2η Ημερίδα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και προστασία παιδιών και εφήβων», Πύργος 10/03/2011

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και της λειτουργίας του ενημερωτικού κόμβου Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και Προστασία Παιδιών και Εφήβων» την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, 09:00 – 13:00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Ηλείας (Διοικητήριο, Πύργος).

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς του νομού Ηλείας – κατά προτίμηση να ασχολούνται με τις ΤΠΕ και το Διαδίκτυο (για την Πρωτοβάθμια) ή να είναι ειδικότητας Πληροφορικής (για τη Δευτεροβάθμια) – συμπληρώνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://saferinternet.sch.gr/register.php, το αργότερο έως τις 09-03-2011. Η λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί στο site και στο blog της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω Διαδικτύου, στη διεύθυνση του ΠΣΔ: http://iptv.sch.gr/live

————————-
Στις: 10/03/2011
‘Ωρα ‘Εναρξης: 10:00
‘Ωρα Λήξης Μετάδοσης: 13:00

————————-
Εναλλακτικός σύνδεσμος παρακολούθησης:
Εναλλακτικός σύνδεσμος

Εναλλακτικές εφαρμογές για την παρακολούθηση:
– H Παρακολούθηση μπορεί να γίνει και μέσω της εφαρμογής VLC με την εισαγωγή της ακόλουθης διεύθυνσης: mms://vod.sch.gr/2011-03-10-safe-internet στο vlc επιλέγοντας απ’ το μενού το “Open Network…”

Πρόγραμμα ημερίδας

Αφίσα ημερίδας
Ηλεκτρονική λίστα συμμετεχόντων (ως 15:30 9/3)

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση