Κυκλοφόρησε το CD του Γιάννη Καραλή “Ξένο ρούχο”

Ακούστε αποσπάσματα από το CD:
Ο δρόμος που σε πήρε


Έφαγα ήττα

Μόναχο

karalis_xenoroucho_front.jpg

“Ένα ταξίδι μουσικό. Μπαίνει στο «Τελευταίο Λεωφορείο», έρχονται και «Κάτι Φίλοι Καρδιακοί», ο Σταμάτης, ο Δημήτρης, έρχεται ο Νίκος, ο Στέλιος και με οδηγό τα τραγούδια, «Κυκλοφορώντας Και Οπλοφορώντας» προσπαθείς να διανύσεις όλο και περισσότερα χιλιόμετρα, με σκοπό όχι τον τελικό προορισμό, αλλά τη χαρά, την απόλαυση του ταξιδιού. «Εγώ Δεν Έχω Τίποτα Να Πω». As μιλήσουν τα τραγούδια.”

Γιάννης Καραλής

karalis_xenoroucho_out.jpg

Η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά τον τραγουδιστή για τη δωρεά του CD και την ένταξή του στη συλλογή της.

Ο Γιάννης Καραλής γεννήθηκε στο Κυριάκι Βοιωτίας.

karalisgiannis1.jpgΣπούδασε κιθάρα με δάσκαλο τον Λουκά Αποστόλου από το Στείρι. Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρίας στη Λιβαδειά (Μουσική Σχολή Λιάνας Καραβασίλη). Στην Αθήνα έκανε τέσσερα χρόνια μαθήματα φωνητικής με τον τενόρο Παύλο Ράπτη. Πήρε πτυχίο Αρμονίας, με άριστα, από το Ελληνικό Ωδείο (Αθήνα). Από μαθητής Λυκείου συμμετείχε σε μουσικά σχήματα της περιοχής του ως τραγουδιστής, ενώ εμφανίστηκε σε διάφορες πόλεις του νομού με τοπικά μουσικά σχήματα. Συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις-αφιερώματα στην ποίηση σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Κυριακίου.

Στην Αθήνα ήλθε με την παρότρυνση του Δημήτρη Κοντογιάννη με τον οποίο συνεργάσθηκε αρκετές φορές σε μουσικούς χώρους και συναυλίες. Επίσης εμφανίστηκε με τους Τάκη Μπίνη, Ελένη Βιτάλη, Στέλιο Βαμβακάρη και Μελίνα Κανά. Το 1998 είναι η χρονιά που ως ιδρυτικό μέλος της «σπείρας-σπείρας», μαθήτευσε κοντά στον Σταμάτη Κραουνάκη και εμφανίστηκε μαζί του ως το 2005 στις παραστάσεις: Όλοι μαύρα κι ένα πιάνοκυκλοφόρησε ομότιτλο σε CD (Σείριος), Sold out,  Η κλασική συνταγήCD (Red), Μπιμπερό, Νέα γυναίκα μόνη τραγουδά με την Δήμητρα Παπίου – CD(Σείριος), Το ραντεβού της Τετάρτης και πάλι με τη Δήμητρα Παπίου.

Συμμετείχε ακόμη στις δισκογραφικές παραγωγές: Σταμάτη Κραουνάκη, Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες (BMG), Λίνα Νικολακοπούλου, Νίκου Αντύπα – Οπωσδήποτε παράθυρο (Heaven). Ένα τσιγάρο δρόμος (Lyra). Ακολούθησε στενή συνεργασία με τη Μαριώ (Χάραμα, Χέδρα) και σε εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της χώρας μέχρι και σήμερα. Από τον Οκτώβριο (2008) θα εμφανίζεται στο «Περιβόλι του Ουρανού» μαζί με την Μαριώ και το Γιώργο Τζώρτζη.