ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ιανουάριος 20, 2018

ΧΑ’Ι’ΝΤΙ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 1:01 μμ

Η ορφανή Χάιντι ζει με τον ερημίτη παππού της σε μια καλύβα! Σκληρή η μοίρα της που, ωστόσο, δεν αλλοιώνει τον καλοσυνάτο χαρακτήρα της! Πάντα δείχνει αλληλεγγύη σ’ αυτούς που την έχουν ανάγκη! Μια συνομήλική της κοπέλα, στην προσπάθεια να εκδιώξει ένα ποντίκι, σπάει ένα ξύλινο διακοσμητικό άλογο που έχει ιδιαίτερη αξία για την αυταρχική μητέρα της! Το κορίτσι αναζητά βοήθεια στην Χάιντι και τον παππού της που είναι ο καλύτερος ξυλουργός! Ο παππούς που έχει προηγούμενα με την οικογένεια του κοριτσιού, δηλώνει ότι θα προσφέρει βοήθεια μόνο αν ακούσει τη συγγνώμη των γονιών για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους! Ωστόσο, όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα! Το κορίτσι που κρυφακούει τον διάλογο του παππού με την Χάιντι, αποχωρεί απογοητευμένο και χάνεται στο βουνό! Την βασανίζουν οι τύψεις για τη ζημιά που έχει κάνει! Φοβάται πολύ την τιμωρία της μητέρας της και γι’ αυτό παίρνει τα βουνά! Η Χάιντι καταλαβαίνει τις προθέσεις της και διαισθάνεται ότι η ζωή της βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Κινητοποιεί κάποιο φίλο και τον παππού της για να την βρουν! Την κοπέλα την έχει τσιμπήσει ένα φίδι. Την προλαβαίνουν εγκαίρως και σώζουν τη ζωή της! Αυτή η πράξη αναγκάζει την οικογένεια να ευχαριστήσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον παππού! Η ζωή ομαλοποιείται και στο σχολείο κάνει την εμφάνισή του ο καινούριος και ευπαρουσίαστος δάσκαλος! Μέσα στην τάξη, το κορίτσι που σώθηκε χάρη στην πρωτοβουλία και την δράση της Χάιντι κάνει ότι δεν την αναγνωρίζει! Εξάλλου, » κανένας πιο βέβαιος εχθρός από τον αχάριστο που ευεργετήθηκε»…

Δεκέμβριος 26, 2017

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 10:20 πμ

Αυτή είναι η συμμορία των εκδικητών που διαθέτει τον δικό της χώρο! Σε μια ξύλινη παράγκα μαζεύεται η ομάδα των 6 περίπου παιδιών και παίζουν ή συζητούν! Εφαρμόζονται κανόνες άμεσης δημοκρατίας και η είσοδος στο κρησφύγετο επιτρέπεται μόνο με συνθηματικό! Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ψηφοφορία! Όταν το σπίτι διαλύεται από μια ξαφνική καταιγίδα;, η ομάδα συνέρχεται για να δει πώς θα αντιμετωπίσει την καινούρια κατάσταση! Μην διαθέτοντας σχετική τεχνογνωσία τα παιδιά, καταφεύγουν στον μπαμπά του Νικόλα και σ’ έναν άλλο εριστικό και επιθετικό μπαμπά που θέλει να κάνει κουμάντο! Να χτιστεί ξανά το σπίτι με τα χέρια των παιδιών, είναι μια απλή κουβέντα. Δυο κορίτσια μαλώνουν επειδή το ένα αποφεύγει να εργαστεί από κίνδυνο μην λερώσει το ρούχο που φοράει! Το άλλο κορίτσι την λερώνει επότηδες κι αυτή ανταποδίδει! Αποχωρούν και οι δυο θυμωμένες! Πρόβλημα υπάρχει και στο μέρος όπου θα κατασκευαστεί το καινούριο σπίτι. Τα παιδιά επινοούν την λύση της ψηφοφορίας για να επιλύσουν το πρόβλημα! Επιλέγουν τον ίδιο χώρο με πριν κι αυτό ενοχλεί ένα μέλος της συμμορίας των εκδικητών ( όχι των γλυφτών) που αποσύρεται από την ομάδα! Ένα άλλο παιδί που δεν εισακούεται η γνώμη του για το ύψος των παραθύρων, αποσύρεται ενοχλημένο κι αυτό! Στο μεταξύ, ο Νικόλας και ο φίλος του μαλώνουν παρουσία και των δυο γονιών και κινδυνεύοντας  να πιαστούν στα χέρια. Ο πατέρας του Νικόλα είναι υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, ενώ ο άλλος πατέρας θέλει την βία και τις σφαλιάρες! Ο τραμπούκος και σωματώδης πατέρας παριστάνει τον πολύξερο μάστορα που, ωστόσο, παθαίνει ατύχημα στην προσπάθεια να καρφώσει ένα καρφί! Ο πατέρας του Νικόλα ,απηυδυσμένος από τη συμπεριφορά του, εγκαταλείπει την προσπάθεια για να » διαβάσει την εφημερίδα του»! Ο άλλος πατέρας αποχωρεί κι αυτός για να φροντίσει το χτυπημένο του δάχτυλο! Η ομάδα φυλλοροεί! Έχουν απομείνει ελάχιστα παιδιά που δεν μπορούν να φτιάξουν το σπίτι! Η συμμορία των εκδικητών υπάρχει ως ένα κακό πρότυπο λειτουργίας μιας παιδικής ομάδας, επειδή απ’ αυτήν απουσιάζει το πνεύμα της συνεργασίας!

Δεκέμβριος 25, 2017

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ;

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 12:33 μμ

Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε μια ξαφνική αδιαθεσία και χρειάζεται να απευθυνθούμε στους γιατρούς για να προλάβουμε μια πιθανή επιδείνωση της υγείας μας! Αν το περιστατικό είναι ήπιας μορφής, καταφεύγουμε στους φαρμακοποιούς! Τα φαρμακεία διημερεύουν ή διανυκτερεύουν για να καλύψουν τα έκτακτα περιστατικά! Εννοείται, φυσικά, ότι τα νοσοκομεία παραμένουν μονίμως ανοιχτά και υπάγονται σε μια κυλιόμενη και εκ περιτροπής διαθεσιμότητα στην υποδοχή των έκτακτων περιστατικών! Τα γραφεία κηδειών είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να διευθετήσουν όλες τις λεπτομέρειες για το τελετουργικό της κηδείας ενός ανθρώπου! Γραφείο κηδειών που να έχει ωράριο, δεν νοείται! Ο θάνατος μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε! Ο θάνατος είναι ένα έκτακτο γεγονός που συγκλονίζει!

Η πυροσβεστική υπηρεσία με όλα τα παραρτήματά της βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρικών φαινομένων ή απεγκλωβισμών σε ασανσέρ! Ο στρατός, η αστυνομία, το λιμενικό είναι επαγγελματικοί χώροι που λειτουργούν επειδή επεμβαίνουν σε καταστάσεις που χαρακτηρίζονται έκτακτες! Οι ασκήσεις και η προληπτική τους δράση στοχεύει στην μείωση των πιθανοτήτων για την εμφάνιση των έκτακτων περιστατικών!

Ανέφερα πιο πάνω, κάποιους επαγγελματικούς χώρους όπου το ωράριο της εργασίας οφείλει να καλύπτει ολόκληρο το 24ωρο! Κοινό στοιχείο όλων αυτών των επαγγελματικών κλάδων είναι ότι αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας ως ένα έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός! Μια τέτοια διαπίστωση είναι σημαντικό να την εμπεδώσουμε προκειμένου να καταλάβουμε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίζεται ως ένα έκτακτο γεγονός διαμέσου του καταναλωτικού τρόπου ζωής! Αν τα εργασιακά ωράρια γίνονται λάστιχο, είναι επειδή ο άνθρωπος πρέπει να εμφανίζεται μονίμως διαθέσιμος να καταναλωθεί! Ο καταναλωτικός άνθρωπος συνιστά ένα έκτακτο γεγονός! Το παιδί στο σχολείο;

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΟΛΙΒΙΑ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 9:58 πμ

Η Ολίβια είναι μέλος μιας τετραμελούς οικογένειας γουρουνιών! Είμαστε λίγο πριν την γιορτή των Χριστουγέννων και την έλευση του βαρυφορτωμένου με δώρα Αι-Βασίλη! Όλα λειτουργούν στο σπίτι με βάση το καθιερωμένο πρωτόκολλο συμπεριφοράς! Ετοιμασίες για τα γλυκά, ο Αι-Βασίλης θα πρέπει να κεραστεί με μπισκότα και οι τάρανδοι να φάνε κολοκυθάκια και άλλα λαχανικά προκειμένου να αναπληρώσουν την μεγάλη σπατάλη ενέργειας στο μακρύ και επίπονο ταξίδι τους! Τα παιδιά γουρουνάκια θα πρέπει να αποφασίσουν τι παιχνίδι προτιμούν! Για να αποφασίσουν, ψάχνουν να βρουν στο μπαούλο τα παιχνίδια εκείνα που μπορεί να τους λείπουν! Εν τω μεταξύ, το σκυλί του σπιτιού μπερδεύει και εξαφανίζει κάλτσες παιχνίδια κσι την Ματίλντα που είναι η αγαπημένη κούκλα-πίθηκος της Ολίβια! Μπορεί ο Αι-Βασίλης με μια επίσκεψη αστραπή να αφήνει τα παιχνίδια μέσα στις κρεμασμένες κάλτσες και να χαροποιεί τα παιδιά, ωστόσο η Ολίβια είναι απαρηγόρητη από την απώλεια της Ματίλντα! Όλη αυτή η λύπη την στρέφει σε μια ονειροπόληση όπου η ίδια μεταμορφώνεται σε Αι-Βασίλη που μοιράζει χαμένα αντικείμενα αντί για δώρα! Αυτό ακριβώς το στοιχείο κάνει το επεισόδιο που παρακολουθώ στην παιδική ζώνη της ΕΡΤ2 αρκετά λενδιαφέρον! Η απώλεια και η επιστροφή των χαμένων αντικειμένων είναι ένα καινούριο ποιοτικό στοιχείο στον χιλιοειπωμένο μύθο του Αι-Βασίλη! Τελικά, η Ολίβια ανακαλύπτει τι ακριβώς συμβαίνει με το σκυλί και νιώθει πανευτυχής που ξαναβρίσκει την αγαπημένη Ματίλντα της!

Δεκέμβριος 24, 2017

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 3:49 μμ
  1. Η «καραμέλα» είναι η ονομασία με την οποία βαφτίζει η παρέα ένα γατάκι που ο Μικρός Νικόλας-σημαίνον πρόσωπο της παρέας- παίρνει από τον μπακάλη της γειτονιάς του! Ο Νικόλας νιώθει την επιθυμία και την ανάγκη να υιοθετήσει το μικρό γατάκι χωρίς, ωστόσο, να υπολογίσει τις προθέσεις των γονιών του! Η μητέρα του είναι απόλυτη: «Στο σπίτι δεν μπαίνουν ζώα»! Αυτή είναι μια πρώτη ψυχρολουσία για τον Νικόλα! Αντεπιτίθεται στην απόλυτη στάση της μητέρας, λέγοντας πως οι γονείς των φίλων του θα δεχτούν να υιοθετήσουν το γατάκι! Η πραγματικότητα τον διαψεύδει! Σε κανένα σπίτι δεν βρίσκει φιλοξενία και θαλπωρή το γατάκι! Η ομάδα των παιδιών αναγκάζεται ν’ αναλάβει δράση! Το γατάκι θέλει χώρο και τροφή για να μπορέσει να μεγαλώσει σωστά! Τα παιδιά το τοποθετούν σε κούνια και κοντά στο μέρος που παίζουν, ώστε να μπορούν να το επιβλέπουν! Ένα σκυλί που γαβγίζει, χαλάει τα σχέδια! Το φοβισμένο γατάκι εξαφανίζεται και περιπλανιέται! Τα παιδιά ανησυχούν για την τύχη του και ξεκινούν μια μεγάλη προσπάθεια για να το εντοπίσουν! Τα καταφέρνουν και το παίρνουν στο σχολείο! Το γατάκι που δεν μπορεί να τηρήσει τους κανόνες συνομωσίας, κινείται ανεξέλεγκτα στους χώρους του σχολείου και τα κάνει όλα άνω κάτω! Μια δασκάλα παθαίνει αλλεργικό σοκ και ο διευθυντής δίνει εντολή να περιμαζέψει το γατάκι ο μπόγιας! Τα παιδιά ανησυχούν και απεύχονται μια τέτοια τύχη για την «Καραμέλα»! Λίγο πριν γίνει η κλήση στον μπόγια,, ένας δάσκαλος συγκινείται από το βλέμμα του ζώου και αναλαμβάνει να το υιοθετήσει! Αυτή η υιοθεσία είναι ανέλπιστη και τα παιδιά το πανηγυρίζουν αναλόγως!

Αύγουστος 31, 2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 12:43 μμ

20170831_070554 20170831_070605 20170831_070607

Η Ολίβια και ο Ίαν είναι τα δυο παιδιά μιας τετραμελούς οικογένειας! Η Ολίβια είναι η μεγαλύτερη και διακατέχεται από το άγχος και την αγωνία να διατηρήσει όλα τα προνόμια της ηλικίας της! Η Ολίβια είναι σε μμια φάση της ανάπτυξης της που ταυτίζει το ύψος με την ηλικία! Ο πιο ψηλός άνθρωπος γίνεται, αυτομάτως, ο πιο μεγάλος! Με αυτήν την εσφαλμένη αντίληψη να την καταδιώκει, ζητάει από τον μικρότερο αδελφό της να πάψει να μεγαλώνει! Οποιαδήποτε μεταβολή στο ύψος, την πανικοβάλλει! Ζητάει από τον Ίαν να μην μεγαλώνει, πράγμα που είναι αδύνατο! Λειτουργεί με πονηριά και προσπαθεί να τον εξαπατήσει. Του λέει ότι αν μεγαλώσει σε ύψος και σε όγκο, δεν θα μπορεί να παίζει κρυφτό, να αγωνίζεται σε αγώνα μπειζ μπωλ και να κάνει ποδήλατο! Ο μικρός Ίαν πιστεύει την αδελφή του και πανικοβάλλεται! Προτού ακολουθήσει τις συστάσεις της αδελφής του( να μην μεγαλώσει δηλαδή!) συμβουλεύεται τον πατέρα του! Ο πατέρας καθησυχσζει τους φόβους του, αλλά αντιλαμβάνεται και τον φόβο που έχει η Ολίβια! Συζητά μαζί της και της εξηγεί ότι θα παραμένει η μεγάλη αδελφή κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ! Το ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας είναι ότι ο ανταγωνισμός των δυο αδελφών στο οικογενειακό περιβάλλον, μεταφέρεται στο σχολείο! Εκεί, η Ολίβια περπατά με γόβες που την ψηλώνουν και έχει ν’ ανταγωνιστεί τους συμμαθητές της και όχι τον μικρότερο αδελφό της….

Αύγουστος 30, 2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 12:10 μμ

20170830_082556 20170830_082617 20170830_0826348

Εντομοκτόνα, ρόδες, πεταμένα μπουκάλια συνιστούν ένα περιβάλλον διερεύνησης για μερικές μύγες! Μια από τις μύγες, έχει την φαεινή ιδέα να τρυπώσει μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι εμφιαλωμένου νερό! Η τροχιά εκεί μέσα είναι προδιαγεγραμμένη!

Οι υπόλοιπες μύγες ακολουθούν το παράδειγμα της πρώτης! Μπαίνουν στο μπουκάλι, πετούν με σπειροειδείς κινήσεις και εξερευνούν το καινούριο μέρος! Μια πασχαλίτσα που συμπεριφέρεται προβοκατόρικα και έχει περιπαιχτική διάθεση, κοροιδεύει από το στόμιο του μπουκαλιού τις μύγες! Αυτές, δείχνουν να θυμώνουν! Όλες μαζί, σηκώνουν το μπουκάλι και ευρισκόμενες εντός του, αρχίζουν να την καταδιώκουν!

Η πασχαλίτσα είναι ταχύτατη, ευέλικτη και αρκετά πονηρή! Το μπουκάλι με τις μύγες πετάει σαν ένα διαστημόπλοιο που δεν έχει όργανα να να μπορεί να προσανατολιστεί! Η πασχαλίτσα εφαρμόζει μια στρατηγική εγκλωβισμού των μυγών! Κατευθύνει την καταδίωξη στον μεγάλο ιστό μιας αράχνης! Το μπουκάλι με τις μύγες παγιδεύεται εκεί! Η πασχαλίτσα έχει εκτελέσει άψογα την αποστολή της! Η αράχνη έχει δεχτεί ένα ανέλπιστο δώρο σε συσκευασία μπουκαλιού! Η περίφημη ρήση » η ισχύς εν τη ενώσει» των μυγών, ακυρώνεται στην πράξη! Παράξενος ο κόσμος των εντόμων…

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 11:03 πμ

20170830_075920 20170830_075731 20170830_075726

Η αράχνη πλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο το δίχτυ της και προσδοκά να παγιδεύσει τα μικρά έντομα! Η αράχνη στήνει την παγίδα της και περιμένει υπομονετικά! Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που το δίχτυ της παγιδεύει ένα μπαλόνι; Τότε, η αράχνη περιεργάζεται το ιπτάμενο αντικείμενο , πατάει πάνω στην άγνωστη επιφάνειά του και προσπαθεί να το αποκολλήσει! Τα καταφέρνει, αλλά μαζί με το μπαλόνι φεύγει και η ίδια!

Ανεβασμένη σ’ ένα μπαλόνι που πετάει, η αράχνη ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο! Βλέπει τα πράγματα μ’ έναν τρόπο που δεν θα ξαναέβλεπε ποτέ! Οι ονειρικές της διαδρομές δεν γίνονται χωρίς φόβο και έκπληξη για το πρωτόγνωρο! Πετώντας, διασταυρώνεται με μια άλλη αράχνη που ζει μια παρόμοια εμπειρία! Το μπαλόνι της άλλης αράχνης ακουμπάει σε ένα κοφτερό κλαδί και σκάει! Όλο αυτό λειτουργεί ως αφύπνιση για την άλλη αράχνη που αποφεύγει την επαφή με την αιχμηρή επιφάνεια ενός βράχου και αποτρέπει το σκάσιμο του μπαλονιού!

Το ταξίδι και η περιπλάνηση συνεχίζεται! Η αράχνη περνάει πάνω από λιβάδια, δασικές εκτάσεις και ποτάμια! Μια αράχνη καταδικασμένη στην ακινησία του ιστού της δεν θα μπορούσε να ζήσει αυτόν τον απίστευτο πλούτο εμπειριών! Στην διαδρομή, το μπαλόνι σκαλώνει σε έναν άλλο ιστό αράχνης! Το μπαλόνι, τώρα, έχει πάνω του δυο αράχνες! Το ταξίδι συνεχίζεται και η συντροφιά μεγαλώνει…

Αύγουστος 28, 2017

Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΣΑΜΠΡΙΝΑ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 9:41 πμ

20170828_072527Η Σαμπρίνα είναι μια διχοτομημένη ύπαρξη! Είναι μισή μάγισσα και μισή άνθρωπος. Ζει με τις δυο θείες της και έχει κοντά της μια γάτα. Η διπλή της ταυτότητα δημιουργεί προβλήματα. Με τα μαγικά της μπορεί να καταστρέψει μια γέφυρα και να προκαλέσει δυστύχημα με τους μαθητές ενός σχολικού λεωφορείου. Ως άνθρωπος, οι συγκυρίες την ευνοούν! Καταφέρνει να σώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες και ανακηρύσσεται σωτήρας! Σε μια άλλη περίπτωση, τα λανθασμένα μαγικά της λόγια προκαλούν ρήγμα σε ένα φράγμα! Προτού το νερό του φράγματος κατακλύσει την πόλη και πνίξει τους κατοίκους της, η Σαμπρίνα προλαβαίνει και ειδοποιεί τον κόσμο να εγκαταλείψει τα σπίτια και να ανέβει στα πιο ψηλά σημεία ενός βουνού!

Ως μισή μάγισσα, η Σαμπρίνα διαθέτει μια κλεψύδρα που την διευκολύνει να μεταβαίνει στο παρελθόν και στο   μέλλον! Η ίδια αντιδρά σε κάθε προσπάθεια «ηρωποίησης» της! Μπορεί να μεταβαίνει στο παρελθόν και να το τροποποοιεί προς όφελος του παρόντος, ωστόσο αρνείται ένα μέλλον όπου αποθεώνεται ως μέγιστη ευεργέτρια ! Στο συγκεκριμένο επεισόδιο που παρακολούθησα σήμερα, το παρελθόν είναι χρήσιμο μόνο στο μέτρο που η Σαμπρίνα μπορεί να τ’ αλλάξει! Το μέλλον είναι ανυπόφορο, επειδή η Σαμπρίνα σχεδόν λατρεύεται από τον κόσμο. Όλα τα παιδιά βαφτίζονται με το όνομά της, παντού υπάρχουν τ’ αγάλματα με το πρόσωπό της και τα μαγαζιά έχουν το όνομά της προς τιμήν της! Όλο αυτό που αντικρίζει η Σαμπρίνα την κάνει να νιώθει άσχημα! Τίποτε από αυτά δεν τ’ αξίζε! Επιθυμεί να επανέλθει στο παρόν και να βρει τ’ αγαπημένα της πρόσωπα. Ωραίο το ταξίδι στο Χρόνο, ωστόσο, προέχει η συναισθηματική ασφάλεια και η αγάπη των δικών της ανπροέχε στο παρόν!

Αύγουστος 20, 2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 1:48 μμ

Η κάμπια είναι πεινασμένη και λαίμαργη! Καταβροχθίζει με βουλιμία τα φύλλα των δέντρων αλλά και μια σελίδα εφημερίδας που βρίσκεται πεταμένη! Η κάμπια τρώει τη σελίδα, αφήνοντας άθικτη μια εικόνα που δείχνει μια μεγάλη παραλία με ομπρέλα! Η φωτογραφία διεγείρει την φαντασία της μικρής κάμπιας! Αυτή η παραλία που ξανοίγεται στον ωκεανό, πρέπει να’ναι αληθινή!

Η εικόνα αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την κάμπια.Ο δρόμος που έχει να διανύσει είναι μακρύς και διάσπαρτος από εμπόδια! Στο διάβα της, ροκανίζει τα πάντα με πρωτοφανή λαιμαργία! Καταφέρνει να διασχίσει ποτάμια και προστατεύεται από μια ισχυρή βροχόπτωση κάτω από ένα φύλλο!

Η λαχτάρα της κάμπιας να δει και να συναντήσει τον ωκεανό είναι μεγάλη! Πράγματι, τα καταφέρνει! Βρίσκεται στην ίδια ακριβώς παραλία μ’ συτήν που απεικονιζόταν στην σελίδα της εφημερίδας! Για την κάμπια, είναι η στιγμή που η φαντασία συμπίπτει με την πραγματικότητα!

©2018 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων