Τα ωρολόγια προγράμματα για το σχ. έτος 2014-15 των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ

Τα ωρολόγια προγράμματα των για όλες τις τάξεις των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ.   δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.  δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με προηγούμενη σχολική χρονιά (Στις τάξεις Α και Β  ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. ισχύουν όσα προβέπει ο Ν 4218/2013).

Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας όλων των μαθημάτων είναι:
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Α. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των  Α και Β τάξεων του Γυμνασίου καθορίζεται με υπουργική απόφαση του 2013. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ.
Β. Της Γ τάξης καθορίζεται με υπουργική απόφαση του έτους 2009. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Α.Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Α και της  Β τάξης  του Γενικού Λυκείου καθορίζεται με το νόμο 4186/2013. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ.
β.Το ωρολόγιο πρόγραμμα   της  Γ τάξης  του Γενικού Λυκείου καθορίζεται καθορίζεται με  υπουργική απόφαση του 2005.. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό ΦΕΚ
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ
Α.Υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμετζόπουλος το νέο ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου», που θα ισχύσει  από το σχολικό έτος 2014-2015 για τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου και από το σχολικό έτος 2015-2016 για τη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου.
Για να ανοίξετε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα  πατήστε εδώ
Β.Για το σχολικό έτος 2014-2015 για τη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου ισχύει η με αρ. πρωτ. 63444/Γ2/27-06-2005 Υ.Α. (Β΄ 921).
ΕΠΑΛ
Τα να Ωρολόγια Προγράμματα των μαθημάτων ανά Ειδικότητα Τομέα Ομάδας Προσανατολισμού των Β΄, Γ΄ τάξεων Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και των B΄, Γ΄, Δ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., καθορίζονται με νέα υπουργική  απόφαση  .
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ
Η ισχύς της απόφασης αρχίζει για τη Β΄ τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από το σχολικό έτος 2014−2015, για τη Γ΄ τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από το σχολικό έτος 2015−2016, για τη Δ΄ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. από το σχολικό έτος 2016−2017.

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

2 σχόλια σχετικά με το “Τα ωρολόγια προγράμματα για το σχ. έτος 2014-15 των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ”

  1. Πολύ σωστά. Όμως αυτό προβλεπόταν από πέρσι με την ψήφιαη του Νόμου 4186/2013 για τις ομάδες προσανατολισμού από την Β΄Λυκείου. Με βάση αυτή την διάταξη δεν επέρχεται αλλαγή με την Υ.Α.(΄2 ώρες διδασκαλίας στα μαθηματικά ομάδας προσανατολιμού, όχι κατεύθυνσης)

  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΤΙ: “Ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με προηγούμενη σχολική χρονιά”.

    Συγκεκριμένα, η διδασκαλία των μαθηματικών κατεύθυνσης Β Λυκείου περιορίζεται σε 2 ώρες εβδομαδιαίως αντί για 3.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.