ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2018

ΠΡΟΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΕ.Λ. ΚΑΙ ΕΠΑ.Λ., ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Όπως γνωρίζετε το 2018 έχει χαρακτηριστεί ως έτος των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ από το Υπουργείο Παιδείας. Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου να καταδείξουμε στους μαθητές την χρησιμότητα και την εφαρμογή των μαθηματικών σε πολλές επιστήμες αλλά και στην καθημερινή ζωή σχεδιάζουμε δράσεις με στόχο κυρίως τους μαθητές.

Σχεδιάζουμε την ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2018 όπου θα παρουσιαστούν οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ των μαθητών της Α΄και Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ των ΓΕ.Λ. του Νομού Δωδεκανήσου (και όσοι από τα ΕΠΑ.Λ. θα ήθελαν να εκπονήσουν εργασία ειδικά για τον σκοπό αυτόν) οι οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή ως σύνεδροι. Στο πλαίσιο μίας Διημερίδας (Το τελευταίο δεκαήμερο του ΜΑΪΟΥ) θα παρουσιαστούν οι Δημιουργικές Εργασίες των μαθητών ή ομάδων μαθητών υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των διδασκόντων τους οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί το τρέχον σχολικό έτος στο μάθημα των μαθηματικών.
Ενθαρρύνονται επομένως οι μαθηματικοί να αναθέσουν εργασίες οι οποίες θα αναδυκνείουν την χρησιμότητα της επιστήμης των μαθηματικών και να είναι στο πλαίσιο της σχολικής ύλης. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση τόσο για το χώρο (Ρόδος) όσο και για τις τεχνικές προδιαγραφές της εργασίας.
Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες καθώς και πρόσκληση ενδιαφέροντος για την οργανωτική επιτροπή.

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση