Το Ημερίσιο Γυμνάσιο Βελβεντού και το Γενικό Λύκειο Βελβεντού, για πρώτη φορά επίσημα, θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016, προωθώντας την δημιουργικότητα των μαθητών μέσω του προγραμματισμού.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Σκοπός αυτής της συμμετοχής είναι να παροτρυνθούν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αφορούν τον προγραμματισμό σε υπολογιστή με έναν διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Οι μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τον προγραμματιστικό λογισμό μέσα από τη δημιουργία παιχνιδιών και εφαρμογών κινητού.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου θα ασχοληθούν με την διαδικτυακή εφαρμογή στη σελίδα http://code.org και μέσα από μια διεπαφή τύπου προγραμματισμός με αποσπώμενα κομμάτια κώδικα που μπορούν να μετακινηθούν και να προσαρμοστούν μαζί, θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού.

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, με τη χρήση της διερμηνευόμενης δυναμικής οπτικής γλώσσας προγραμματισμού Scratch (https://scratch.mit.edu/) θα χρησιμοποιήσουν και θα δημιουργήσουν χαρακτήρες τους οποίους θα μετακινούν με τη χρήση κατάλληλων εντολών και θα σχηματίζουν διαλόγους μεταξύ τους.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι κυνηγητού μεταξύ γάτας και σκύλου με τη χρήση του εργαλείου Scratch (https://scratch.mit.edu/).

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου θα ασχοληθούν με τη δημιουργία εφαρμογών για κινητά και ταμπλέτες με τη χρήση του λογισμικού App Inventor (http://appinventor.mit.edu/), υλοποιώντας μια εφαρμογή που θα επιτρέπει στους χρήστες της φορητής συσκευής να επιλέγει χρώματα και να σχεδιάζει γραμμές σε έναν καμβά.

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο παιχνίδι με τη χρήση του Λογισμικού Alice3D (http://www.alice.org/), δημιουργώντας το εικονικό περιβάλλον και τους χαρακτήρες του παιχνιδιού και δίνοντάς τους «ζωή» μέσα από κάποιες κινήσεις και διαλόγους.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της εκδήλωσης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016 – VelveCode

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016

Για να δείτε πιο αναλυτικά το έργο των μαθητών κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού επισκευθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Γυμνάσιο Βελβεντού (Στο πεδίο των «Ανακοινώσεων» επάνω αριστερά)

Γενικό Λύκειο Βελβεντού

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων