Υλοποίηση προγράμματος : προσέχω το σώμα και την υγεία μου. Σώμα, υγιεινή διατροφή, στοματική υγιεινή

Κύριοι παιδαγωγικοί στόχοι του προγράμματος είναι : η εξοικείωση των παιδιών με το σώμα τους, την καθημερινή φροντίδα της υγιεινής διατροφής καθώς και την κατανόηση της στοματικής κοιλότητας και των τρόπων με τους οποίους τη διατηρούμε καθαρή και υγιή.

Σύνδεση με όλες τις γνωστικές περιοχές του ΔΕΕΠΣ  – Γλώσσα, – Μαθηματικά, – Φυσικές επιστήμες, – Μελέτη περιβάλλοντος, – Νέες τεχνολογίες, – Αισθητική και θεατρική αγωγή

Yoga Hour

Ήρθε η ώρα για γυμναστική!Ώρα για παιδική yoga!! H παιδική yoga ενισχύει την φυσική ευελιξία, τη συγκέντρωση,αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του παιδιού και βελτιώνει τον προσανατολισμό.

Κάντε κινήσεις όπως ακριβώς και τα ζωάκια παρακάτω.. Δεν είναι διασκεδαστικό;

 (ΚΔΑΠ Exelixis KIDS)

Ώρα να παίξουμε με παζλ!!

Τα παζλ είναι ένα διασκεδαστικός τρόπος απασχόλησης για τα παιδιά καθώς και τους προσφέρει πολλά οφέλη (συντονισμός χεριού-ματιού, βελτίωση της λεπτής τους κινητικότητας, εγρήγορση του μυαλού, επίλυση προβλημάτων, βελτίωση της μνήμης και της σκέψης).

Εκτυπώστε τις εικόνες και δώστε στα παιδιά ψαλίδι να κόψουν τις εικονίτσες που βρίσκονται δεξιά και στη συνέχεια αφήστε στα παιδιά να πειραματιστούν και να τις τοποθετήσουν εκεί που ταιριάζουν.

  

Συμπληρώστε το παζλ

Εκτυπώστε με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά την εικόνα και προσεκτικά με το ψαλίδι κόψτε τις εικονίτσες που βρίσκονται στα δεξιά. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να συμπληρώσετε τα κομμάτια του παζλ για να ολοκληρωθεί η συνολική εικόνα. Εύκολο δεν είναι;

Ένωσε τις γραμμούλες..

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Σούλα η μελισσούλα και θέλω να φτάσω στην κυψέλη μου! Μπορείτε να με βοηθήσετε; Μη φοβάστε δεν θα σας τσιμπήσω!!

Πάρτε μαρκαδόρο ή μολύβι και ενώστε τις γραμμούλες μέχρι το τέλος..

(Εν λόγο)

Αντιστοίχιση χρωμάτων

Μπορείς να βοηθήσεις τις μελισσούλες να μπούνε στο αντίστοιχο κυψελόσπιτό τους; Εκτυπώστε τις εικόνες και δώστε στα παιδιά ψαλίδι για να τις κόψουν. (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΨΑΛΙΔΙΑ!) Στη συνέχεια, ξεκινήστε το παιχνίδι και βάλτε την μελισσούλα στο αντίστοιχο χρώμα κυψέλης.

 (Simple Fun for Kids)

Δροσερή σπιτική λεμονάδα

Υλικά:

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 700 γρ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 4 λεμόνια

Συνταγή:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ξύσμα και την ζαχαρίτσα. Όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για να πάρει μία βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και το διατηρούμε σε μπουκάλια στο ψυγείο. Σερβίρουμε βάζοντας λίγο χυμό στο ποτήρι και το αραιώνουμε με νερό ή σόδα. Η αναλογία να είναι 1/3 λεμονάδα και 2/3 νερό ή σόδα.

Καλή σας απόλαυση!!