Η λίστα των Χριστουγέννων μου!

 

Καλά Χριστούγεννα με Υγεία κι Ευτυχία!!!!

Τα Χριστούγεννα αυτά, που είναι διαφορετικά από όλα τα άλλα, ας προσπαθήσουμε να βρούμε νέους τρόπους να περάσουμε όμορφα, δημιουργικά και ευτυχισμένα μαζί με τους αγαπημένους μας ανθρώπους!

 

κάνε κλικ πάνω στην εικόνα

Έρχονται Χριστούγεννα!!!

Πάμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στη ψηφιακή μας τάξη, που είναι στολισμένη με λαμπιόνια και πολύχρωμα στολίδια!!!Πάτα στην εικόνα και θα βρεις πολλές και διάφορες εκπλήξεις! Φύγαμε!!!

Merry Christmas GIF by GIPHY Studios Originals - Find & Share on GIPHY

20 Νοεμβρίου-Ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού

Στις 20 Νοεμβρίου του 1989, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σε Γενική Συνέλευση του, υιοθέτησε και υπέγραψε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έκτοτε έως σήμερα, γιορτάζουμε κάθε χρόνο, την επέτειο για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μια ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η παραπάνω Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό χάρτη σύμφωνα με τον οποίο, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, είναι απαραίτητο να απολαμβάνουν τα δικαιώματα εκείνα, που τους εξασφαλίζουν τις στοιχειώδης αρχές για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία. Η σύμβαση έχει επικυρωθεί από όλες τις χώρες του κόσμου με μοναδικές εξαιρέσεις  τις HΠΑ, το Νότιο Σουδάν και τη Σομαλία. Στην Ελλάδα επικυρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992.

Η Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει:

Το παιδί θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα….χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του”. Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1959), Αρχή Πρώτη.

Ο Δεκάλογος των δικαιώματων του παιδιού

Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.

Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.

Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.

Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.

Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.

Δικαιούμαι να μάθω τί είνα καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.

Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.

Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.

Δικαιούμαι να ζήσω σε μιά κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.

Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. ΄Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά. (Πηγή UNICEF).

Πηγή 

 

Σεβόμαστε τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

17η Νοεμβρίου-Ημέρα Μνήμης του Πολυτεχνείου

Σύντομο χρονικό της εξέγερσης

 

Στις 14 Νοεμβρίου 1973 οι φοιτητές καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο και τον χώρο γύρω από αυτό.

Το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου γίνονται συνελεύσεις σε πολλές σχολές. Στο Πολυτεχνείο συγκεντρώνονται πολλοί φοιτητές αλλά και εργάτες.

Την επόμενη μέρα έξω από το Πολυτεχνείο συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και προσφέρει στους φοιτητές τρόφιμα και φάρμακα. Ως το βράδυ 50.000 άνθρωποι βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές από τον ραδιοφωνικό σταθμό που έχουν φτιάξει καλούν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους.

Στις 3:00 τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου, ένα τανκ εισβάλλει από την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου και ανοίγει τον δρόμο στις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Ακολουθούν τραγικές σκηνές και συγκρούσεις που συνεχίζονται μέχρι και το μεσημέρι της άλλης μέρας. Πολλοί φοιτητές τραυματίζονται σοβαρά ή πέφτουν νεκροί. Άλλοι βρίσκουν καταφύγιο στις γύρω από το Πολυτεχνείο πολυκατοικίες, ενώ άλλοι συλλαμβάνονται και βασανίζονται.

Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου άνοιξε τον δρόμο για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 

Ακούμε…

 

 

Ζωγραφίζουμε…

Σεβόμαστε τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Δεν μας ανήκει κάτι.