Υλικά συνταγής
Για την κρέμα
-
600 ml φρέσκο γάλα
-
200 γρ. ζάχαρη
-
40 γρ. κακάο
-
30 γρ. αλεύρι
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 βανίλια
-
1 μεγάλο αυγό
-
80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Παυλίδης
Για το γαρνίρισμα
-
1 συσκευασία (185 γρ. ) Double OREO
-
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Λίγη κουβερτούρα γάλακτος Παυλίδης
Εκτέλεση
Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ζεσταθεί. Σε μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το κρύο γάλα, τ’ ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας να πήξει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Την παγώνουμε. Βάζουμε σε μπολ λίγη κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε OREO, ξανά κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας (Σημείωση: Η ποσότητα της κρέμας γάλακτος είναι μεγάλη, μπορείτε να την μειώσετε αν δε θέλετε να σας περισσέψει σαντιγί)
Δείτε και το σχετικό βίντεο
Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!