Έγγραφα για συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

EU

Α. ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

  • Αίτηση υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον/τη Διευθυντή/ντρια της Σχολικής Μονάδας και τους/τις συμμετέχοντες/χουσες εκπαιδευτικούς (όχι ατομικές αιτήσεις) (Έντυπο Αίτησης – Παράρτημα 2Α)

  • Αντίγραφο του πρακτικού συλλόγου διδασκόντων, στο οποίο αναφέρονται:  α) η απόφαση του συλλόγου για την έγκριση πραγματοποίησης της επίσκεψης  β) ο κωδικός και ο τίτλος του σχεδίου  γ) τα ονόματα των συμμετεχόντων/χουσών εκπαιδευτικών  δ) αναλυτικά: πρόγραμμα μετακίνησης με διευκρίνιση μεταφορικού μέσου (ώρες/μέρες/αριθμοί πτήσεων), περιγραφή διαμονής,      διαδικασία επιλογής του ταξιδιωτικού πρακτορείου, ταξιδιωτική ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη (Πρότυπο Πρακτικού – Παράρτημα 4Α)
  • Έντυπα προηγούμενων μετακινήσεων εκπαιδευτικών – Δικαιολόγηση τρόπου αναπλήρωσης ωρών – Αιτιολόγηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (Παράρτημα 5Α)
  • Βεβαίωση πραγματοποίησης Μειοδοτικού Διαγωνισμού
  • Αντίγραφο της επίσημης υπογεγραμμένης έγκρισης και σύμβασης του προγράμματος από τον φορέα συντονισμού σε εθνικό (Ι.Κ.Υ.) ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Πρόσκληση (ονομαστική) και πρόγραμμα της επίσκεψης από το ξένο σχολείο ή τον φορέα υποδοχής

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 1. Να αποφεύγεται η αλλοίωση του περιεχομένου των εντύπων 2. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην έγκαιρη αποστολή των δικαιολογητικών, ώστε να υποβάλλονται τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν την πραγματοποίηση της μετακίνησης στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. (για Α/θμια) ή στην αντίστοιχη Περιφερειακή Ενότητα (για Β/θμια) 3. Η πρόσκληση για κατάθεση οικονομικής προσφοράς υποβάλλεται στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και δεν συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο των δικαιολογητικών

 

Β. ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  • Αίτηση υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον/τη Διευθυντή/ντρια της Σχολικής Μονάδας και τους/τις συμμετέχοντες/χουσες εκπαιδευτικούς (όχι ατομικές αιτήσεις) (Έντυπο Αίτησης – Παράρτημα 2Β)
  • Αντίγραφο του πρακτικού συλλόγου διδασκόντων, στο οποίο αναφέρονται:   α) η απόφαση του συλλόγου για την έγκριση πραγματοποίησης της επίσκεψης   β) ο κωδικός και ο τίτλος του σχεδίου   γ) τα ονόματα των συμμετεχόντων/χουσών μαθητών/τριών ανά τάξη και των συνοδών εκπαιδευτικών       (αρχηγός – συνοδοί και αναπληρωτές τους)   δ) αναλυτικά: πρόγραμμα μετακίνησης με διευκρίνιση μεταφορικού μέσου (ώρες/μέρες/αριθμοί πτήσεων),       περιγραφή διαμονής, διαδικασία επιλογής του ταξιδιωτικού πρακτορείου, ταξιδιωτική ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη  (Πρότυπο Πρακτικού – Παράρτημα 4Β)
  • Έντυπα προηγούμενων μετακινήσεων εκπαιδευτικών – Δικαιολόγηση τρόπου αναπλήρωσης ωρών – Αιτιολόγηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (Παράρτημα 5Β)
  • Αντίγραφο της επίσημης έγκρισης και σύμβασης του προγράμματος από τον φορέα συντονισμού σε εθνικό (Ι.Κ.Υ.) ή σε ευρωπαϊκό επίπεδο
  • Πρόσκληση (ονομαστική) και πρόγραμμα της επίσκεψης από το ξένο σχολείο ή τον φορέα υποδοχής

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 1. Να αποφεύγεται η αλλοίωση του περιεχομένου των εντύπων 2. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην έγκαιρη αποστολή των δικαιολογητικών, ώστε να υποβάλλονται τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν την πραγματοποίηση της μετακίνησης στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. (για Α/θμια) ή στην αντίστοιχη Περιφερειακή Ενότητα (για Β/θμια) 3. Η πρόσκληση για κατάθεση οικονομικής προσφοράς υποβάλλεται στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και δεν συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο των δικαιολογητικών 4. Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις των γονέων/κηδεμόνων και των δύο περιπτώσεων τηρούνται στο γραφείο του/της Διευθυντή/ντριας της Σχολικής Μονάδας (δεν συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των δικαιολογητικών)

 

Έγγραφα Υπουργείου

  1. Y.A. 129287/Γ2/2011 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2769/τ. Β΄/02-12-2011 με θέμα «Εκδρομές ? Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»
  2. Ασφάλεια σχολικών μεταφορών (Φ.9/48/12042/Γ1 3-2-2009)
  3. Φιλοξενία μαθητών (14520/Ι 4-2-2011)
  4. Μνημόνιο – Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΔΒΜΘ και του Υπουργείου Πολιτισμού και του H.A.T.T.A.

Έντυπα

Συνημμένα:
6B.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ_ ΜΑΘΗΤΕΣ KAI ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.doc [ ] 73 kB
6Α.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.doc [ ] 73 kB
A.ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.xls [ ] 32 kB
1Α.ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.doc [ ] 48 kB
2A.ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.doc [ ] 54 kB
3Α.ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.doc [ ] 34 kB
4A.ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.doc [ ] 34 kB
5A.ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΩΝ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.xls [ ] 35 kB
7Α.ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.doc [ ] 44 kB
B.ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.xls [ ] 34 kB
1Β.ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ_ΜΑΘΗΤΕΣ KAI ΕΚΠΚΟΙ.doc [ ] 50 kB
2B.ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ_ΜΑΘΗΤΕΣ KAI ΕΚΠΚΟΙ.doc [ ] 59 kB
3Β.ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ_ΜΑΘΗΤΕΣ KAI ΕΚΠΚΟΙ.doc [ ] 32 kB
4B.ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ KAI ΕΚΠΚΩΝ.doc [ ] 35 kB
5Β.ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΩΝ_ΜΑΘΗΤΕΣ KAI ΕΚΠΚΟΙ.xls [ ] 27 kB
7Β.ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ_ΜΑΘΗΤΕΣ KAI ΕΚΠΚΟΙ.doc [ ] 45 kB
8Β.ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΟΡΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ_ ΜΑΘΗΤΕΣ KAI ΕΚΠΚΟΙ.doc [ ] 45 kB
9Β.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗ.doc [ ] 48 kB
10Β.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 6 Κ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10_ΜΑΘΗΤΕΣ.doc [ ] 46 kB

 

Πηγή: Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας