Ανοικτή διάλεξη, στην Αγγλική γλώσσα, την Παρασκευή, 30 ΜΑΡ 2017, 19:00, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες

Το ΠΜΣ “Διδακτική των Θετικών Επιστημών και ΤΠΕ στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση” του Πανεπιστημίου Αιγαίου/ΤΕΠΑΕΣ σε συνεργασία με το “Ινστιτούτο για την Διδακτική των Μαθηματικών και της Πληροφορικής” του Πανεπιστημίου Goethe της Φρανκφούρτης διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του, που θα υλοποιηθεί από την ομάδα του Καθηγητή Matthias Ludwig, με θέμα την αξιοποίηση των φορητών τεχνολογιών στη μάθηση των Μαθηματικών.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αυτού διοργανώνεται ανοικτή διάλεξη, στην Αγγλική γλώσσα, την Παρασκευή, 30 ΜΑΡ 2017, 19:00, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που απευθύνεται στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα της Δωδεκανήσου. Ο Δρ. Matthias Ludwig είναι Καθηγητής Διδακτικής Μαθηματικών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Goethe και επικεφαλής του έργου Mathematics City Map (https://mathcitymap.eu) το οποίο αφορά την ανάπτυξη μαθησιακών δραστηριοτήτων για τα Μαθηματικά με την χρήση φορητών συσκευών στο φυσικό και στο δομημένο περιβάλλον.
Το θέμα της ομιλίας αφορά το συγκεκριμένο έργο (Math City Map) και τις δυνατότητες εφαρμογής της προσέγγισης του στην διδασκαλία των Μαθηματικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αξιοποίηση φορητών υπολογιστικών συσκευών και του περιβάλλοντος.
Η διάλεξη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που ενδιαφέρονται για τη Διδακτική των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και γενικότερα των Θετικών Επιστημών.
Θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί σημαντική επιμορφωτική εμπειρία, η οποία θα ενδιαφέρει σημαντικό αριθμό μαχόμενων εκπαιδευτικών, σας παρακαλώ να ενημερώσετε τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης σας προωθώντας τους την επισυναπτόμενη αφίσα μαζί με το παρόν μήνυμα.
Επίσης, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στη διάλεξη και να προλογίσετε με χαιρετισμό, ως υποστηριχτές της διοργάνωσης.

Στη διάθεση σας για κάθε επιπλέον πληροφορία

MathCityMap_Poster (1)

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη

Με εκτίμηση
Γεώργιος Φεσάκης, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →