Βοιωτικά Γράμματα – Πολιτισμός

Με το "μάτι" της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς: Εκδηλώσεις, Τοπικές Εκδόσεις, Συγγραφικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες, Βοιωτοί δημιουργοί…

Τα blogs της επαρχίας

Παρατηρώντας διάφορες νεκρές ιστοσελίδες εφημερίδων της επαρχίας, καθώς και κάποια αραχνιασμένα στην κυριολεξία portal τοπικού ενδιαφέροντος, κατάλαβα πόσο μεγάλη αξία έχουν τα blogs της επαρχίας σήμερα.

Ειδήσεις και νέα που ίσως να μην ενδιαφέρουν τους κατοίκους των μεγάλων αστικών πόλεων, ειδικά αν δεν αφορούν κάποιο σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων ή καμιά σφαγή, χάνονται και προσπερνιούνται  στο πέρασμα του χρόνου αφήνωντας ένα τεράστιο κενό δικτυακής ενημέρωσης σε αυτή την άλλη Ελλάδα.

Κι εκεί που απελπίζομαι με την απουσία ενημέρωσης, τυχαίνω μέσα από τις αναζητήσεις μου κάποια blogs από αυτή την άλλη Ελλάδα και χαμογελώ. Κάποιοι μένουν εκεί να φυλάνε Θερμοπύλες, να γράφουν για τον τόπο τους, για όσα τους ενοχλούν και για όσα τους ευχαριστούν. Να γράφουν για αυτούς και για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Να δίνουν τον πραγματικό παλμό των πατρίδων τους και όχι έναν τουριστικό οδηγό για τις διακοπές των αστών.

Ίσως να μη τα γνωρίσω ποτέ όλα, ίσως πάλι να πέσω πάνω τους την επόμενη φορά που θα ψάχνω κάποια πληροφορία για μια περιοχή. Δεν έχει σημασία αν θα γίνουν ποτέ διάσημα με χιλιάδες επισκέψεις ή με 100 μόνο κλικ την εβδομάδα.  Τα blogs αυτά είναι σημαντικά, πολύ σημαντικότερα από αρκετά διάσημα blogs.

Μη σταματήσετε ποτέ να γράφετε για τον τόπο σας και για τους συμπολίτες σας. Αν δε το κάνετε εσείς, δε θα το κάνει κανείς.

from BlogSpace Blog by magica

Κατηγορίες: blogs - Διαδίκτυο