Το 1ο προσομοιωμένο διαγώνισμα (Μαζί με τις λύσεις του) του Μαθηματικού Περιηγητή στα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ΄Λυκείου

Το 1ο προσομοιωμένο διαγώνισμα  στα μαθηματικά  προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής  του Μαθηματικού Περιηγητή (Παρασκευή 23/03/2018) με τις αναλυτικές λύσεις του.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΣΜΟΙΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018.1

ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΟΣΜΟΙΩΣΗΣ 2018

Στη συνέχεια θα δοθεί ένα ακόμα προσομοιωμένο διαγώνισμα στις 18 Μαϊου 2018.

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

3 σχόλια σχετικά με το “Το 1ο προσομοιωμένο διαγώνισμα (Μαζί με τις λύσεις του) του Μαθηματικού Περιηγητή στα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ΄Λυκείου”

  1. Απόλυτα σωστή από φυσικής και μαθηματικής άποψης.Ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το σχολικό πλαίσιο και να κινηθούμε μόνο στην ερμηνεία της λέξεως “ρυθμός μεταβολής” χωρίς άλλες αναφορές αφού μόνο τούτη την ερμηνεία έχει το σχολικό.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και θα συμπεριλάβω την απάντησή σας στις λύσεις των θεμάτων

  2. Στο Γ3 θα πρότεινα ως φυσική ερμηνεία την εξής:
    Όταν οι ρυθμοί μεταβολής της τετμημένης και της τεταγμένης είναι ίσοι, τότε οι συνιστώσες ταχύτητες του κινητού στους δύο άξονες είναι ίσες σε μέτρο, και κάθε μία με φορά προς την θετική φορά του κάθε άξονα. Συνεπώς η συνισταμένη ταχύτητα η οποία θα είναι εφαπτόμενη στην τροχιά θα προκύπτει ως διαγώνιος ενός τετραγώνου με πλευρές παράλληλες στους άξονες. Άρα ουσιαστικά βρήκαμε το σημείο της τροχιάς ( για θετικές τετμημένες) όπου η εφαπτομένη έχει κλίση 1. (προφανώς χρειάζεται και ένα σχήμα)
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Ευχαριστώ και για την στήριξη που μας παρέχετε όλα αυτά τα χρόνια.

  3. Πολυ μου αρεσει το 1ο διαγωνισμα που αναρτησατε.
    Απευθυνεται σε υποψηφιους που εχουν δουλεψει μονοι τους πολυ
    και αφηνει εξω τα στοχευμενα θεματα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.