Συζητώντας για την παιδεία.

g_p

Ο πανεπιστημιακός Γεώργιος Π. Παύλος συζητά με το δάσκαλο κ. Δημήτριο Νατσιό για θέματα σχετικά με την παιδεία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τη ζωή, την τέχνη της αγάπης, το δάσκαλο κ.α. με φιλοσοφική και θεολογική θεώρηση. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, διάρκειας 57′ περίπου.

Ο Γεώργιος Π. Παύλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Διδάσκει Φυσικές Επιστήμες και Φιλοσοφία. Μέσα από το επιστημονικό και φιλοσοφικό του έργο αλλά και την κοινωνική του δραστηριότητα αναζητά μία σύγχρονη σύνθεση επιστήμης, φιλοσοφίας και ζωής. Κυρίαρχο στοιχείο στο επιστημονικό, το φιλοσοφικό και το κοινωνικό του έργο είναι η διεπιστημονικότητα και η εμμονή στο ερώτημα περί της ουσίας του κόσμου-φύση και της ουσίας του ανθρώπου.

Ο Δημήτρης Ι. Νατσιός είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπηρετεί ως μάχιμος δάσκαλος σε σχολεία του Κιλκίς. Αρθρογραφεί ανελλιπώς εδώ και 20 χρόνια σε εφημερίδες του Κιλκίς, της Κατερίνης και σε διάφορα περιοδικά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Έχει εκδώσει τρία βιβλία, που πραγματεύονται θέματα Παιδείας.

Πηγή: www.gpavlos.gr

Ένα σχόλιο

  1. Μπράβο σου, που προβάλεις τέτοιου είδους συζητήσεις με θέμα την παιδεία, τον ελληνισμό και τον χριστιανισμό, που δυστυχώς στις μέρες μας χάνεται όλο και περισσότερο η δύναμη και η αξία τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.