Εγγραφείτε στην κοινότητα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Υπάρχουν δύο τρόποι για να συμμετάσχετε στην κοινότητα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Ο πρώτος είναι να εγγραφείτε στην Ηλεκτρονική Κοινότητα ακολουθώντας τα εξής απλά βήματα:

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/ της ηλεκτρονικής κοινότητας “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

Μπορείτε να συνδεθείτε μέσω της επιλογής “Σύνδεση” (βλ. εικόνα) με το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Κατόπιν Επιλέγετε “Συμμετοχή στην Ομάδα

Είστε πλέον μέλος ! Σας καλωσορίζουμε και σας προτείνουμε να ξεκινήσετε τη συμμετοχή σας γράφοντας ένα μήνυμα / χαιρετισμό  προς την ομάδα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να εγγραφείτε στη Λίστα Ηλεκτρονικής Επικοινωνίαςsafetynet @ sch.gr” μέσω της διεύθυνσης http://list.sch.gr/mailman/listinfo/safetynet.

Σε περίπτωση που συναντήσετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να μας ενημερώσετε μέσω email στο Internet-safety at sch.gr (αντικαταστήστε το at με το σύμβολο @).

Αντικείμενο της ομάδας είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο διαδίκτυο, η προβολή καλών πρακτικών, η παροχή οδηγιών, συμβουλών και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για θέματα ασφαλούς διαδικτύου.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Εγγραφείτε στην κοινότητα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Michael Paraskevas, Giannis Koutsoubos. Giannis Koutsoubos said: RT @mparask: Εγγραφείτε στην κοινότητα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ! http://tinyurl.com/5wumt7j #GRedu […]

Τα σχόλια έχουν κλείσει.