, ενώ περιλαμβάνει ακόμη μυστικιστικές και μαγικές πρακτικές οι οποίες διδάσκονταν μόνο στους λίγους εκλεκτούς, που, εξαιτίας της ισχυρής πίστης τους, αποκτούσαν αυτό το ξεχωριστό προνόμιο. Η λέξη Καμπάλα σημαίνει «να δέχεσαι». Ότι δηλαδή πράττει το Kabbalah Centre του Μπεργκ. Με πολλά παραρτήματα παγκοσμίως, το γκρουπ έχει προσελκύσει πολλούς μη Εβραίους, με προεξάρχοντες τους celebrities της διασκέδασης Μαντόνα, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Μικ Τζάγκερ και Ντέμι Μουρ.Έχει αντιμετωπίσει αρνητικές αντιδράσεις από οργανωμένα εβραϊκά γκρουπ αλλά, προς το παρόν, μοιάζει να ξεπερνά όλους τους σκοπέλους με επιτυχία και -θρησκευτική- ευλογία.
Το σύμβολο της Καμπάλα είναι ένα κόκκινο βραχιολάκι που, σταρ και μη, φορούν στον καρπό του αριστερού χεριού τους. Όσο για τον λόγο που η Καμπάλα ασκεί τόσο μεγάλη γοητεία στους αγχωμένους -και… τίνγκα στην κόκα- σταρ των λόφων του Χόλιγουντ, είναι η γαλήνη που εκπέμπει. Θέλετε δείγμα; Μπείτε στο site του ραβίνου Μπεργκ (www.kabbalah.com) και, με φόντο το απαλό πορτοκαλί new age χρώμα, ταξιδέψτε με όχημα τον λυτρωτικό λόγο του. Ιδού ένα δείγμα αυτού:
«Φανταστείτε μια θαυμαστή δύναμη ενέργειας», γράφει ο πράος ραβίνος, «τόσο βαθιά, τόσο δυνατή, τόσο ισχυρή, ικανή να σας θεραπεύσει απόλυτα, να μεταμορφώσει τη ζωή σας και ν’αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, για πάντα! Υπάρχει αυτή η δύναμη; Υπάρχει. Είναι η Καμπάλα, η αρχαιότερη σοφία σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.Η Καμπάλα αποκαλύπτει όλους τους πνευματικούς και φυσικούς νόμους που κυβερνούν τον κόσμο και την ανθρώπινη ψυχή. Δίνει λύσεις. Δημιουργεί τάξη μέσα από το χάος. Και δίνει απάντηση στην απόλυτη ερώτηση της ανθρώπινης ύπαρξης: ποιοι είμαστε; Από πού ερχόμαστε; Γιατί υπάρχουμε σε αυτή τη Γη;» (σ.σ. «τι είναι ο κάβουρας; τι είναι το ζουμί του;»)Με τόση ψυχική ανάταση αφειδώς προσφερόμενη, οι σταρ «τσίμπησαν». Και δεν ήταν και λίγοι: Ντέμι Μουρ, Ναόμι Κάμπελ, Μάικλ Τζάκσον, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Γουϊνόνα Ράιντερ, Κόρτνεϊ Λαβ, Στέλα Μακάρτνεϊ, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Πάρις Χίλτον, Μόνικα Λεβίνσκι, Μικ Τζάγκερ, Τζέρι Χολ, ζεύγος Μπέκαμ, Ντόνα Κάραν, Ροζάν. Φυσικά, η πιο διάσημη πιστή και βαθύτερα μυημένη ιέρειά της ακούει στο όνομα Μαντόνα. Η οποία, όταν καλείται να μιλήσει για την Καμπάλα, μεταμορφώνεται από το απόλυτο ποπ είδωλο σε μια ταπεινή Αμερικανίδα… κυρία Λουκά: «Κάθε επιτυχία μου είναι φανέρωμα του θεού. Είναι το εγώ μου που απαιτεί ιδιοκτησία. Είναι ύβρις, αλαζονεία και απληστία. Μέχρι τα 40 μου δεν γνώριζα απολύτως τίποτε. Ήμουν εγωμανής.Πίστευα πως πρόσφερα κάποια υπηρεσία στο ανθρώπινο είδος, πως ήμουν επαναστάτρια και απελευθερωμένη. Αλλά όχι, δεν ήμουν. Μέχρι που ανακάλυψα την Καμπάλα. Η Καμπάλα μοιάζει με το πανκ (!). Και τα δύο είναι φόρμες σκέψης έξω από πλαίσια. Δεν θέλω πια οι άνθρωποι να ντύνονται όπως εγώ. Τώρα θέλω να σκέφτονται όπως εγώ. Ντυθείτε σαν την Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Αλλά σκεφτείτε όπως εγώ και όλα θα πάνε καλά».Η Μαντόνα στηρίζει την Καμπάλα έμπρακτα και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Επισκέφτηκε προ διετίας το Ισραήλ, ενώ δώρισε στο κέντρο του Μπεργκ 5 εκατομμύρια δολάρια ως απόδειξη της καλής της πίστης και της αφοσίωσής της στους ιερούς σκοπούς του. Αφού Καμπάλα, όπως είπαμε, σημαίνει «να δέχεσαι». Υψηλά νοήματα αλλά και υψηλά… ποσά. Το εβραϊκό μυστικιστικό κείμενο του 13ου αιώνα, που αποτελεί το «ευαγγέλιό» της, πωλείται από το κέντρο του Μπεργκ στο Λος Αντζελες πάνω από 500 δολάρια. Το -διάσημο πια- κόκκινο βραχιολάκι των καβαλιστών, που όλοι οι πιστοί σταρ έχουν δεμένο στον καρπό του αριστερού χεριού τους και το οποίο είναι… πολυλειτουργικό (φέρνει καλή τύχη, βοηθά τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων, είναι φορέας του θείου φωτός, απομακρύνει το σκοτάδι), πωλείται προς 26 δολάρια το κομμάτι. Ενώ στα εξουσιοδοτημένα από το κέντρο καταστήματα ο πιστός μπορεί να βρει κρέμες προσώπου, μπλουζάκια -με το σύνθημα «Kabbalists do it better»-, εμφιαλωμένο νερό, ευλογημένο από τον ραβίνο Μπεργκ, ειδικό για καβαλιστικό διαλογισμό, θεραπεία, υγεία και αναζωογόνηση (κάπως σαν τα προϊόντα του Κορρέ αλλά στο πιο ιερό τους…). Πώς θα γίνεις πλούσιος; Πώς θα θεραπεύσεις αρρώστιες; Πώς θα βρεις τον ιδανικό σύντροφο; Πώς θα αποκτήσεις ειρήνη στη ζωή σου; Πώς θα διώξεις τους θαυμαστές από την πισίνα της έπαυλής σου στο Μαλιμπού; Η Καμπάλα έχει τις απαντήσεις. Και σου προσφέρει ενδοσκόπηση, νηφαλιότητα και ήρεμη δύναμη. Συνοπτικά, το φως το αληθινόν, πάντα όμως κάτω από τα δυνατά φώτα της δημοσιότητας…

giannis@enet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 30/07/2007 

Πηγή:http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=30.07.2007,id=78994248      

7 . Το  κόκκινο βραχιολάκι των καβαλιστών     Long ago, the ancient kabbalists revealed a powerful technology of protection. Its purpose is twofold: to protect us from the envious looks of others, and to help us eliminate feelings of jealousy and resentment in ourselves. The technology is the Red String: a strand of red wool worn around the left wrist. This technology is an indispensable tool for spiritual and physical protection.

The teachings of Kabbalah do not include prohibitions or commandments. Instead, the kabbalists speak of positive and negative energies. The negative energies of jealousy and envy emanate through the eyes?which gave rise to the very vivid and very ancient term, the Evil Eye.

The Evil Eye is part of the wisdom history of all humanity. It was spoken of by Socrates, Plato, and Aristotle. It was written of in the Bible. It has been accorded fear and respect by kings, queens, and conquerors throughout the ages. The ancient Greek seafarers painted eyes on the prows of their ships as protection against this power. The Romans called it oculus malus. To the Scots it was droch shuil. Kabbalists refer to it as ayin horeh.

According to the kabbalists, this form of negative energy can affect our lives and well-being. It can hold us back from achieving our destinies and it can also cause us to lose what we have already achieved.
Applying the Red String Technology
Worn around the left wrist, the Red String works in the same way as the vaccines of modern medicine. When we receive a vaccination against a disease, a weakened strain of the illness is integrated into the vaccine. Spiritual immunizations are based on a similar principle. Kabbalah teaches that colors have specific frequencies and energies. Red, for example, is the color of danger. By binding a Red String to ourselves in a very specific manner, we shield ourselves against the dangerous negativity that might be directed our way?a spiritual vaccine against the destructive forces of the Evil Eye.

The color red is one part of the technology. The rest begins in Israel, where a length of Red String is wound around the tomb of Rachel, the matriarch of the Bible. Rachel is considered by kabbalists to be the mother of the world, and her greatest desire is to defend all of her children from evil. Throughout her life, Rachel acted as the protector of all humankind. According to Kabbalah, the burial sites of the righteous are a portal to the energy they created in their lifetimes. The Red String is brought to Rachel?s tomb where it is infused with her force of protection?for no power is stronger than a mother?s natural protective love. In a practical sense, this is a challenging task, because Rachel?s tomb is located in one of the most politically volatile areas of Israel. But each and every Red String sold by the Kabbalah Centre must undergo this process in order to be considered an authentic form of protection against the Evil Eye.

The Red String is individually sized and worn around the left wrist. The left side of the body has been identified by kabbalists as the area where energy enters. The left arm and hand pertain to the concept of receiving; the right arm and hand embody the power of imparting. Negative forces, therefore, enter the body through the left side. By wearing the Red String on the left wrist, negative energies are intercepted at the precise point of entry. The string is tied in a carefully prescribed sequence of seven knots, each of which symbolizes a separate spiritual dimension that infuses our reality. It?s important that someone who loves us?someone we deeply trust?ties the string around our wrist. As they do, we should ask for the power to radiate kindness, compassion, appreciation, and absence of the Evil Eye to everyone around us.                 

Red String Package

 $26.00 

The Red String protects us from the influences of the Evil Eye. Evil Eye is a very powerful negative force. It refers to the unfriendly stare and unkind glances we sometimes get from people around us. According to Kabbalah, the critical need to confront the problem of negative influences cannot be underestimated. Kabbalah teaches us that we can remove intrusive negative influences by using tools such as the Red String! The package includes enough string for about 7 bracelets

Πηγή:http://www.kabbalah.com/13.php   

8 . ΜΙΑ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  

Σε λίγες ώρες από την στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, η Μαντόνα θα ανεβαίνει στην εξέδρα του ΟΑΚΑ για να… “συνεπάρει τα πλήθη” με την χορευτική της μουσική. Όμως η “βασίλισσα της ποπ” είναι τα τελευταία χρόνια πιο διάσημη για την σχέση της με την Καμπάλα και την σύγκρουση της με το Βατικανό, παρά  για την ίδια την μουσική της.
H  Μαντόνα ή Λουϊζα Σικόνε, όπως ήταν το οικογενειακό της όνομα, γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1958 στο Μίτσιγκαν των Η.Π.Α.
Η ιταλική καταγωγή συμβάδιζε με την καθολική θρησκεία. Όμως από ένα σημείο και μετά, ήλθε η σύγκρουση με το Βατικανό.

Η πρώτη αφορμή  υπήρξε το βίντεο του  Like a Prayer, όπου  υπάρχουν πύρινοι σταυροί, αναφορές στα στίγματα, αγάλματα που δακρύζουν, ενώ  μέσα στην Εκκλησία ημίγυμνη σαγηνεύει έναν μαύρο Ιησού. Αυτή η σύγκρουση συνεχίζεται σήμερα με αποκορύφωμα την αίτηση για αφορισμό της Μαντόνα γιατί στην ευρωπαϊκή της τουρνέ του 2006 παρίστανε επί σκηνής τον Εσταυρωμένο, φορώντας αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι της.
Η ίδια δήλωσε ότι “Ο Ιησούς θα καταλάβαινε”. Τι ακριβώς θα καταλάβαινε ο αρχηγός της Χριστιανικής Θρησκείας από την βλασφημία της κυρίας Σικόνε-Ρίτσι μας διαφεύγει.
Όπως διέφυγε και από τους χριστιανικούς, μουσουλμανικούς και εβραϊκούς κύκλους της Ρώμης και της Μόσχας που ζήτησαν  την ακύρωση των συναυλιών της και σαμπόταραν τις συναυλίες.

Αίρεση και προπαγάνδα
Την δεκαετία του ’90 η Μαντόνα ασπάστηκε την Καμπάλα. Η Καμπάλα είναι μια μορφή του εβραϊκού μυστικισμού. Τα κείμενα της συλλέχθηκαν μεταξύ 5ου και 13ου αιώνα στην Ισπανία και την Μέση Ανατολή. Πνευματικός πατέρας της Καμπάλα είναι ο Ραβίνος Σιμόν Γιοχαϊ που κατέγραψε τα κείμενα τον 2ο μ.Χ αιώνα σε ένα βιβλίο που λέγεται Ζοχάρ.

Η Καμπάλα θεωρείται  τόσο ιερή ανάμεσα στους Εβραίους, που διδάσκεται μόνο σε πολύ ευλαβείς μελετητές του Ταλμούδ και μάλιστα όταν έχουν περάσει το 40ον έτος της ηλικίας τους και έχουν ζήσει μια αγνή ζωή.
Όμως πολλοί είναι εκείνοι οι Εβραίοι που κρατούν αποστάσεις από τον αποκρυφισμό της, που στην Ευρώπη υπήρξε η βάση της Θεοσοφίας, του Τεκτονισμού και του Ροδοσταυρισμού. 

Μέχρι τώρα η  πραγματική Καμπάλα μέχρι τώρα έχει περιορισθεί στους Εβραίους που θεωρούν την διδαχή σε γκοίμ (μη εβραίους) ως αμαρτία. Εκείνος που έκανε γνωστή την Καμπάλα σε μη Εβραίους, υπήρξε ο Ραβίνος Φίλιπ Μπεργκ, που το 1993 ίδρυσε  το Κέντρο της Καμπάλα της Νέας Υόρκης.  Μέλη του «Κέντρου» είναι διασημότητες όπως η Μαντόνα και ο άνδρας της Γκάϊ Ρίτσι , η Ντέμι Μουρ, η Μπρίτνευ Σπηρς και  η Ροζάνα Μπαρ. Υπόψιν ότι ο Μπεργκ θεωρεί ως πνευματικό του πατέρα τον Πολωνοεβραίο Ραβίνο Γιεχούντα Ασλάντ, που προσπάθησε να κάνει δημοφιλή την Καμπάλα σε μη Εβραίους, συνδυάζοντας την με τον κομμουνισμό και δίνοντας έμφαση στο αντιελιτίστικο χαρακτήρα της Καμπάλα.
Το είδος της Καμπάλα που ακολουθεί η Μαντόνα είναι μία “λάιτ” εκδοχή της, που είναι περισσότερο μια πετυχημένη επιχείρηση με την πώληση ειδικού νερού και των κόκκινων κομποσχοινιών  για το κακό μάτι.
Στην ουσία πρόκειται για επικίνδυνη σέκτα, που όπως λέει και ο Ραβίνος Ισαάκ Σόρτσετ της Συναγωγής Μιλ Χίλ του Λονδίνου χρησιμοποιεί έλεγχο του νου, συναισθηματική χειραγώγηση και πίεση για δωρεές. Όσον αφορά την Μαντόνα, όταν ο σύζυγος της, Γκάι Ρίτσι αρνήθηκε να συνεχίσει την κατήχηση ο Μπεργκ συμβούλεψε την Μαντόνα να τον χωρίσει γιατί δεν είναι η αδελφή ψυχή της, βασική ιδέα στην Καμπάλα.
Η ίδια η Μαντόνα υπερασπίζεται την ενασχόλησή της με την Καμπάλα. ” Οι μαθητές της Καμπάλα  έχουμε όλοι ένα κοινό στοιχείο: Θέλουμε όλοι να δημιουργήσουμε ειρήνη στον κόσμο. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο χάος και στον πόνο που υπάρχουν στον κόσμο. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο αδικαιολόγητο μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους”. Μέσω της Καμπάλα η Μαντόνα θέλησε να δημιουργήσει την εικόνα πνευματικού ανθρώπου και όχι αυτή του Υλιστικού Κοριτσιού. Αυτό βέβαια δεν καταλαβαίνουμε τι σχέση έχει με το φιλί στο στόμα που έδωσε στην Μπρίτνεϊ Σπηρς στην διάρκεια των βραβείων του MTV ή την χρησιμοποίηση της Καμπάλα για να
ξελογιάσει τον παντρεμένο αστέρα των Yankees «Αστορ Ροντρίγκεζ».
Η Καμπάλα όμως επηρεάζει και την τέχνη της Μαντόνα. Το 1998 η μεγάλη της επιτυχία «Ray Of Light» έχει καμπαλιστικές αναφορές. Ενώ έγραψε και το «Isaac» για τον Ισαάκ Λούρια, ένα από τους μεγαλύτερους διδασκάλους της Καμπάλα. Καμπαλιστικά είναι και τα δύο βιβλία για παιδιά που έχει γράψει. Επίσης  προωθεί το πρόγραμμα Πνευματικότητα για Παιδιά που είναι το ανάλογο πρόγραμμα του Καμπαλιστικού Κέντρου του Μπεργκ.
Η ομάδα του Μπεργκ έχει διεισδύσει και στην βρετανική εκπαίδευση με πολλά στοιχεία της Καμπάλα να διδάσκονται στην υποχρεωτική ύλη των σχολείων (καταλαβαίνετε τώρα γιατί κάποιοι θέλουν την κατάργηση  του μαθήματος Θρησκευτικών στην Ελλάδα). Τέλος το ντοκιμαντέρ “Είμαι Εγώ, επειδή είμαστε εμείς” που προβάλλεται αύριο στις “Νύχτες Πρεμιέρας” έχει αποκαλυφθεί από το Fox News, το σκληροπυρηνικό συντηρητικό κανάλι της Αμερικής, ότι είναι “προπαγάνδα της Καμπάλα”.
Η Μαντόνα χρησιμοποιεί το πρόβλημα των παιδιών του Μουλάι που πεθαίνουν στην Αφρική από AIDS για να τα κάνει κατήχηση της Καμπάλα μέσω του προγράμματος “Πνευματικότητα για Παιδιά”.
Υπ’ όψιν ότι τα παιδιά που στέλνονται στις ΗΠΑ για να σωθούν, διαμένουν σε χώρους του Καμπαλιστικού Κέντρου. Επίσης, χρησιμοποιεί εν αγνοία τους τον Μπίλ Κλίντον και τον Ντέσμοντ Τούτου για να προσδώσει κύρος στο φιλμ, αλλά στην ουσία για να περάσει κρυφά την προπαγάνδα της Καμπάλα????..
  

Πηγή:http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1625&Itemid=1          

9. Η βασίλισσα είναι γυμνή 

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ 

????.
Αλλο τραγούδι και άλλο βίντεο

Το ίδιο και με τα λίγα μη ερωτικά της τραγούδια. Αντιδράσεις προκλήθηκαν από το βίντεο του «American life» το οποίο μόνο με διασταλτικές ερμηνείες συσχετίζεται με το περιεχόμενο του τραγουδιού. Τελικά, το βίντεο ως αντιπολεμικό -άρααντιαμερικανικό- κόπηκε από τα κανάλια και αντικαταστάθηκε από ένα άλλο εντελώς ουδέτερο και άσχετο, ενώ το τραγούδι συνέχισε να παίζεται χωρίς πρόβλημα.Οι εικόνες, οι δηλώσεις και οι συμπεριφορές, ανεξάρτητα από τα τραγούδια, διαμορφώνουν το φαινόμενο που λέγεται Μαντόνα. Ενα φαινόμενο που με τις αντιφάσεις του δημιουργεί την υπόνοια ότι το αληθινό μπλέκεται περίτεχνα με το ψεύτικο, το αυθόρμητο με το στημένο.Που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του «Live Earth» για τη σωτηρία της χλωρίδας και της πανίδας, αλλά βάφει με χρώματα ένα πρόβατο στο κτήμα της για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης ξεσηκώνοντας την οργή των φιλόζωων και των οικολόγων.Εκθειάζει τον Μάικλ Μουρ για τις ταινίες που καταγγέλλουν την περιφρόνηση της αμερικάνικης κυβέρνησης προς τους άλλους λαούς, ενώ εξοργίζει τους Πορτορικάνους βάζοντας υποτιμητικά τη σημαία τους ανάμεσα στα σκέλια της. Που τραγουδάει «αυτό το είδος της σύγχρονης ζωής δεν μου κάνει, έχει κόστος», ενώ τροφοδοτεί αδιάκοπα με πλούσιο υλικό όλη την κουλτούρα του λάιφ στάιλ και αποκομίζει κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων διαφημίζοντας τα αναψυκτικά της Pepsi, τα καλλυντικά της Max Factor και τα ρούχα της Η&Μ! Που δηλώνει «δεν είμαι ούτε χριστιανή ούτε εβραία» και, μαζί με την Ντέμι Μουρ, την Ντόνα Κάραν και άλλους διάσημους, ενισχύει με πολλά εκατομμύρια δολάρια το «Κέντρο Καμπάλα» στο Λος Αντζελες, το οποίο ανταγωνιζόμενο τη «Σαϊεντολογία», αποτελεί ένα από τα μοδάτα «πνευματικά» καταφύγια των σταρ του Χόλιγουντ.Προσηλυτισμός που αντιμετωπίζεται με ειρωνεία και αποδοκιμασία από τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους, αλλά και από τους εβραίους, των οποίων τα ιερά σύμβολα, σταυρός-ημισέληνος-αστέρι, κρέμονται όλα μαζί από το λαιμό της.

 Ευαισθησία κατά περίπτωση

Ευαισθησία που δεν ενεργοποιήθηκε από τις εκκλήσεις της Αντζελα Γκόντφρεϊ Γκόλντσταϊν και άλλων διακεκριμένων ειρηνιστών, να μην επισκεφτεί τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης, στη Βηθλέεμ, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει επιβάλει καθεστώς απαρτχάιντ στους Παλαιστίνιους. Αλλά ακόμα και ορθόδοξοι εβραίοι ενοχλήθηκαν, θεωρώντας τις ενέργειές της τρικ δημοσίων σχέσεων και προσβολή για τον ιουδαϊσμό, που απαγορεύει τη μύηση μη εβραίων, και κυρίως γυναικών, στον εβραϊκό μυστικισμό που προϋποθέτει την αυστηρή τήρηση 613 εντολών. Κανόνες που φαίνεται ότι δεν τηρεί ούτε ο γκουρού της Μαντόνας Σαούλ Γιούντκεβιτς, ο οποίος ετέθη από τις δικαστικές αρχές σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Τελ Αβίβ με την ειδεχθή κατηγορία ότι απέσπασε εκβιαστικά 50.000 δολάρια από μία ετοιμοθάνατη καρκινοπαθή προκειμένου να της δώσει μία φιάλη με θεραπευτικό «άγιο νερό»! ?????
Οποιες κι αν είναι οι αληθινές προθέσεις της, αν μη τι άλλο, η Μαντόνα καταφέρνει να κάνει πολιτική με το πιο απολίτικο ακροατήριο. Ενα καταναλωτή που, θέλοντας να ξεφύγει από μια άχρωμη καθημερινότητα χαμηλών προσδοκιών, τα θέλει όλα, έστω συμβολικά και θεατρικά. Κι αυτή, με μυαλό, εργασία, σαφήνεια και τέχνη, του προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα που διαρκώς ανανεώνεται, για την ικανοποίηση των απαιτήσεων και των αισθήσεών του, με μουσική, τραγούδι, χορό, υποκριτική, μόδα, προβολή, γκλαμουριά, μύθο, φαντασία, γάμους, παιδιά, πανσεξουαλισμό, look, σκάνδαλα, τσόντα, πλαστικές, μεταμορφώσεις, ταχύτητα, φιλανθρωπία, αντικομφορμισμό, μυστικισμό, hi-tech, χειραφέτηση, πολιτική, αναγνώριση, μπίζνες, χρήμα και, κυρίως, αιώνια νεότητα.Σε τίποτα σχεδόν δεν είναι καλύτερη από άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες, αλλά στο συνδυασμό όλα-μαζί-σε-ένα είναι ασυναγώνιστη. Ταλέντο??.
7 – 21/09/2008    
Πηγή http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=15463416

Αφήστε μια απάντηση