Ωράριο Λειτουργίας

Χειμερινό ωράριο εξυπηρέτησης κοινού (Σεπτέμβριος – Ιούνιος):  14:00-20:00

Οργανόγραμμα – Επικοινωνία

Διευθυντής: Πιτσινής Πέτρος

Υποδιευθύντρια: Χυτήρη Αγγελική

Υποδιευθυντής: Μαλλιαρός Νικόλαος

Μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι: Μίτσουλης Οδυσσέας,  Γαστεράτος Ιωάννης

Αποσπασμένοι διοικητικοί υπάλληλοι:  Χρήστου Κωνσταντίνα (έδρα ΔΙΕΚ – πόλη της Κέρκυρας), Σαμοϊλη Νικολέττα (τμήματα Λευκίμμης)

 

Έδρα ΙΕΚ:

 • Τηλεφωνικοί αριθμοί
  • Διευθυντής: 26610.33255
  • Γραμματεία: 26610.47530
 • FAX: 26610.47531
 • e-mail:
 • dimosio.iek.kerkyras@gmail.com

Διεύθυνση: Ευαγγέλου Ναπολέοντος 12, Μανδούκι Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα.

(Σχολικό συγκρότημα Τεχνικών Λύκειων – Ισόγειο)

Παράρτημα Λευκίμμης:

 • Τηλ. αριθμός: 2662022661
 • e-mail:
 • parartima.iek.lefkimmis@gmail.com
 • Διεύθυνση: Άγιοι Θεόδωροι, Τ.Κ. 49080, Λευκίμμη. (Λύκειο Λευκίμμης)

Επιλογή κατηγορίας ενδιαφέροντος

Εγγραφές Επιτυχόντων Υποψηφίων Καταρτιζομένων (ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής Α’ φάσης! (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ)

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως από τη Δευτέρα 16-09-2019 έως και την Παρασκευή 20-09-2019 μέχρι τις 20:00 μ.μ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/09/2019  , στη γραμματεία του ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Σημειώνεται ότι το ωράριο προσέλευσης του κοινού στη Γραμματεία είναι 14:00- 20:00.

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα https://diek.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας το  email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση. Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά συνθηματικού στο  https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset 

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάση μορίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα ΙΕΚ εγγραφής τους.

Δικαιολογητικά

 1. Κατά την προσέλευσή τους στα κατά τόπους ΔΙΕΚ οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:
 2. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
 3. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
 4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).
 5. Προαιρετικά εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους σε οριστική μορφή (με αριθμό πρωτοκόλλου).

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Αιτήσεις επανεγγραφής, μετεγγραφής ή Κατάταξης για το χειμερινό εξάμηνο 2019Β

(ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)

 1. Καλούνται οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Κέρκυρας, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το Β’ Εξάμηνο των σπουδών τους, να καταθέσουν στη γραμματεία του ΙΕΚ αυτοπροσώπως την αίτηση επανεγγραφής (χορηγείται από τη γραμματεία) υπογεγραμμένη, καθώς και μια φωτοτυπία της ταυτότητας τους, ΑΥΣΤΗΡΑ έως και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας των ΔΙΕΚ.
 2. Καλούνται επίσης οι ενδιαφερόμενοι για μετεγγραφή ή κατάταξη στο ΙΕΚ που πληρούν τις προϋποθέσεις να προσέλθουν στη Γραμματεία για ενημέρωση και να καταθέσουν σχετική αίτηση έως και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.
 • Οι απόφοιτοι και καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ, καθώς και οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β’ κύκλου, ΤΕΛ, εξειδίκευσης ΕΠΛ, δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες στα ΙΕΚ (συγκεκριμένα στο Γ΄ εξάμηνο αντίστοιχης ειδικότητας).
 • Οι καταρτιζόμενοι παλαιών ειδικοτήτων των ΙΕΚ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συνέχιση της φοίτησης τους στις αντίστοιχες νέες ειδικότητες.

Σε κάθε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση κατάταξης στο ΙΕΚ που επιθυμούν να φοιτήσουν έως την 30η Σεπτεμβρίου 2019, προσκομίζοντας:

 1. φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου – αφορά όλους τους υποψηφίους,
 2. αντίγραφο Πτυχίου Ειδικότητας/Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) – Αφορά απόφοιτους και πτυχιούχους ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β΄Κύκλου, ΤΕΛ, Εξειδίκευσης ΕΠΛ.
 3. Ατομικό Δελτίο Καταρτιζομένου – αφορά αποφοίτους/καταρτιζόμενους ΙΕΚ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Σχετικά με τις μετεγγραφές ισχύουν τα παρακάτω:

 1. Από το ΙΕΚ αποχώρησης είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντιγράφου του ατομικού φακέλου του αιτούντος, τον οποίο ζητούν με αίτησή τους με υποχρέωση χορήγησης εντός 5 ημερών.
 2. Για την έγκριση μετεγγραφής καταρτιζομένων ιδιωτικών ΙΕΚ θα πρέπει να προσκομισθεί επιπλέον του ατομικού φακέλου και το τελευταίο ατομικό εκκαθαριστικό (ή οικογενειακό σε περίπτωση μη ύπαρξης ατομικού) το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Βασική προτεραιότητα της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί: η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) για το έτος κατάρτισης 2019-2020, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 09:00 μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλλουν τις αιτήσεις για εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής, στα Δημόσια ΙΕΚ με βάση την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει από το πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2019Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1587-eidikotites-dimosion-institoyton-epaggelmatikis-katartisis-eksaminou-2019v

Νέο κτήριο στη Λευκίμμη

Πολύ σύντομα τα τμήματα του Δ.Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας στη Λευκίμμη θα στεγαστούν στο νέο ανακαινισμένο κτήριο.

Χειμερινό Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα είναι απογευματινό.

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού 14:00 – 20:00

Αιτήσεις επιλογής νέων σπουδαστών

Η διεύθυνση του  ΔΙΕΚ Κερκυρας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις επιλογής για το 2019 – 2020 θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 έως Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 MONO ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://diek.it.minedu.gov.gr 

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν εφόσον συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών στην Α’ φάση. Μετά την Α’ φάση εγγραφών θα ακολουθήσει Β΄φάση εγγραφών των επιλαχόντων και Γ’ φάση εγγραφών των υποψηφίων εκτός πίνακα σε τυχόν κενές θέσεις.

Η φοίτηση στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι ΔΩΡΕΑΝ, διαρκεί 5 εξάμηνα και οδηγεί στην λήψη Διπλώματος Επιπέδου 5 του ΕΟΠΠΕΠ.

Νέες ειδικότητες για το χειμερινό εξάμηνο 2019Β

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ: 123833/Κ1/01-08-2019 Απόφαση της κ. Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας θα λειτουργήσουν κατά το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2019Β οι παρακάτω ειδικότητες:

Έδρα ΔΙΕΚ (πόλη της Κέρκυρας)

Τμήματα Λευκίμμης

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά σε ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας (ο οποίος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Επίσης σύντομα θα ανακοινωθούν και τα κριτήρια που καθορίζουν την μοριοδότηση των υποψήφιων καταρτιζόμενων

Οδηγίες Υποβολής Φακέλου Υποψηφίων Εκπαιδευτών

Η παραλαβή των φακέλων θα γίνει από 19/8/19 έως 27/8/19, ώρες 10:00 έως 13:30

Κάθε υποψήφιος εκπαιδευτής καταθέτει:

 1. Αίτηση εκτυπωμένη από το ηλεκτρονικό σύστημα υπογεγραμμένη.
 2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
 3. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα
 4. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και υπόλοιπα δικαιολογητικά  αριθμημένα ως εξής:
  Σε κάθε μοριοδοτούμενο δικαιολογητικό αναγράφουμε πάνω δεξιά τον αριθμό που έχει στον πίνακα. Π.χ. γράφουμε πάνω δεξιά στο φωτοτυπημένο πτυχίο που καταθέτουμε «1.1.α.1» ή για το Μεταπτυχιακό «1.1.β» κ.ο.κ.

Α.  Επισημαίνουμε οτι στο ΙΕΚ δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής φωτοτυπιών ή εκτυπώσεων.

Β. Η παραλαβή των ξενόγλωσσων πτυχίων θα γίνεται αυστηρώς σύμφωνα με την προκήρυξη (Αντίγραφο του τίτλου και η επίσημη μετάφραση του)

Προκυρηξη εκπαιδευτών για τα εξάμηνα 2019Β και 2020Α

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΔΙΕΚ) ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019β & ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020α

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου των Δημοσίων ΙΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ, έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. 6331/380/02-08-2019 Απόφαση του Δ.Σ., απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υποψήφιους εκπαιδευτές για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των ΔΙΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2019 Β και Εαρινού Εξαμήνου 2020 Α.

Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: 

από 06/08/2019 ώρα 15:00 έως 19/08/2019 ώρα 15:00

Ηλεκτρονική Διεύθυνση υποβολής αιτήσεων :

https://mis.inedivim.gr

Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ 2019Α

Δημιουργικές εργασίες των σπουδαστών Δ’ εξαμήνου του τμήματος «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» του Δημοσίου ΙΕΚ Κέρκυρας στα μαθήματα ‘Μακιγιάζ Special Effects’ με τη χρήση προσθετικών, Body Painting & Tattoo με υπευθύνους εκπαιδευτές τις πτυχιούχους αισθητικής:

 • Σπάτουλα Αλεξάνδρα
 • Ζωχιού Μαρία-Φιλορ
 • Ζωχιού Έλενα
 • Μαργαρίτα Βλάχου
 • Κούρκουλου Αρετή

Αποχαιρετούμε τις σπουδάστριες μας με την ευχή για καλή σταδιοδρομία!

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας ΔΙΕΚ

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στην Κατάρτιση καθώς υπάρχει νέος Κανονισμός Λειτουργίας -2014 των Δημοσίων ΙΕΚ που τέθηκε σε ισχύ τις 2/7/2014 .

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων