Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για εξύβριση και απειλή ζωής κατ’ εξακολούθηση, μέσω e-mail

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου για εξύβριση και απειλή ζωής κατ’ εξακολούθηση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ειδικότερα, 33χρονος ημεδαπός, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται την ελληνική έκδοση διεθνούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κατήγγειλε την 02-08-2011 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχεται μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για λόγους που σχετίζονται με την επαγγελματική του ενασχόληση (διαχειριστής διαδικτυακού on – line παιχνιδιού).

Στα μηνύματα αυτά εκφράζονταν άμεσα απειλές για τη ζωή του 33χρονου αλλά και των οικείων του, ενώ στα γραφεία της εταιρείας του προκλήθηκαν σοβαρές και εκτεταμένες υλικές ζημιές και φθορές, τις οποίες είχε προηγουμένως αναφέρει, με τη μορφή απειλών, σε ορισμένα από τα μηνύματά του ο ανώνυμος αποστολέας.

Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών του ιχνών, τα οποία προέκυψαν από τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κατ’ εφαρμογή της 9/2011 Γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε νομότυπη έρευνα, που διενεργήθηκε στο σπίτι του δράστη στον Άλιμο Αττικής από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε από την ψηφιακή έρευνα ότι είναι ο αποστολέας των μηνυμάτων.

Στην οικία βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση