Η επίδραση του eTwinning σε εκπαιδευτικούς.

EU

Στο πλαίσιο της επετείου των 10 χρόνων eTwinning, 6.000 εκπαιδευτικοί του eTwinning πήραν μέρος σε μια έρευνα που διερευνούσε πώς το eTwinning επηρεάζει τις διδακτικές πρακτικές και την επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

91% των εκπαιδευτικών ανέφεραν ότι το eTwinning βελτίωσε τις διαθεματικές τους δεξιότητες

Ένας από τους τομείς τους οποίους το eTwinning επηρεάζει καταλυτικά είναι ο τομέας της διδασκαλίας διαθεματικών δεξιοτήτων. Περισσότεροι από το 90% των εκπαιδευτικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι η ικανότητά τους στη διδασκαλία εγκάρσιων δεξιοτήτων, όπως της ομαδικής εργασίας, της δημιουργικότητας, της επίλυσης προβλημάτων και της λήψης αποφάσεων βελτιώθηκαν χάρη στο eTwinning.

89% των εκπαιδευτικών ανέφεραν βελτίωση των δεξιοτήτων ξένων γλωσσών για διδασκαλία και των δεξιοτήτων διδασκαλίας με βάση project χάρη στο eTwinning

Η επεξεργασία συνθετικών εργασιών (project) με εκπαιδευτικούς από διάφορες χώρες βελτιώνει σημαντικά τις δεξιότητες διδασκαλίας βάσει project των εκπαιδευτικών, αλλά και τις δεξιότητες διδασκαλίας σε μια ξένη γλώσσα. Παρομοίως, το 80% των εκπαιδευτικών ανέφεραν ότι οι δεξιότητες διδασκαλίας τους σε πολύγλωσσο/πολυπολιτισμικό περιβάλλον ωφελήθηκαν από τη συμμετοχή σε έργα eTwinning.

Τα βασικά του eTwinning (Ανακαλύψτε όλα τα πλεονεκτήματα του, γίνετε μέλος και μάθετε πώς να ξεκινήσετε).

Για να πληροφορηθείτε με ποιους τρόπους το eTwinning μπορεί να ωφελήσει τη διδασκαλία σας, μεταφορτώστε το “eTwinning Ten Years On”.

Πηγή: www.etwinning.net