1ο Διήμερο Γεωμετρίας: «Μηδείς Αγεωμέτρητος Εισίτω»

poster mini

Τα Παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του νησιού μας, σε συνεργασία με τον ελληνικό Μαθηματικό Ιστότοπο mathematica, που αριθμεί 10.686 μέλη, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, το

1ο Διήμερο Γεωμετρίας: «Μηδείς Αγεωμέτρητος Εισίτω»

που απευθύνεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και σε όλους τους φίλους των μαθηματικών.

Ως τόπο διεξαγωγής αυτής της σημαντικής εκπαιδευτικής μας δράσης, επιλέξαμε συμβολικά, τον πάντα φιλόξενο Δήμο Ανωγείων, θέλοντας έτσι να σημειώσουμε τη θέληση και την προσδοκία μας για την επαναδραστηριοποίηση του παραρτήματος του Νομού Ρεθύμνης.

Το Διήμερο είναι αφιερωμένο στην Γεωμετρία, διαρθρώνεται σε έξι (6) θεματικές ενότητες και οι εισηγητές είναι καθηγητές μαθηματικών από διάφορα σημεία της Ελλάδας, γνωστοί για την λατρεία που τρέφουν στην Ευκλείδεια γεωμετρία.

Οι εργασίες του διημέρου θα λάβουν χώρα στα Ανώγεια. Στο περιθώριο των εισηγήσεων θα σχηματιστούν τράπεζες συζήτησης και ενημέρωσης πάνω σε θέματα αιχμής που αφορούν την διδασκαλία της γεωμετρίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, αστροπαρατήρηση κ.ά.

Το Διήμερο Γεωμετρίας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων και η συμμετοχή σε αυτό είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η όλη ενέργεια αυτή έχει στηριχτεί και ψηφιστεί παράλληλα από ολόκληρη την μαθηματική κοινότητα του νησιού μας, και θα επαναλαμβάνεται ετησίως σε διαφορετικό νομό κυκλικά, ενισχύοντας έτσι την ιδέα του συγκρητισμού και κάνοντας πράξη το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει».

Ώστε σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα, να δηλώσουμε παρόντες ηθικά, πνευματικά και εκπαιδευτικά συνεπικουρώντας τους συναδέλφους μας στο δύσκολο έργο τους.

Οι ετήσιες αυτές διημερίδες παρότι θα λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη, απευθύνονται σε κάθε «μάχιμο» εκπαιδευτικό της χώρας. Εξού και αρκετές είναι ήδη οι συμμετοχές συνάδελφων που θα ταξιδέψουν προς το νησί εκείνες τις ημέρες. Ενώ είναι φανερό ότι και αρκετοί από τους εισηγητές θα μετακινηθούν προς την Κρήτη για αυτό το σκοπό.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ανδρέας Βαρβεράκης (Πρόεδρος Ε.Μ.Ε. Ηρακλείου)
Κώστας Γαρεδάκης (Πρόεδρος Ε.Μ.Ε. Χανίων)
Μιχάλης Περάκης (Πρόεδρος Ε.Μ.Ε. Λασιθίου)
Μιχάλης Λάμπρου (Συντονιστής mathematica.gr)

Ομιλητές

Οι ομιλητές είναι καταξιωμένοι μαθηματικοί από τον τόπο μας και από ολόκληρη την Ελλάδα που ασχολούνται ενεργά με την Ευκλείδεια Γεωμετρία (αλφαβητικά):

Περισσότερα…

Διαμονή

Λόγω πληρότητας των διαθέσιμων δωματίων- κλινών μπορείτε να παρακολουθήσετε την διημερίδα και να λάβετε μέρος στα δρώμενα της, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε διαμονή στα Ανώγεια.

Περισσότερα…

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →