Σύλληψη ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων

Στο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 52χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πορνογραφία ανηλίκων».

Έπειτα από την ανάλυση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 52χρονου χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, προέβαινε σε διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Σε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 52χρονου στην Κέρκυρα, στις 10-08-2011, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) σκληροί δίσκοι Η/Υ, στους οποίους υπήρχαν αρχεία (άνω των 250) παιδικής πορνογραφίας (βίντεο και φωτογραφίες). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Επίσης, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών και εξειδικευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, προέβαινε σε συστηματική διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Έπειτα από την ανάλυση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του χρήστη και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων».

Σε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 35χρονου, στις 09-08-2011, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) αεροβόλο όπλο

Τέσσερις (4) σκληροί δίσκοι Η/Υ, κρυμμένοι μέσα σε ύφασμα καναπέ,

Έντεκα (11) οπτικοί πολυμορφικοί δίσκοι ( DVD ),

Ένας (1) φορητός Η/Υ

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Επτά (7) αμπούλες αερίου

Ένα (1) σπρέι πιπεριού

Μία (1) πτυσσόμενη ράβδος

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα των κατασχεμένων πειστηρίων, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε αποθηκευμένα και διαμοίραζε σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, πάνω από 30.000 φωτογραφίες και βίντεο σκληρής πορνογραφίας με βρέφη, παιδιά και εφήβους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Σύλληψη ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων

  1. […] Σύλληψη ατόμων για… Στο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου… Source: blogs.sch.gr […]

Αφήστε μια απάντηση