Το γράμμα Ζ

Ιαν 201824

Αφαίρεση με μικρό αφαιρετέο

Ιαν 201820
Δείτε το στο slideshare.net

 

 

Μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

Ιαν 201820

Ας δούμε μια σχετική παρουσίαση:

Δείτε το στο slideshare.net

 

Η αλφαβήτα

Ιαν 201820

Ας μάθουμε την αλφαβήτα:

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

ΦΡΟΥΤΑ

Ιαν 201812

Με τον όρο φρούτα συνήθως ομαδοποιούνται καρποί δέντρων ή φυτών. Ένα φρούτο είναι μια δομή που φέρει σπόρους και που αναπτύσσεται από την ωοθήκη των ανθών του φυτού, ενώ τα λαχανικά είναι όλα τα υπόλοιπα μέρη του φυτού, όπως οι ρίζες, τα φύλλα και τα στελέχη.

Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, που βρίσκονται στην ίδια διατροφική κατηγορία, είναι σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες νερό ελάχιστα λιπαρά και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Για παράδειγμα, το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη και αν δεν καταναλώνεται συχνά μπορεί να προκληθεί η ασθένεια σκορβούτο.

Κατάλογος φρούτων και λαχανικών

Αετός Αιτωλοακαρνανίας

Ιαν 20189

ΑΕΤΟΣ

Ο Αετός είναι οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά στην τραχιά και πετρώδη βουνοπλαγιά Ακαρνανικού βουνού Μπούμιστος, στη δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Δεσπόζει σε υψόμετρο 260 μέτρων στις παρυφές μικρής, εύφορης κοιλάδας και αγναντεύει την Κοιλάδα του Ξηρόμερου και έχει 664 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Απέχει 50 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και μόλις 10 χιλιόμετρα από την Κατούνα. Το χωριό είναι κτισμένο στα ριζά της βουνοπλαγιάς, για να έχει καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες και γειτνιάζει με τα χωράφια και τους βοσκότοπους που εξασφαλίζουν τα βασικά για την επιβίωση. Η τοποθεσία είναι δυσπρόσιτη και καλά προφυλαγμένη ανάμεσα στα ορεινά τμήματα που σχηματίζουν:

  • τα Ακαρνανικά όρη,
  • η κορυφή Μακριά Λύμπα,
  • το Κάστρο και
  • τα στενά της Στεναδιάς.

ΕΥΧΕΣ

Ιαν 20188

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!


Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων