Ανανεωθήκαμε και σας περιμένουμε …

Μετά από 314 αναρτήσεις στο παρόν ιστολόγιο και σχεδόν 2 χρόνια και 2 μήνες κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο επεκτείνεται με τον ανανεωμένο δικτυακό τόπο πέραν των δασκάλων και καθηγητών, προς τους γονείς και κηδεμόνες, και ασφαλώς στα παιδιά και στους  εφήβους.

Η κοινότητα παραμένει ανοικτή προς τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν να συνεχίζουν να εγγράφονται ή να παροτρύνουν συναδέλφους τους να ενταχθούν στην ομάδα μας, αν είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη. Στο site, όλοι πλέον μπορούν να “ψηφίζουν” τα άρθρα τα οποία υπάρχουν ή τα νέα που ανεβαίνουν ή να τα επικοινωνούν μέσω των λογαριασμών που τηρούν στα πιο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποσκοπούμε στο να μπορούν να ενημερωθούν όλοι, από το πιο μικρό παιδί, έως τον πιο μεγάλο γονιό ή εκπαιδευτικό, για τις νέες τάσεις, τα οφέλη και τους κινδύνους για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο διότι πιστεύουμε ακράδαντα η ενημέρωση και η πρόληψη είναι προτιμότερες της όποιας “θεραπείας”.

Τα στατιστικά είναι πλέον σε ζωντανή εμφάνιση στην αρχική σελίδα ενώ η κατηγοριοποίηση έχει γίνει με βάση τις ομάδες – στόχους στις οποίες απευθύνεται το κάθε άρθρο: από τα παιδιά και τους εφήβους έως τους γονείς και κηδεμόνες, με ενδιάμεσο συνδετικό κρίκο τους εκπαιδευτικούς.

Αναμένουμε τα σχόλια σας ή πιθανές υποδείξεις, πάντα καλοπροαίρετα, όπως επίσης αν εντοπίσετε τυχόν λάθη, να μας τα γνωστοποιήσετε μέσω e-mail στο internet-safety @ sch.gr. Απολαύστε υπεύθυνα και με … Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: https://internet-safety.sch.gr

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση