Διαγωνίσματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας της Γ΄ Λυκείου (1ο Κεφάλαιο)

Δείτε Διαγωνίσματα του Α΄ Τετραμήνου (Σχ. έτους 2013-2014 στο 1ο Κεφάλαιο) στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, καθώς και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας της Γ΄Λυκείου, στο δρόμο της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Κάντε κλικ στους επόμενους αντίστοιχους συνδέσμους.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαγώνισμα 1-Μιγαδικοί +Eνδεικτικές λύσεις (Βενετόκλειο Λύκειο)

Διαγώνισμα 2-Μιγαδικοί (Βενετόκλειο Λύκειο)-μόνο τα θέματα 1ο, 2ο, και 3ο

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διαγώνισμα Νο 1 (1ο Κεφάλαιο)

Την Δευτέρα 6/10/2014 θα αναρτηθούν οι λύσεις των διαγωνισμάτων.

Προτρέψτε τους μαθητές σας να επισκέπτονται τον Μαθηματικό Περιηγητή, αφού πολύ συχνά θα αναρτάται υλικό για το Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο,  ΕΠΑ.Λ. και για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των μαθητών της Γ΄Λυκείου, το οποίο θα καταχωρείται αμέσως και στις σελίδες:  ΓΥΜΝΑΣΙΟ,  ΛΥΚΕΙΟ  και  ΕΠΑ.Λ., αντίστοιχα, που βρίσκονται στο επάνω μέρος του ιστολογίου μας  για εύκολη αναζήτηση.

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

2 σχόλια σχετικά με το “Διαγωνίσματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας της Γ΄ Λυκείου (1ο Κεφάλαιο)”

  1. Καλησπέρα,
    Σας εύχομαι καλή προετοιμασία και επιτυχία:
    Α3. β) έχετε δίκαιο, εκ παραδρομής παραλείφθηκε το ανήκει στο Α για να είναι σωστό.
    Δ3.1. Δεν σου ζητάει να βρεις τα σημεία με την έννοια της τετμημένης και τεταγμένης. Τα σημεία χ (έτσι εκφράζεται σε πολλές ασκήσεις). Αν όμως σου έλεγε να βρεις και την τιμή του ακροτάτου, τότε θα έπρεπε να βρεις το h(α), όπου α το σημείο που η h παρουσιάζει ακρότατο.(Άλλωστε τα δεδομένα δεν είναι κατάληλα για να μπορείς να το βρεις αφού δεν γνωρίζεις την h(x).)
    Να είστε καλά και να παρακολουθείτε τακτικά τη σελίδα μας. Θα έχουμε αρκετό διδακτικό υλικό φέτος.

  2. Γεια σας, είμαι μια μαθήτρια του 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας ,πάω θεωρητική κατεύθυνση και έχω επιλέξει μαθηματικά γενικής και θέλω να ακολουθήσω τον οικονομικό κλάδο! Θελώ να σας ρωτήσω για ορισμένες διευκρινίσεις όσον αφορά το διαγώνισμα του πρώτου κεφαλαίου στα μαθηματικά γενικής παιδείας. Λοιπόν, στο Α.3 το 2 ερώτημα γιατί είναι σωστό? Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι ‘Μια συνάρτηση f με πεδίο ορισμού Α λέμε ότι παρουσιάζει τοπικό μέγιστο στο x0 ε Α…..’ Και ακόμη στο Δ.3.1 λέτε τα σημεία, πώς εγώ θα βρω τις τεταγμένες ενώ μου δίνετε την h'(x)? Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και θα το εκτιμήσω ιδιαιτέρως εάν μου απαντήσετε στα ερωτήματά μου!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.