Αναστέλλονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών της Γ΄Λυκείου και θα εφαρμοστούν τα παλιά

Την  αναστολή εφαρμογής   των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για  τα μαθήματα της Γ ́ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και της Δ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου (και επίσημα πλέον), από το επόμενο σχολικό έτος   υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης (Ανοίξτε εδώ το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση).

Σύμφωνα με την απόφαση από το σχολικό έτος 2015-16, θα ισχύσουν τα παλαιότερα προγράμματα που για τα Μαθηματικά είναι τα εξής:

Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής 2861/Γ2/12−05−1999 Υ.Α. (ΦΕΚ Β ́ 1342)

Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού 2861/Γ2/12−05−1999 Υ.Α. (ΦΕΚ Β ́ 1342)

Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά αποτελούν και την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων. Θα περιμένουμε να ανακοινωθεί και αυτή μέσα στο πλαίσιο των Π.Σ.

Πηγή: Εθνικό Τυπογραφείο (ΦΕΚ)

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

2 σχόλια σχετικά με το “Αναστέλλονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών της Γ΄Λυκείου και θα εφαρμοστούν τα παλιά”

  1. Καλησπέρα κ. Καλοδήμο και από ότι γνωρίζω ως υπεύθυνος ΣΕΠ κάνετε έργο το οποίο και εμείς κάποιες φορές αναπαράγουμε από εδώ.
    Μπορεί στο συγκεκριμένο άρθρο να έχετε δίκαιο (για αυτό και το αλλάζω).
    Η προσωπική μου άποψη σε γενικότερα εκπαιδευτικά και επιστημονικά θέματα είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε πηγές, είτε τις ονομάζουμε θεσμικές είτε “εξωθεσμικές”(δεν συμφωνώ με τον όρο, τον δανείζομαι), που να ανταποκρίνονται στα κριτήρια της εγκυρότητας, της αξιοπιστίας και της επιστημονικής τεκμηρίωσης, χωρίς εμπορικό χαρακτήρα, που να διακινούν την γνώση και την έρευνα. Αυτά για μας στον Μ.Π. είναι τα μόνα κριτήρια και βεβαίως πάντα σεβόμενοι τους θεσμούς, το ρόλο τους καθώς και την επισημότητά τους.
    Σας ευχαριστώ για την παρατήρησή σας και ελπίζω να έχουμε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

  2. Πηγή είναι το Εθνικό Τυπογραφείο. Άποψη μου είναι ότι οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να χρησιμοποιούν και θεσμικές πηγές.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.