ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

13 Ιαν 2018

Είναι γνωστές οι επίμονες προσπάθειες των Σκοπίων να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα στην Ελλάδα, τα Ελληνικά ιστορικά ονόματα «Μακεδονία» και «μακεδόνας» για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Ο αδιάντροπος αυτός σφετερισμός της ταυτότητας των Μακεδόνων, που είναι και ταυτότητα των Ελλήνων, καθώς και της ελληνικότητας του Ονόματος, της Γλώσσας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, δεν μας ξενίζει ιδιαίτερα γιατί ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια. Εκείνο που μας ξενίζει είναι η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων, από τις ΗΠΑ, με το Ελληνικό αυτό όνομα, γιατί είναι αχαρακτήριστη, άστοχη, προσβλητική, επικίνδυνη, σε βάρος της Ελλάδας, και οπωσδήποτε ασυνεπής σε σχέση με τις προγενέστερες θέσεις και ενέργειές του επί του θέματος.

Αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι η, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονομασία, τον Αύγουστο του 1944, από τον Τίτο, από Νότια Σερβία σε «Μακεδονία», είχε δύο στόχους : ο πρώτος στόχος ήταν ο προσδιορισμός και αποδυνάμωση της Σερβίας, ο δε δεύτερος και σπουδαιότερος, η απόσπαση της Βόρειας Ελληνικής Επαρχίας της Μακεδονίας προς έλεγχο του Αιγαίου, ιδιαίτερα της πολύ σημαντικής πόλεως και λιμένος της Θεσσαλονίκης, και η στη συνέχεια δημιουργία της ψευδομακεδονίας του Αιγαίου. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ λησμόνησαν την τότε σαφή και αποτελεσματική στάση ως και τις στη συνέχεια ενέργειές τους.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Αντιναυάρχου ε.α. Π. ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ Π.Ν πατώντας εδώ:  Macedonia is GREEK.

 

 
Καλή Χρονιά!

13 Ιαν 2018

Ευχές για το νέο χρόνο

  1. Εύχομαι για το χρόνο αυτό μόνο χαρές να ζήσεις
    Τόσες πολλές που να μπορείς και σ΄άλλους να χαρίσεις!
  2. Με την καινούργια τη χρονιά μόνο χαρές να ‘ρθούνε
    κι όλες οι δύσκολες στιγμές με μιας να ξεχαστούνε!
  3. Μια ευχή σας εύχομαι για τον καινούργιο χρόνο
    Την πόρτα σας να τη χτυπά η ευτυχία μόνο!

 

Διαβάστε περισσότερα ποιηματάκια-ευχές για τον καινούργιο χρόνο πατώντας εδώ!

 

 
Η πρώτη μου Δημοσίευση

2 Ιαν 2012

Αυτό το Ιστολόγιο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της Β’ Φάσης Επιμόρφωσης για τη χρήση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη.

Καλή Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και όνειρα!

Hello world!

16 Δεκ 2011

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

Συμβουλευτείτε τα αρχεία βοήθειας για την διαχείριση του ιστολογίου σας.