Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια εκμάθησης του Λογισμικού GeoGebra.

Το GeoGebra είναι ένα δωρεάν λογισμικό μαθηματικών που χρησιμοποιείται από καθηγητές Μαθηματικών και μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας σ’ όλο τον κόσμο. Συνδέει τη γεωμετρία, την άλγεβρα, τις γραφικές παραστάσεις, τη στατιστική, τις πιθανότητες, τους πίνακες και τα υπολογιστικά φύλλα σε ένα ενιαίο λογισμικό πακέτο. Συνεχώς ενημερώνεται με νέες δυνατότητες και κυκλοφορεί σε νέες εκδόσεις. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία εκπαιδευτικού λογισμικού ανά τον κόσμο.

Το GeoGebra χρησιμοποείται από τους μαθητές για την κατανόηση των μαθηματικών εννοιών, την επίλυση προβλημάτων και τον έλεγχο των  λύσεων. Με αυτό, μπορούμε να δούμε τα μαθηματικά σε ένα δυναμικό και διαδραστικό περιβάλλον με πληθώρα αναπαραστάσεων των μαθηματικών εννοιών. Tο πλεονέκτημα που προσφέρει το GeoGebra σε σχέση με παρόμοιες εφαρμογές είναι ότι παρέχει πολλαπλές αναπαραστάσεις των αντικειμένων που είναι ενωμένες δυναμικά. Η ιδέα πίσω από το GeoGebra είναι να συνδεθούν γεωμετρικές, αλγεβρικές και αριθμητικές αναπαραστάσεις με έναν διαδραστικό τρόπο.

Το GeoGebra είναι ένα ισχυρό μαθηματικό εργαλείο με εξαιρετικές δυνατότητες, πάμπολλες χρήσεις και πληθώρα διαδραστικών έργων – δραστηριοτήτων (applets) που παρέχονται δωρεάν στον παγκόσμιο ιστό.  Γύρω από αυτό έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη και δραστήρια μαθηματική κοινότητα που παράγει χρήσιμο υλικό στην τάξη των Μαθηματικών. Το GeoGebra, λόγω των πολλών δυνατοτήτων του δεν είναι και τόσο εύκολο στην εκμάθηση, ειδικά από αρχάριους χρήστες. Παρ’ όλα αυτά, ένας πρακτικός και αποτελεσματικός τρόπος για να μάθετε τις βασικές λειτουργίες του είναι να εξασκηθείτε στις καθοδηγούμενες διαδραστικές εφαρμογές που ακολουθούν από τον επίσημο ιστότοπο της GeoGebra.

Μάθετε τις βασικές λειτουργίες  του λογισμικού GeoGebra για

Πρόκειται για τις δραστηριότητες (στα αγγλικά) που περιλαμβάνονται στις ενότητες του παρακάτω συνδέσμου:

Classic App Tutorials

Για να αποκτήσετε ακόμα περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στο λογισμικό, μπορείτε να εξασκηθείτε με τις διαδραστικές εφαρμογές (στα αγγλικά) που βρίσκονται στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Graphing Calculator Tutorials

Geometry App Tutorials

3D Graphing Tutorials

Creating Resources Tutorials

Επίσης, το λογισμικό GeoGebra είναι συμβατό με όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα (iOS, Android, Windows, Mac, Chromebook , Linux) και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε online είτε offline εγκαθιστώντας το σε οποιαδήποτε πλατφόρμα (υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό κλπ).

Μπορείτε να βρείτε την τελευταία έκδοση του λογισμικού GeoGebra εδώ

Ισίδωρος Γλαβάς

Χωρίς σχόλια

    • Αγαπητέ συνάδελφε Δημήτρη, η επιμόρφωση και η αυτομόρφωση ενός εκπαιδευτικού είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα του έργου του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.