«

»

Μαΐ 04

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.

KOYKOYMIS

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ             (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)                                                                                              Α) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στη  Λήμνο από φτωχή αγροτική οικογένεια. Μετά την αποφοίτησή μου από το Λύκειο της Λήμνου φοίτησα στις Παιδαγωγικές Ακαδημίες (Μαράσλειο -Μυτιλήνης )κι ένα χρόνο μεταπτυχιακό. Αφού εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις διορίστηκα δάσκαλος στην Τριφυλία. Συμμετείχα πάντα στο σύλλογο των δασκάλων και σ’ όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν για τα επαγγελματικά αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα. Κατοικώ στην Κυπαρισσία από το 1982. Είμαι παντρεμένος με 4 παιδιά.  

Β)Σαν μαθητής ήμουν καλός , μ’ όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που είχαν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών που δυσκόλευαν τη μαθησιακή διαδικασία.

Το αγαπημένο μου μάθημα ήταν η Ιστορία.

Το χειρότερό μου μάθημα ήταν η καλλιγραφία γιατί μας χυνόταν η μελάνη από το μελανοδοχείο στα τετράδια και τρώγαμε ξύλο.

Το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν «οι βόλοι».

Η αγαπημένη μου ομάδα ήταν η ΑΕΚ (Αθλητική Ενωση Κωνσταντινούπολης)  λόγω της προσφυγικής της καταγωγής.

Το αγαπημένο μου βιβλίο ήταν «ένα παιδί μετράει τα άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη.

Το αγαπημένο  μου τραγούδι είναι το «ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή» του Μίκη Θεοδωράκη  σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη.

Η αγαπημένη μου ταινία είναι «τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» με το Θανάση Βέγγο.

Αγαπημένο μου χρώμα ,όλα τα χρώματα της ίριδας (αντιπαθώ το  μαύρο γιατί για μένα συμβολίζει το φασισμό και το θάνατο ).

Το αγαπημένο μου φαγητό είναι– από τα όσπρια- τα ρεβίθια « παντρεμένα»  με ρύζι.

Ο αγαπημένος μου παιδικός ήρωας ήταν ο Γιώργος Θαλάσσης από το παιδικό περιοδικό «Μικρός Ηρως» ,παιδί της κατοχής που συμμετείχε  στην Αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών.

Γ)Θέλω να γίνω Δήμαρχος για να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τον αγώνα μας μ’ όλους τους συνδημότες μας και να δρομολογήσουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα που καταδυναστεύουν σήμερα τη ζωή μας (ανεργία , παιδεία, υγεία ,πολιτισμός ,αθλητισμός ,καθαριότητα ).

Το πρόβλημα με το Λιμάνι της Κυπαρισσίας θέτει πολλά ερωτήματα όπως :

Πώς ιεραρχούνται τα δημόσια έργα, ποιος τα κατασκευάζει και για ποιο σκοπό. Οταν παραχωρούνται σε ιδιώτες κατασκευαστές ,που αποβλέπουν στο να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους ,φυσικό επόμενο είναι να κατασκευάζονται χαμηλής ποιότητας έργα και να σπαταλώνται τεράστια ποσά . Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας μαζί με την καταστροφή του λιμενοβραχίονα καταποντίστηκαν πολλά εκατ. ευρώ , οι αλιείς βρίσκονται σε μια διαρκή ανασφάλεια και έχει καταστραφεί  η οικονομία της γύρω περιοχής. Θα παλέψουμε να επισκευαστεί και να ολοκληρωθεί το έργο του λιμανιού και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους αυτού  του έργου.

Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έχει υποβαθμιστεί σημαντικά με συνέπεια να μην προσφέρονται οι παροχές υγείας που έχει ανάγκη  ο λαός της περιοχής μας . Λείπουν σημαντικές ειδικότητες ιατρικού προσωπικού όπως καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, γυναικολόγοι, Ω.Ρ.Λ κλπ Από τους 28 εξειδικευμένους γιατρούς που έπρεπε να υπηρετούν στο Νοσοκομείο με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του , είναι μόνο 15 με συνέπεια ασθενείς να μετακινούνται σε άλλα μακρινά νοσοκομεία με κίνδυνο για την υγεία τους αλλά και οικονομική επιβάρυνση.                                                                                                                                                                    Θα παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό  προσωπικό.

Το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας όπως είναι σήμερα είναι δύσκολο να λειτουργήσει γιατί είναι ενεργοβόρο και κοστοβόρο .Θα διεκδικήσουμε μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια  (π.χ φωτοβολταϊκά )έτσι ώστε επανδρωμένο και με το αναγκαίο προσωπικό να μπορεί να επιτελέσει το σκοπό  για τον οποίο κατασκευάστηκε , να αθλούνται δωρεάν όλα τα παιδιά της περιοχής μας.

Τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας αποτελούν πράγματι ένα μεγάλο πρόβλημα και εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πεζών αλλά και λόγω ασθενειών που μπορεί να μεταδώσουν. Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας, θα προσπαθήσουμε μέσα από μια εκπαιδευτική καμπάνια να ευαισθητοποιήσουμε το λαό της περιοχής μας για την χρησιμότητα και την μεταχείριση που πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι σε αυτά .Θα πρέπει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα  αν θα πάρουμε ένα ζώο στο σπίτι μας , εφ όσον μπορούμε να ικανοποιήσουμε και τις δικές του ανάγκες και θα απαιτηθούν και κάποιες θυσίες από εμάς. Για τα υπάρχοντα αδέσποτα θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα στείρωσης για να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και ειδικές ταϊστρες και ποτίστρες σε ειδικά σημεία για να μην λιμοκτονούν μέχρι να κλείσουν το βιολογικό τους κύκλο.

Η ανεργία αποτελεί την μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και κυρίως νέοι που έκαναν τεράστιες θυσίες αυτοί και οι οικογένειές τους να μορφωθούν και να αποκτήσουν μια επαγγελματική εξειδίκευση να μην τους δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν. Επακόλουθο είναι να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες , ούτε στην παραγωγή και την οικονομία του τόπου να μπορούν να προσφέρουν . Εχουν γενικευθεί η μερική απασχόληση με τετράωρα, εξάωρα , πεντάμηνα κλπ που δε λύνουν κανένα  πρόβλημα απλώς ανακυκλώνουν την ανεργία .Δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ακολουθείται , όπου τα βασικά μέσα παραγωγής ανήκουν στους ιδιώτες , δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας Αγωνιζόμαστε για τον σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης που τα βασικά μέσα παραγωγής θα ανήκουν σε όλη την κοινωνία , που θα υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους , αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας .Τώρα, άμεσα χρειάζεται ουσιαστική στήριξη από το κράτος όλων των ανέργων.

Η γεωγραφική και φυσική θέση της Κυπαρισσίας , η πανάρχαια ιστορία της ,το κάστρο της ,τα καλντερίμια και η αρχιτεκτονική του παραδοσιακού οικισμου της Ανω Πόλης αποτελούν από μόνα τους μια τεράστια διαφήμιση .Αρκεί να τα αναδείξουμε ( το διαδίκτυο και άλλα μέσα μας προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες )  και να διορθώσουμε τα «κακώς κείμενα» όπως καθαριότητα ,δρόμους , επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, δημιουργία του λαογραφικού Μουσείου στην Ανω Πόλη και κυριως μεγαλύτερη καλλιέργεια των αισθημάτων αλληλεγγύης ευγένειας και φιλοξενίας του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης μας .

Δ) Γράφω 5 επίθετα που με χαρακτηρίζουν: τίμιος , ειλικρινής ,ταπεινός ,ευγενής,  αγωνιστικός.

Ευτυχία για μένα είναι να ζουν  και όλοι οι άλλοι γύρω μου ευτυχισμένοι.

Η αγαπημένη μου φράση είναι «τίποτα δε χαρίζεται ,όλα κατακτιούνται με αγώνα».

Για ποιο λόγο θα έπρεπε, αν ψηφίζαμε, να σας δώσουμε την ψήφο μας ?

Εάν δε θέλετε να μένουν τα σχολεία το χειμώνα χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και άλλα αναγκαία μέσα υλικοτεχνικής υποδομής , για να γίνεται πιο ευχάριστο και δημιουργικό το μάθημα ,εάν δε θέλετε να βλέπετε έστω και ένα συμμαθητή σας να υποσιτίζεται ή να μην έχει θέρμανση ή νερό ή ρεύμα στο σπίτι του .Εαν δε θέλετε να βλέπετε σκυθρωπούς δασκάλους γιατι σκέπτονται πως θα τα βγάλουν πέρα με τις συνεχείς περικοπές των μισθών τους ,εάν δε θέλετε να βλέπετε έστω και έναν άνθρωπο να ψάχνει το βράδυ στους κάδους απορριμμάτων για να βρεί κάτι να φάει Εάν δε θέλετε αύριο να σας αποκαλούν «γενιά των 400 ευρώ» και να μπείτε σε μια διαρκη περιπλάνηση αναζήτησης εργασίας ακόμα και στο εξωτερικό ,εάν δε θέλετε η παιδεία , η υγεία και άλλα δημόσια αγαθά να είναι εμπόρευμα αλλά να παρέχονται δωρεάν με ίσες ευκαιρίες για όλους και αν θέλετε έναν άλλο κόσμο δίκαιο και ειρηνικό χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς , μαζί με όσα σας απάντησα στις συγκεκριμένες ερωτήσεις σας ,τότε θα είχατε κάθε λόγο να συμπορευθείτε μαζί μας..

Ευχαριστώ που μου δώσατε την δυνατότητα να επικοινωνήσω μαζί σας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων