ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β1

Ελάτε μαζί μας στην Επιμόρφωση Β1 …

Κίνδυνοι – Απειλές – Αρνητικά στοιχεία του Διαδικτύου

Απρ 201811

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κίνδυνοι – Απειλές – Αρνητικά στοιχεία του Διαδικτύου    

Μικροσενάριο – Μικροδιδασκαλία – ∆οµή – Στάδια

Μαρ 201831

Αξιοποίηση του εργαλείου στην τάξη: https://padlet.com/

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μικροσενάριο – Μικροδιδασκαλία – ∆οµή – Στάδια    

∆ιαδραστικά βιβλία εµπλουτισµένου περιεχοµένου

Μαρ 201831

 

 

Περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των διαδραστικών βιβλίων εμπλουτισμένου περιεχομένου θα βρείτε εδώ

 

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ∆ιαδραστικά βιβλία εµπλουτισµένου περιεχοµένου    

Εργαλεία web 2.0 – Εννοιολογική Χαρτογράφηση

Μαρ 201813

Αξιοποιείστε το εργαλείο στην τάξη: https://bubbl.us

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαλεία web 2.0 – Εννοιολογική Χαρτογράφηση    

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η αξιοποίησή του µέσα στην τάξη

Μαρ 201813

Αξιοποιείστε το εργαλείο στην τάξη: https://www.jigsawplanet.com

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η αξιοποίησή του µέσα στην τάξη    

Η αξιοποίηση της ψηφιακής αφήγησης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μαρ 201813

Τίτλος λογοτεχνικού κειµένου:  Τα τρία γουρουνάκια

Link προβολής σχετικού βίντεο:

Μακέτα σχεδίασης:

Ψηφιακή αφήγηση µε Power Point:

Δείτε το στο slideshare.net
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η αξιοποίηση της ψηφιακής αφήγησης στην εκπαιδευτική διαδικασία.    

Κλάδοι επιμορφούμενων εκπαιδευτικών

Μαρ 201813

Τα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι χωρίζονται σε ομάδες  «συναφών» κλάδων («συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών) προκειμένου το επιμορφωτικό και το υποστηρικτικό υλικό που τους παρέχεται να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Στην παρούσα επιμορφωτική περίοδο λειτουργούν τέσσερις (4) «συστάδες» κλάδων εκπαιδευτικών στις οποίες εντάσσονται όλοι οι κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικών περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ως εξής:

ΣΥΣΤΑΔΕΣ Β1 ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ Τίτλος «συστάδας» κλάδων Κλάδοι – ειδικότητες επιμορφούμενων
ΣΥΣΤΑΔΑ Β1.1 Θεωρητικές επιστήμες και Καλλιτεχνικά Φιλόλογοι, Θεολόγοι, Ξένων Γλωσσών, Μουσικής, Καλλιτεχνικών
ΣΥΣΤΑΔΑ Β1.2 Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Φυσική Αγωγή και Υγεία Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογικοί κλάδοι, Επαγγέλματα γης, Φυσικής Αγωγής, Κλάδοι Υγείας, κλπ.
ΣΥΣΤΑΔΑ Β1.3 Μαθηματικά, Πληροφορική και Οικονομία – Διοίκηση Μαθηματικοί, Πληροφορικής, Οικονομολόγοι, Διοίκηση κλπ.
ΣΥΣΤΑΔΑ Β1.4 Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί

 

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. διαρκεί 36 διδακτικές ώρες (περίπου 12 εβδομάδες). Στο μεσοδιάστημα των συνεδριών, οι επιμορφούμενοι υλοποιούν μικρές εργασίες – δραστηριότητες που τους ανατίθενται από τους επιμορφωτές τους και οι οποίες αναρτώνται στην πλατφόρμα του προγράμματος.

Το υλικό της επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. διατίθεται μέσω πλατφόρμας διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου και ηλεκτρονικής μάθησης (moodle), η οποία αξιοποιείται επίσης για την εκπόνηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εργασιών από τους επιμορφούμενους, καθώς και για την επικοινωνία μεταξύ τους και με τον επιμορφωτή, στο πλαίσιο του προγράμματος.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλάδοι επιμορφούμενων εκπαιδευτικών    

Επιμόρφωση Β1

Μαρ 20186

Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά εισαγωγική επιμόρφωση σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε. και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. αποτελεί η πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. (Α’ επίπεδο Τ.Π.Ε.), με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ19/20, καθώς και τους επιμορφωτές Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε. που είναι ενταγμένοι στα σχετικά μητρώα παλαιότερων πράξεων επιμόρφωσης σε βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε.1 .

Αντικείμενο της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. (Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.) είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τη χρήση και αξιοποίηση στην τάξη:

α) νέων ψηφιακών υποδομών που αναπτύσσονται για τα σχολεία μέσα από δράσεις και έργα του Υπουργείου Παιδείας, όπως για παράδειγμα τα διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας σε συνδυασμό με τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια συλλογής και διάθεσης ψηφιακού υλικού, καθώς και

β) σύγχρονων εργαλείων γενικής χρήσης και του διαδικτύου (περιλαμβανομένων θεμάτων ασφάλειας διαδικτύου), μέσα από παραδείγματα και πρακτικές, που θα αξιοποιούν όλα τα παραπάνω.

Στόχοι της επιμόρφωσης αυτής είναι οι επιμορφούμενοι:

  • να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά, τη λειτουργία και τους τρόπους αποδοτικής χρήσης των διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας στην εκπαιδευτική διαδικασία,
  • να μπορούν να αξιοποιούν εκπαιδευτικά τις δυνατότητες που παρέχουν οι εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια συλλογής και διάθεσης ψηφιακού υλικού,
  • να αποκτήσουν εποπτεία για τα σύγχρονα εργαλεία γενικής χρήσης, το διαδίκτυο και τις νέες διαστάσεις του, καθώς και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ασφαλούς χρήσης του,
  • να κατανοούν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών στο σχολείο, για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης, περιλαμβάνονται: εισαγωγή στην εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ, εργαλεία – περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν τη συνεργατικότητα και τη συμμετοχικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, περιβάλλοντα παρουσίασης, διαμοίρασης υλικού και εκπόνησης δραστηριοτήτων, λογισμικά παρουσίασης, επεξεργασίας κειμένου  και λογιστικών φύλλων, εννοιολογικοί χάρτες, ιστολόγια και wikis, εφαρμογές – εργαλεία ειδικής αγωγής, απλά σενάρια – δραστηριότητες με αξιοποίηση διαδραστικών πινάκων και όλων των παραπάνω, καθώς και θέματα ασφάλειας διαδικτύου.

http://e-pimorfosi.cti.gr/to-ergo/gia-to-b1

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιμόρφωση Β1    
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων