Επιμορφωτικές δράσεις για τους καθηγητές Θετικών επιστημών της Ρόδου

Το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet – EUN) αποτελεί ένα διευρυμένο δίκτυο εκπαίδευσης, 30 Ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βασικό στόχο την προώθηση της καινοτομίας στη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλους τους τομείς και τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση (Υπουργεία, σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές, ερευνητές, κ.α.). Επίσης βασικό μέλημα του Σχολικού Δικτύου είναι μέσα από στρατηγικά σχεδιασμένες εκστρατείες να ευαισθητοποιηθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές σε εκπαιδευτικά θέματα των μαθηματικών, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η κοινότητα των επιστημών Scientix, δημιουργήθηκε στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου, ως ένα έργο που προσπαθεί να διευκολύνει την τακτική διάδοση, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και των βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της επιστήμης της εκπαίδευσης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο Scientix αξιολογήθηκε στις 100 καλύτερες εκπαιδευτικές καινοτομίες στον κόσμο (https://edu.ellak.gr/2017/02/08/to-scientix-ine-mia-apo-tis-100-spoudeoteres-ekpedeftikes-kenotomies-tou-kosmou/)

Με πρωτοβουλία του σχολικού συμβούλου Μαθηματικών κ. Καραγιάννη Ιωάννη το Σάββατο 18/2 και ώρα 11.30-13.00  στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου , θα υλοποιηθεί επιμορφωτικό εργαστήριο, όπου απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και εκπαιδευτικούς θετικών επιστημών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι επιμορφωτικές δράσεις θα πραγματοποηθούν από την εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03 ,καθηγήτρια του Πειραματικού σχολείου της Ευγαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης  Παναγιώτα Αργύρη, μέντορα του προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τις καινοτόμες δράσεις του Ευρωπαϊκού σχολικού δικτύου (www.eun.org) και πιο συγκεκριμένα για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα αξιοποίησης της ανοιχτής διαδικτυακής πύλης  Scientix (www.scientix.eu/).

Ενδεικτικό πρόγραμμα :

11.30- 11.45  Οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών μέσω του Ευρωπαϊκού έργου Scientix

11.45-12.15 Η αξιοποίηση του αποθετηρίου και των εκπαιδευτικών πόρων (διδακτικά σενάρια, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις κλπ) για την εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών διερευνητικής μάθησης και διδασκαλίας

12.15-12.30  Παραδείγματα έργων που μπορούν να εφαρμοστούν στη σχολική ταξη των θετικών επιστημών.

12.30-12.45 Το Ευρωπαϊκό έργο STEM Alliance (http://www.stemalliance.eu/) και ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός “All-STEM, all-stars” με στόχο να δοθούν στους εκπαιδευτικούς κίνητρα για να εμπνεύσουν τους μαθητές σε καριέρες θετικών επιστημών.

12.45-13.00 Συζήτηση

Για την συμμετοχή σας συμπληρώστε την φόρμα  https://goo.gl/forms/s6a8P6QYf7CLGU8t2

(απαιτείται για την αποστολή των βεβαιώσεων παρακολούθησης)

Τέλος την Παρασκευή 17/02/2017 η κα. Παναγιώτα Αργύρη με τον Σχολικό Σύμβουλο Δωδεκανήσου θα πραγματοποιήσουν δειγματική διδασκαλία σχετική με το παραπάνω πρόγραμμα στην Α΄και Β΄τάξη του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →