Ημέρες Διαστήματος

Ημέρες Διαστήματος ΑφίσαΤη σχολική χρονιά 2013 -2014 το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων έφτασε στο Διάστημα!

Διοργανώσαμε τις «Ημέρες Διαστήματος« και συμμετείχαμε σε δραστηριότητες εμπνευσμένες από την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Το συνολικό έργο περιλάμβανε μια σειρά από εκδηλώσεις όπως ομιλίες επιστημόνων, τηλεσκοπικές παρατηρήσεις, Επιμορφωτικά Σεμινάρια για καθηγητές, Σεμινάρια ελεύθερα για το κοινό, εκθέσεις έργων και εικαστικές παρεμβάσεις από μαθητές, Μουσικές εκδηλώσεις, Διαθεματικές Διδασκαλίες στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών, στα Φιλολογικά, στα Ξενόγλωσσα μαθήματα, στη Μουσική, στα Εικαστικά και πολλά άλλα ακόμη.

Στοχεύοντας στη διάχυσης της γνώσης δημιουργήσαμε αυτήν εδώ τη μικρή διαδικτυακή βιβλιοθήκη με όλο το υλικό του έργου μας. Έτσι, αυτός ο χώρος, ξεπερνώντας τα όρια της πληροφορίας και δηλώνοντας το πώς και το γιατί, γίνεται ένα εργαλείο γνώσης.

 

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε, να εμπνευστείτε και να χρησιμοποιήσετε τα περιεχόμενά της βιβλιοθήκης μας όπως σας ταιριάζει στην Εκπαιδευτική διαδικασία.

ταξίδι στο διάστημα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

ημέρες διαστήματος στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, Ημέρες διαστήματος στην αίθουσα Δ. Χατζής του ΠΚΔ Ιωαννιτών

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό της πόλης θα γίνει στην αίθουσα Δ. Χατζής του ΠΚΔ Ιωαννιτών την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 και ώρες 6-9.30 μ.μ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες Διαστήματος” Πρόγραμμα εκδήλωσης Ομιλίες από τους: κ. Σακκά Κ., μέλος της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων, με θέμα: “Σχηματισμός και εξέλιξη ενός άστρου” κ. Τσούπη Α., …

Διάβασε περισσότερα

Ημέρες διαστήματος στην αίθουσα “Δ. Χατζής” του ΠΚΔ Ιωαννιτών, σήμερα Πέμπτη 6/2/2014, 6-9.30 μ.μ

Πρόγραμμα Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2014 απόγευμα 6-9.30 μ.μ Ομιλίες από τους: κ. Αλυσσανδράκη Κ., Καθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με θέμα: “Η απομυθοποίηση του Ουρανού” κ. Ματσόπουλο Ν., Αστρονόμο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με θέμα: “Το Ηλιακό μας Σύστημα”. – Μαθητές, μαθήτριες και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Μπεκιάρη Κ. του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής …

Διάβασε περισσότερα

Ημέρες Διαστήματος Αφίσα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων διοργανώνουν εκδηλώσεις – δράσεις σχετικές με την αξιοποίηση του Διαστήματος στην εκπαιδευτική διαδικασία και παρατηρήσεις με τηλεσκόπια με τη συνεργασία της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων, ως εξής:   Για το κοινό της πόλης θα πραγματοποιηθούν δυο εκδηλώσεις, με την …

Διάβασε περισσότερα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση