Οκτ 21

Υποδειγματικό σχέδιο εργασίας 3 ωρών για την Ελλάδα στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο

Λίγοι μαθητές έχουν ξεκαθαρισμένη στο μυαλό τους την εξέλιξη του  Β Παγκόσμιου πολέμου, μιας και επικρατεί σύγχυση για το ποιος πολέμησε ποιον, ποιος νίκησε και ποιος νικήθηκε, και τι ακριβώς έγινε. Χαρακτηριστική είναι η απορία των μαθητών: «αφού νικήσαμε και διώξαμε τους Ιταλούς, γιατί μετά είχαμε κατοχή και πείνα από τους Γερμανούς»;

Στα  σενάρια διδασκαλίας, στην πλατφόρμα Αίσωπος του ΙΕΠ, μπορείτε να  αντλήσετε το υλικού ενός σχεδίου εργασίας 3 ωρών με τίτλο: «Η Ελλάδα στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο«. Απευθύνεται σε μαθητές 9-12 ετών.

Το σενάριο/σχέδιο εργασίας, που έχει χαρακτηριστεί ως υποδειγματικό, περιλαμβάνει 4 θεματικές περιοχές:

Το ξέσπασμα του πολέμου

Το αλβανικό έπος

Η εισβολή των Γερμανών και τα χρόνια της Κατοχής

Η νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Συνοδεύεται από σχετικά φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις ppt , φωτογραφίες κ.α)

 Δημιουργός Σεναρίου: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥ (Εκπαιδευτικός)

Μεταβείτε στο υλικό πατώντας εδώ                                                                                                                                                                                                                                                 https://fresh-education.blogspot.gr/2017/10/3_21.html

Οκτ 04

4η πανελλήνια ημέρα αθλητισμού στο σχολείο μας

Φωτογραφία της αγγε σωτ.

Φωτογραφία της αγγε σωτ.Φωτογραφία της αγγε σωτ.Φωτογραφία της αγγε σωτ.

 

 

Σεπ 11

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη 12o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Σεπ 06

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιασμοσ σχολειωνΑγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα οχτώ και μισή (8:30). Την ημέρα αυτή, επίσης, θα δοθούν  στους μαθητές τα βιβλία,

Ευχόμαστε σε όλους καλό ξεκίνημα και καλή σχολική χρονιά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας

Αυγ 08

Η «Ιθάκη» του Καβάφη σε κόμικ

 

Η  Ιθάκη  του Καβάφη σε κόμικ

Ο Αυστραλός cartoonist Gavin Aug Than μετατρέπει, με τα μαγικά του μολύβια, την Ιθάκη του Κ.Π. Καβάφη σε μία ζωντανή, εικονογραφημένη ιστορία. Ο μύθος των περιπετειών του Οδυσσέα λειτουργεί ως βάση για το πιο γνωστό ποίημα του Αλεξανδρινού ποιητή, ξεδιπλώνοντας σε λίγες στροφές το πραγματικό νόημα της ζωής. (Πηγή: www.doctv) Ο Αυστραλός σκιτσογράφος Gavin Aug Than σκιτσάρει με το πενάκι του το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Ιθάκη» και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Δείτε την πρωτότυπη δουλειά του εδώ: zenpencils.com/comic/131-c-p-cavafy-ithaka.

 

H επιμέλεια του κόμικ στα ελληνικά έγινε από τη φιλόλογο Κατερίνα Προκοπίου και αναρτήθηκε στο Blog 3gymnasio-toumpas-thessalonikis  καθώς και εδώ: slideshare.net

Ιουν 21

ΤΈΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

1 2 3 4

Μάι 22

ΜΥΣΤΡΑΣ

Μάι 14

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΑΜΑ!

Φωτογραφία της Αλεκα Μαρκου. Διάβασε περισσότερα »

Μάι 06

Ολοήμερο Πρόγραμα 2017-2018

 Screenshot_1Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (αρ.πρωτ. 71858/Δ1/03-05-2017, δείτε τη ΕΔΩ) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του  σχολείου (13.15 – 16.00) δύνανται να εγγράφονται:

Διάβασε περισσότερα »

Μάι 06

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

Μάι 01

Πρωτομαγιά 2017: Καλό μήνα-Η Μάης έχει μυστικά…

Πρωτομαγιά: Τι συμβολίζουν τα στεφάνια που φτιάχνουμε;

 Πρόκειται για ένα πανάρχαιο έθιμο που τηρείται πιστά σε κάθε μεριά της χώρας. Κάθε τέτοια μέρα ένα λουλουδένιο στεφάνι στολίζει τις πόρτες των σπιτιών.

Για το «Μάη» χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό πολλών διαφορετικών λουλουδιών γιατί το κάθε λουλούδι έχει ξεχωριστή σημασία.

Κάθε λουλούδι είναι και μια ευχή, για να έρθουν τα καλά του Μάη στο σπίτι αλλά και στην προσωπική ζωή των ανθρώπων.

Το αγιόκλημα είναι για την ευτυχία του σπιτιού, ενώ η λυγαριά είναι για την αγάπη των κοριτσιών. Όποιος λυγαριά δεν πιάσει την αγάπη του θα χάσει. Το στεφάνι πολλές φορές έχει και ρίζες φυτών, για να διώχνουν τη γλωσσοφαγιά καθώς και σκόρδο για να μην τους πιάνει μάτι.Τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, βιόλες, πασχαλιές (λιλά), γεράνια, για να είναι ανθισμένο το σπίτι. Κλωνάρια ανθισμένα από αγιόκλημα ή ελιά, για την ευτυχία του σπιτιού. Στάχυα και λουλούδια του κάμπου, όπως μαργαρίτες, παπαρούνες, για να είναι γεμάτο.

Απρ 23

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

 [yΦωτογραφία του χρήστη Η Ποίησις εντός μας.

Το βιβλίο είναι φίλος γιατί μπορείς μέσα από αυτό να σκεφτείς, να φανταστείς, να ταξιδέψεις σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους. Έλα, μη διστάζεις. Καινούρια πράγματα σε περιμένουν…

Απρ 23

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Φωτογραφία του χρήστη 12o Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Τα παιδιά αναζητούν να μένουν ξύπνια όταν βρίσκονται σε διακοπές, είτε αυτές είναι οι καλοκαιρινές, είτε είναι των Χριστουγέννων,του Πάσχα είτε ακόμα και τα Σαββατοκύριακα! Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δύσκολη μετάβασή τους στους φυσιολογικούς ρυθμούς όσον αφορά στον ύπνο τους. Το να ξυπνήσουν νωρίς για να πάνε στο σχολείο μετά από τις διακοπές είναι κάτι το πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο!

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 17

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

4

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

 

Απρ 02

Let’s do it Greece

Φωτογραφία της Vicki Bakourou.Συμμετοχή στη δράση «Let’s do it» με στόχο να ομορφύνουμε τον περιβάλλοντα χώρο του  σχολείου και το προαύλιό  μας!!!

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 31

2 Απριλίου… Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

 Παγκόσμια Ημέρα ΠΤο μήνυμα της ΙΒΒΥ για το 2017, για τα παιδιά όλου του κόσμου έχει τον τίτλο : «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο…»

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 26

25 ΜΑΡΤΙΟΥ-1821-1833: Οι πρωταγωνιστές

Καταγραφή

 πηγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Φτιάξε τα ποιήματα

Γνωρίζεις τους αγωνιστές του 1821;

Μαρ 22

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Το συγκεκριμένο video αναφέρεται στη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Είναι ταυτόχρονα εθνική και θρησκευτική γιορτή. Εδώ, το ενδιαφέρον και η προσοχή στρέφεται στον Ευαγελισμό της Θεοτόκου.

Μαρ 22

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, Η Ελληνική Επανάσταση

Παρακολουθήστε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ του Μηνά Ταταλίδη, παραγωγής 2001 του Γ.Ε.Σ/7ο Επιτελ. Γραφείο. Η εποποιία της ελληνικής επανάστασης δοσμένη μέσα από την ζωγραφική απεικόνιση των μεγάλων στιγμών της με την απαράμιλλη τέχνη κορυφαίων ζωγράφων που έμειναν στην ιστορία.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 22

Παραδοσιακά Παραμύθια του Ελληνισμού

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Μαρ 10

11ος διαγωνισμός «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»για μαθητές Δημοτικού(ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ) 2017 Θέματα & Λύσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Α΄Φάση του 11ου  Διαγωνισμού Μαθηματικών «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης Δημοτικού.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι :
• να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,
• να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,
• να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Θέματα και Λύσεις
Θέματα Στ΄
Απαντήσεις Στ΄

Θέματα Ε΄
Απαντήσεις Ε΄                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          πηγή  https://pappanna.wordpress.com/

Μαρ 05

«STOP! Στην Ενδοσχολική Βία»

Μια εκπαιδευτική ταινία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Η ταινία βασίζεται σε συνεντεύξεις από μαθητές, εκπαιδετυικούς και γονείς από τα σχολεία που εφαρμόστηκε η ομώνυμη παρέμβαση πρόληψης από την επιστημονική ομάδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε

Μαρ 05

«To This Day»(μετφρ. Μέχρι σήμερα)

To This Day: Ένα Συνεργατικό Αλληγορικό Ποίημα για την παντοτινή Αίσθηση του Πόνου του Εκφοβισμού / A Collaborative Animated Spoken-Word Poem About the Lifelong Pain of Bullying

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 05

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

 

Το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού » (Bullying Diaries), στις 19:30, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «European Antibullying Network» και υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή 16 Οργανισμών από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -χώρες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του Bullying.

Κινηματογραφημένο σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού» δίνει την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια που έχουν βιώσει τον εκφοβισμό, είτε ως θύματα είτε ως δράστες, να μιλήσουν.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 01

ΜΑΡΤΙΕ, ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για καλο μηνα μαρτιοσ

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων