Μαρ 26

25 ΜΑΡΤΙΟΥ-1821-1833: Οι πρωταγωνιστές

Καταγραφή

 πηγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Φτιάξε τα ποιήματα

Γνωρίζεις τους αγωνιστές του 1821;

Μαρ 22

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Το συγκεκριμένο video αναφέρεται στη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Είναι ταυτόχρονα εθνική και θρησκευτική γιορτή. Εδώ, το ενδιαφέρον και η προσοχή στρέφεται στον Ευαγελισμό της Θεοτόκου.

Μαρ 22

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, Η Ελληνική Επανάσταση

Παρακολουθήστε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ του Μηνά Ταταλίδη, παραγωγής 2001 του Γ.Ε.Σ/7ο Επιτελ. Γραφείο. Η εποποιία της ελληνικής επανάστασης δοσμένη μέσα από την ζωγραφική απεικόνιση των μεγάλων στιγμών της με την απαράμιλλη τέχνη κορυφαίων ζωγράφων που έμειναν στην ιστορία.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 22

Παραδοσιακά Παραμύθια του Ελληνισμού

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Μαρ 10

11ος διαγωνισμός «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»για μαθητές Δημοτικού(ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ) 2017 Θέματα & Λύσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Α΄Φάση του 11ου  Διαγωνισμού Μαθηματικών «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης Δημοτικού.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι :
• να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,
• να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,
• να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Θέματα και Λύσεις
Θέματα Στ΄
Απαντήσεις Στ΄

Θέματα Ε΄
Απαντήσεις Ε΄                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          πηγή  https://pappanna.wordpress.com/

Μαρ 05

«STOP! Στην Ενδοσχολική Βία»

Μια εκπαιδευτική ταινία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Η ταινία βασίζεται σε συνεντεύξεις από μαθητές, εκπαιδετυικούς και γονείς από τα σχολεία που εφαρμόστηκε η ομώνυμη παρέμβαση πρόληψης από την επιστημονική ομάδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε

Μαρ 05

«To This Day»(μετφρ. Μέχρι σήμερα)

To This Day: Ένα Συνεργατικό Αλληγορικό Ποίημα για την παντοτινή Αίσθηση του Πόνου του Εκφοβισμού / A Collaborative Animated Spoken-Word Poem About the Lifelong Pain of Bullying

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 05

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

 

Το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού » (Bullying Diaries), στις 19:30, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «European Antibullying Network» και υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή 16 Οργανισμών από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -χώρες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του Bullying.

Κινηματογραφημένο σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού» δίνει την ευκαιρία σε αγόρια και κορίτσια που έχουν βιώσει τον εκφοβισμό, είτε ως θύματα είτε ως δράστες, να μιλήσουν.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 01

ΜΑΡΤΙΕ, ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για καλο μηνα μαρτιοσ

Μαρ 01

Η Μυγδαλιά και το Φεγγάρι

Μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Μυγδαλιά και το Φεγγάρι. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας που δίνει πνοή για νέα ζωή.

Φεβ 18

Δώσε Αγάπη για να Πάρεις Αγάπη

 

Δώσε αγάπη και δες τον κόσμο να μεταμορφώνεται… Ό,τι, δίνεις στον κόσμο επιστρέφει πολλαπλάσια.

Εναλλακτική Δράση

Φεβ 16

Τσικνοπέμπτη 2017: Έθιμα σε όλη την Ελλάδα

 

Αν και οι Έλληνες το θεωρούμε καθαρά δικό μας έθιμο, , δηλαδή η συνήθειά μας να ενδίδουμε σε κρεατοφαγικές «ατασθαλίες», δεν είναι αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Πόσοι για παράδειγμα γνωρίζετε ότι παραλλαγή του εθίμου συναντούμε και στη Γαλλία και στη Γερμανία;

Διάβασε περισσότερα »

Φεβ 15

A Boy & His Kite

Ένα animation για την ελευθερία

 

 

Αν αγαπάς κάτι, άφησέ το ελεύθερο… Από τις φράσεις που έχουν ειπωθεί και έχουν διαβαστεί πάρα πολλές φορές.
Μια άλλη, αριστουργηματική εκδοχή, δίνει το animation με το αγόρι και τον χαρταετό. Εξαιρετικά γραφικά, υπέροχες εικόνες, απλό και πολύ περιεκτικό το μήνυμα.

Φεβ 10

Βιωματικό σεμινάριο μουσικοκινητικής από το Τ.Ε.Θ.

!cid_ii_15a18a43430bf855

Φεβ 03

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για σχολικοσ τουρισμοσ Εμείς τα παιδιά. Βλέπουμε. Ανακαλύπτουμε. Παίζουμε. Διαμορφώνουμε το αύριο. Ζούμε το Σήμερα. Θυμόμαστε το παρελθόν. Σεβόμαστε την φύση. Προσδοκούμε το μέλλον. Εμείς τα παιδιά ταξιδεύουμε. Ονειρευόμαστε. Ελπίζουμε. Το αύριο θα έχει εικόνες απο το σήμερα. www.studenttravelgreece.gr Ενδιαφέρουσα προσπάθεια από τη μαθήτρια της ΣΤ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας Ζέφης Κοτσώρη…Πολλά μπράβο!!!!!!!!!

Φεβ 01

Ο Μήνας Φεβρουάριος στην παράδοση

Φωτογραφία του χρήστη Παραμυθένια σελίδα.

Ο Μήνας Φεβρουάριος στην παράδοση

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Φεβρουάριος μαζί με τα άλλα αδέρφια του, τον Ιανουάριο και το Μάρτιο αποφάσισαν να ενώσουν το κρασί τους σε ένα βαρέλι καθώς η παραγωγή ήταν λιγοστή. Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 30

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Μαγευτικό βίντεο με τις ομορφιές της Τριφυλίας  που δημιούργησε ο Αχιλλέας Τζωρτζίνης, με την καθοδήγηση της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.

Ιαν 28

Το αλφαβητάρι της αρετής (Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου)

 

slide_2Κλικ στην εικόνα για να το διαβάσετε  88ο ΔΣ Αθηνών

Ιαν 27

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ


Ιαν 25

Απειλούμενα είδη της Ελλάδας

 

 

Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 15

Πρόγραμμα Πρόληψης του καπνίσματος στα σχολεία Πάρε Ανάσα

Το κάπνισμα αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στα πλαίσια των αντικαπνιστικών δράσεων της, για την πρόληψη του καπνίσματος, υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά  στους  μαθητές των σχολείων  της Ελλάδος και για 2η χρονιά στα σχολεία της Κύπρου, το αντικαπνιστικό πρόγραμμα  «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» , που βασίζεται στις αρχές  της βιωματικής-διαδραστικής μάθησης. Η βιωματική  μάθηση (experiential education),  ενισχύει την αφομοιωτική μάθηση μέσω της ενεργητικής και συμμετοχικής  δράσης.

Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 13

Strange fruit – Παράξενο Φρούτο animation Racism

Ένα καταπληκτικό animation με τον τίτλο «Strange Fruit», έρχεται να δώσει απάντηση στον αν ο ρατσισμός είναι επιδημία κι αν είναι πώς μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωσή του και να πολεμήσουμε το κακό στη ρίζα του…

Εκπαιδευτικό υλικό (βίντεο) για μαθητές δημοτικού – iPaideia.gr

Ιαν 08

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη Καθηγητές Ξένων Γλωσσών www.xenesglosses.eu.

Ιαν 08

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ…

Αποτέλεσμα εικόνας για προτασεις για παιδικες ταινιες

Οι παρακάτω ταινίες προτείνονται:

1. «Sur le chemin de l’ école / Στο δρόμο για το σχολείο»– Γαλλική ταινία με ύφος ντοκιμαντέρ και βραβευμένη με το βραβείο César.

Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 07

«Το ταξίδι της Χαλιμά» ξεκίνησε!

Η μικρή Χαλιμά είναι ένα κορίτσι που φεύγει από την άνυδρη χώρα της για να βρει και να φέρει τη βροχή. Είναι ένα παραμύθι για τα παιδιά πρόσφυγες. Ένα παραμύθι που με άλλα λόγια διηγείται τη δική τους πολύ δύσκολη, πολλές φορές τραγική ιστορία. Είναι όμως κι ένα παραμύθι για όλα τα παιδιά. Για να μάθουν αυτή την ιστορία. Διάβασε περισσότερα »

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων