Τρεις οδηγοί από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας

Francesco Marino / FreeDigitalPhotos

Με την πεποίθηση ότι μπορεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, σε θέματα τόσο ευρύτερου ενδιαφέροντος (κοινωνικά και περιβαλλοντικά) όσο και ειδικότερα σε σχέση με προϊόντα και υπηρεσίες, ο ένας εκ των τριών  παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (η σειρά είναι όλως τυχαία) αξιοποιεί διάφορα μέσα, μέσω των οποίων επικοινωνεί εύχρηστα μηνύματα, σχετικά με την κινητή τηλεφωνία και κοινωνικά ζητήματα στον συγκεκριμένο οδηγό.

Η κινητή τηλεφωνία και το Internet ως μέσα επικοινωνίας αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Χάρη στις τεχνολογικές τους δυνατότητες απελευθέρωσαν και εμπλούτισαν την επικοινωνία μας, καταργώντας τα… σύνορα στη διακίνηση ιδεών και την ανταλλαγή πληροφοριών. Ωστόσο η τεχνολογία εγκυμονεί κινδύνους αν δεν γνωρίζουμε πώς να τη χρησιμοποιούμε με ασφάλεια. Τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να επικοινωνούμε … ασφαλώς είναι απλά και τα εργαλεία για να προστατευθούμε είναι στη διάθεσή μας, υποστηρίζει έτερος πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για την Ασφαλή Χρήση Κινητού & Ιnternet.

Ο νέος «Οδηγός για Γονείς», από  εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από κινητό τηλέφωνο και από ηλεκτρονικό υπολογιστή, στους τρόπους ελέγχου της πρόσβασης, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδικτυακό εκφοβισμό, αλλά και στον εθισμό στο διαδίκτυο και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.
Οδηγός για γονείς. Κινητή – σταθερή επικοινωνία & διαδίκτυo (χαμηλή ανάλυση pdf, 3.3 MB)
Οδηγός για γονείς. Κινητή – σταθερή επικοινωνία & διαδίκτυo (υψηλή ανάλυση pdf, 34.9 MB)

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.