Ενημέρωση για τις βάσεις εισαγωγής 2015: Την ερχόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση τους με τη διαδικασία (επιτέλους!)ηλεκτρονικής εγγραφής

Οι βάσεις εισαγωγής του 2015 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ πρόκειται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα το αργότερο έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου, σύμφωνα με την πληροφόρηση του mathp.gr και όπως εδώ και αρκετές μέρες έχουμε γράψει. Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 25 Αυγούστου, θα ακολουθήσει η διαδικασία επαλήθευσης τους από την μηχανογραφική υπηρεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.  και,  ανάλογα με την πορεία της σχετικής διαδικασίας, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής. Οι επιτυχόντες θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή που εισάγονται στο ειδικό site του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.  ΕΔΩ  πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα – πατρώνυμο – μητρώνυμο).

Επίσης την ίδια ημέρα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους. Ο Μαθηματικός Περιηγητής-mathp.gr θα αναρτήσει άμεσα τις βάσεις εισαγωγής του 1ου και του τελευταίου εισαγόμενου στην κάθε σχολή ή τμήμα αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους σε πίνακες, ανά ομάδα σχολών και Επιστημονικό Πεδίο, καθώς και τον σχετικό σχολιασμό αλλά και σε σχέση με τις προβλέψεις μας!

Για φέτος προβλέπεται η καινοτόμα διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής των φοιτητών σε ειδική εφαρμογή που θα χρησιμοποιηθεί από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. μετά  την λήψη των ειδικών κωδικών από τους επιτυχόντες (επιτέλους ήταν τόσο απλό!!) χωρίς οι ίδιοι ή οι γονείς τους να μεταβούν στον τόπο που εδρεύει η σχολή ή το τμήμα. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά  για την εγγραφή των πρωτοετών  φοιτητών θα μπορούν να ταχυδρομηθούν με συστημένη επιστολή στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που πρόκειται να ανακοινωθούν και σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές (αναμένεται να δοθεί επιπλέον χρόνος λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών).

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →