Διαδραστικά παιχνίδια για την παγκόσμια ημέρα διατροφής

gty_children_playing_sun_jt_120120_wg-thumb-large

Το 1980, η Γενική 

Συνέλευση του Ο.Η.Ε., θέσπισε και καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής-Επισιτισμού (ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1945 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας FAO) με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.
.

Τροφούπολη
Η Τροφούπολη αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιστημονική ιδέα, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει παιδιά και γονείς σε θέματα που αφορούν την υγιή τους ανάπτυξη, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.
Πηγή: http://www.trofoupoli.gr/welcome

 

trofoupoli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε διαδραστικά παιχνίδια, ιδέες για δημιουργική απασχόληση και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό… συμβουλές διατροφής, ενδιαφέροντα άρθρα!
Πηγή: http://www.junior-fage.gr/#/home

 

trofoupoli2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φτώχεια – Υποσιτισμός
Μια ψηφιακή πρωτοβουλία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

, που δημιούργησαν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι με τίτλο “…Κι έφαγαν αυτοί καλύτερα. Μια αισιόδοξη ιστορία για τον υποσιτισμό”.
Στόχος του παιχνιδιού είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών στο θέμα του παιδικού υποσιτισμού, μια ασθένεια που προκαλείται συνήθως από την έλλειψη τροφής τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα και πλήττει κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες. Μέσα από αυτό το παιχνίδι μικροί και μεγάλοι θα παίξουν μαθαίνοντας και θα μάθουν παίζοντας για τη διατροφή των παιδιών και τον υποσιτισμό.
Πηγή: http://www.msf.gr

 

 

trofoupoli3

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση