Ιουν 21

ΤΈΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

1 2 3 4

Μάι 22

ΜΥΣΤΡΑΣ

Μάι 14

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΑΜΑ!

Φωτογραφία της Αλεκα Μαρκου. Διάβασε περισσότερα »

Μάι 06

Ολοήμερο Πρόγραμα 2017-2018

 Screenshot_1Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (αρ.πρωτ. 71858/Δ1/03-05-2017, δείτε τη ΕΔΩ) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του  σχολείου (13.15 – 16.00) δύνανται να εγγράφονται:

Διάβασε περισσότερα »

Μάι 06

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

Μάι 01

Πρωτομαγιά 2017: Καλό μήνα-Η Μάης έχει μυστικά…

Πρωτομαγιά: Τι συμβολίζουν τα στεφάνια που φτιάχνουμε;

 Πρόκειται για ένα πανάρχαιο έθιμο που τηρείται πιστά σε κάθε μεριά της χώρας. Κάθε τέτοια μέρα ένα λουλουδένιο στεφάνι στολίζει τις πόρτες των σπιτιών.

Για το «Μάη» χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό πολλών διαφορετικών λουλουδιών γιατί το κάθε λουλούδι έχει ξεχωριστή σημασία.

Κάθε λουλούδι είναι και μια ευχή, για να έρθουν τα καλά του Μάη στο σπίτι αλλά και στην προσωπική ζωή των ανθρώπων.

Το αγιόκλημα είναι για την ευτυχία του σπιτιού, ενώ η λυγαριά είναι για την αγάπη των κοριτσιών. Όποιος λυγαριά δεν πιάσει την αγάπη του θα χάσει. Το στεφάνι πολλές φορές έχει και ρίζες φυτών, για να διώχνουν τη γλωσσοφαγιά καθώς και σκόρδο για να μην τους πιάνει μάτι.Τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, βιόλες, πασχαλιές (λιλά), γεράνια, για να είναι ανθισμένο το σπίτι. Κλωνάρια ανθισμένα από αγιόκλημα ή ελιά, για την ευτυχία του σπιτιού. Στάχυα και λουλούδια του κάμπου, όπως μαργαρίτες, παπαρούνες, για να είναι γεμάτο.

Απρ 23

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

 [yΦωτογραφία του χρήστη Η Ποίησις εντός μας.

Το βιβλίο είναι φίλος γιατί μπορείς μέσα από αυτό να σκεφτείς, να φανταστείς, να ταξιδέψεις σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Έλα, μη διστάζεις. Καινούρια πράγματα σε περιμένουν…

Απρ 23

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Φωτογραφία του χρήστη 12o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Τα παιδιά αναζητούν να μένουν ξύπνια όταν βρίσκονται σε διακοπές, είτε αυτές είναι οι καλοκαιρινές, είτε είναι των Χριστουγέννων,του Πάσχα είτε ακόμα και τα Σαββατοκύριακα! Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δύσκολη μετάβασή τους στους φυσιολογικούς ρυθμούς όσον αφορά στον ύπνο τους. Το να ξυπνήσουν νωρίς για να πάνε στο σχολείο μετά από τις διακοπές είναι κάτι το πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο!

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 17

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

4

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

 

Απρ 02

Let’s do it Greece

Φωτογραφία της Vicki Bakourou.Συμμετοχή στη δράση «Let’s do it» με στόχο να ομορφύνουμε τον περιβάλλοντα χώρο του  σχολείου και το προαύλιό  μας!!!

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 31

2 Απριλίου… Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

 Παγκόσμια Ημέρα ΠΤο μήνυμα της ΙΒΒΥ για το 2017, για τα παιδιά όλου του κόσμου έχει τον τίτλο : «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο…»

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 26

25 ΜΑΡΤΙΟΥ-1821-1833: Οι πρωταγωνιστές

Καταγραφή

 πηγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Φτιάξε τα ποιήματα

Γνωρίζεις τους αγωνιστές του 1821;

Μαρ 22

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Το συγκεκριμένο video αναφέρεται στη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Είναι ταυτόχρονα εθνική και θρησκευτική γιορτή. Εδώ, το ενδιαφέρον και η προσοχή στρέφεται στον Ευαγελισμό της Θεοτόκου.

Μαρ 22

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, Η Ελληνική Επανάσταση

Παρακολουθήστε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ του Μηνά Ταταλίδη, παραγωγής 2001 του Γ.Ε.Σ/7ο Επιτελ. Γραφείο. Η εποποιία της ελληνικής επανάστασης δοσμένη μέσα από την ζωγραφική απεικόνιση των μεγάλων στιγμών της με την απαράμιλλη τέχνη κορυφαίων ζωγράφων που έμειναν στην ιστορία.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 22

Παραδοσιακά Παραμύθια του Ελληνισμού

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Μαρ 10

11ος διαγωνισμός «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»για μαθητές Δημοτικού(ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ) 2017 Θέματα & Λύσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Α΄Φάση του 11ου  Διαγωνισμού Μαθηματικών «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης Δημοτικού.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι :
• να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,
• να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,
• να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Θέματα και Λύσεις
Θέματα Στ΄
Απαντήσεις Στ΄

Θέματα Ε΄
Απαντήσεις Ε΄                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          πηγή  https://pappanna.wordpress.com/

Μαρ 05

«STOP! Στην Ενδοσχολική Βία»

Μια εκπαιδευτική ταινία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Η ταινία βασίζεται σε συνεντεύξεις από μαθητές, εκπαιδετυικούς και γονείς από τα σχολεία που εφαρμόστηκε η ομώνυμη παρέμβαση πρόληψης από την επιστημονική ομάδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε

Μαρ 05

«To This Day»(μετφρ. Μέχρι σήμερα)

To This Day: Ένα Συνεργατικό Αλληγορικό Ποίημα για την παντοτινή Αίσθηση του Πόνου του Εκφοβισμού / A Collaborative Animated Spoken-Word Poem About the Lifelong Pain of Bullying

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 05

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

 

Το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού » (Bullying Diaries), στις 19:30, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «European Antibullying Network» και υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή 16 Οργανισμών από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -χώρες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του Bullying.

Κινηματογραφημένο σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού» δίνει την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια που έχουν βιώσει τον εκφοβισμό, είτε ως θύματα είτε ως δράστες, να μιλήσουν.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 01

ΜΑΡΤΙΕ, ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για καλο μηνα μαρτιοσ

Μαρ 01

Η Μυγδαλιά και το Φεγγάρι

Μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Μυγδαλιά και το Φεγγάρι. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας που δίνει πνοή για νέα ζωή.

Φεβ 18

Δώσε Αγάπη για να Πάρεις Αγάπη

 

Δώσε αγάπη και δες τον κόσμο να μεταμορφώνεται… Ό,τι, δίνεις στον κόσμο επιστρέφει πολλαπλάσια.

Εναλλακτική Δράση

Φεβ 16

Τσικνοπέμπτη 2017: Έθιμα σε όλη την Ελλάδα

 

Αν και οι Έλληνες το θεωρούμε καθαρά δικό μας έθιμο, , δηλαδή η συνήθειά μας να ενδίδουμε σε κρεατοφαγικές «ατασθαλίες», δεν είναι αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Πόσοι για παράδειγμα γνωρίζετε ότι παραλλαγή του εθίμου συναντούμε και στη Γαλλία και στη Γερμανία;

Διάβασε περισσότερα »

Φεβ 15

A Boy & His Kite

Ένα animation για την ελευθερία

 

 

Αν αγαπάς κάτι, άφησέ το ελεύθερο… Από τις φράσεις που έχουν ειπωθεί και έχουν διαβαστεί πάρα πολλές φορές.
Μια άλλη, αριστουργηματική εκδοχή, δίνει το animation με το αγόρι και τον χαρταετό. Εξαιρετικά γραφικά, υπέροχες εικόνες, απλό και πολύ περιεκτικό το μήνυμα.

Φεβ 10

Βιωματικό σεμινάριο μουσικοκινητικής από το Τ.Ε.Θ.

!cid_ii_15a18a43430bf855

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων