Ωράριο Λειτουργίας

Χειμερινό ωράριο εξυπηρέτησης κοινού (Σεπτέμβριος – Ιούνιος):  14:00-18:00

Οργανόγραμμα – Επικοινωνία

Διευθυντής: Πιτσινής Πέτρος

Υποδιευθύντρια: Χυτήρη Αγγελική

Υποδιευθυντής: Μαλλιαρός Νικόλαος

Μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι: Μίτσουλης Οδυσσέας,  Γαστεράτος Ιωάννης

Αποσπασμένοι διοικητικοί υπάλληλοι:  Χρήστου Κωνσταντίνα (έδρα ΔΙΕΚ – πόλη της Κέρκυρας), Σαμοϊλη Νικολέττα (τμήματα Λευκίμμης)

 

Έδρα ΙΕΚ:

 • Τηλεφωνικοί αριθμοί
  • Διευθυντής: 26610.33255
  • Γραμματεία: 26610.47530
 • FAX: 26610.47531
 • e-mail:
 • dimosio.iek.kerkyras@gmail.com

Διεύθυνση: Ευαγγέλου Ναπολέοντος 12, Μανδούκι Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα.

(Σχολικό συγκρότημα Τεχνικών Λύκειων – Ισόγειο)

Παράρτημα Λευκίμμης:

 • Τηλ. αριθμός: 2662022661
 • e-mail:
 • parartima.iek.lefkimmis@gmail.com
 • Διεύθυνση: Άγιοι Θεόδωροι, Τ.Κ. 49080, Λευκίμμη. (Λύκειο Λευκίμμης)

Επιλογή κατηγορίας ενδιαφέροντος

Πρόγραμμα Εβδομάδας 25/05 – 29/05

Αργία 21ης Μαϊου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 21η Μαΐου 2020, ημέρα εορτασμού της 156ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα με φυσική παρουσία, καθώς το ΔΙΕΚ θα παραμείνει κλειστό.
Κατ΄εξαίρεση μπορούν να πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα εξ αποστάσεως αυριανά μαθήματα.

Χρόνια σας πολλά

Πρόγραμμα μαθημάτων 18/05 – 22/5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 18/05 – 22/5

 1. Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα μαθημάτων για την εβδομάδα έως 22/5. Το πρόγραμμα που ισχύει, είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που ίσχυε πριν την διακοπή των μαθημάτων με την προσθήκη +2 ωρών καθημερινά και θα ενημερώνεται για τυχόν αλλαγές έγκαιρα και λίγο πριν την έναρξή της εβδομάδας.
 1. Η αποστολή υλικού-εργασιών από τους εκπαιδευτές για ανάρτηση στην πλατφόρμα, κρίνεται απαραίτητη ώστε η συμμετοχή και η αμοιβαία ανατροφοδότηση, να είναι αποτελεσματική για την κατάρτιση των εκπαιδευομένων.
 1. Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οδηγίες της ΓΓΕΕΚΔΒΜ, οι υποχρεωτικές πρόοδοι και οι τελικές εξετάσεις, θα πραγματοποιηθούν με την εκπόνηση εργασιών, σε προθεσμίες που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα και σε συνεννόηση πάντα με τους εκπαιδευτές. Θα ακολουθήσει ενημέρωση σε ξεχωριστό μήνυμα.
 1. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων (εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών), οι οποίοι, ενημερώνοντάς μας για την πρόθεσή τους να παρευρεθούν ή μη, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, θα καθορίζεται και ο τρόπος διεξαγωγής του μαθήματος. Επομένως δεδομένων των ευμετάβλητων συνθηκών ο τρόπος κατάρτισης (δια ζώσης, τμήματα, υποτμήματα, μικρές ομάδες/εργαστήριο, ΕΞΑΕ, πλατφόρμες, κλπ) θα αλλάζει συνεχώς.
 1. Το μάθημα «Πρακτική άσκηση» των τμημάτων Βρεφονηπιοκόμων θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΙΕΚ μέχρι την εξεύρεση λύσης λογω του ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι ακόμα κλειστοί. Το ωράριο μαθημάτων θα διαμορφωθεί σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτές.
 1. Το μάθημα «Πρακτική άσκηση» του τμήματος Τεχνικός Τουριστικών μονάδων Β & Δ εξαμήνου θα πραγματοποιείται στους χώρους του ΙΕΚ μέχρι το άνοιγμα των ξενοδοχείων.Λήψη αρχείου

Ενημέρωση Εκπαιδευτών & Καταρτιζομένων ΔΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΌ 18/5/2020

Σύμφωνα με τις τελευταίες εγκυκλίους της ΓΓΕΕΚΔΒΜ και του Υπουργείου Εσωτερικών και ενόψει της πλήρους επαναλειτουργίας του ΔΙΕΚ Κέρκυρας από τη Δευτέρα 18/5/2020 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

 1. Η έναρξη των μαθημάτων έχει καθοριστεί για τις  18 Μαΐου και η λήξη για τις  30 Ιουνίου 2020.
 1. Η Διάρκεια της διδακτικής ώρας θα είναι 35΄ λεπτά.
 1. Ο αριθμός των καταρτιζόμενων ανά αίθουσα θα είναι μέχρι 15 καταρτιζόμενοι, με 1,5 μέτρο ενδιάμεση απόσταση.
 1. Οι εκπαιδευτές που δεν έχουν αποστείλει δήλωση ότι εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών, όπως ορίζονται από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, οφείλουν να βρίσκονται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του ΙΕΚ από όπου και θα διεκπεραιώνουν τις καθημερινές διδακτικές τους υποχρεώσεις.
 1. Οι καταρτιζόμενοι αντί των εξετάσεων προόδου θα εκπονήσουν γραπτή εργασία η οποία θα αντικαθιστά στο 100% την εξέταση προόδου. Οι τελικές εξετάσεις θα γίνουν μόνο με την εκπόνηση γραπτών εργασιών που θα δοθούν από τους εκπαιδευτές στους καταρτιζόμενους, οι οποίοι οφείλουν να τις επιστρέψουν ολοκληρωμένες. Η εκπόνηση των γραπτών εργασιών προόδου και τελικών εξετάσεων είναι υποχρεωτική.Για την πρόοδο οι εργασίες θα παραδοθούν μέχρι τις 30/5 και για τις τελικές εξετάσεις οι εργασίες θα παραδοθούν στους εκπαιδευτές από 22 έως 26 Ιουνίου. Η παράδοση βαθμολογίας από τους εκπαιδευτές θα έχει ολοκληρωθεί για την μεν πρόοδο μέχρι 4 Ιουνίου, για δε την τελική μέχρι 28 Ιουνίου.
 1. Τα εργαστηριακά μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της επίδειξης από τον εκπαιδευτή για τον περιορισμό της επαφής των καταρτιζόμενων με κοινόχρηστο εξοπλισμό, υλικά, πάγκους εργασίας και επιφάνειες των εργαστηριακών χώρων.
 1. Συμφώνα και με πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΙΕΚ, καταρτιζόμενοι που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για ασθένεια από COVID-19 ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για ασθένεια από COVID-19 ή ήδη νοσεί, δύνανται να παρακολουθούν ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προσκομίζοντας σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.
 1. Έτσι λοιπόν, το πρόγραμμα το οποίο θα υπόκειται σε ενδεχόμενες αλλαγές, λόγω των παραπάνω περιορισμών, θα επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα μετά από συνεννόηση της διεύθυνσης του ΙΕΚ με τους εκπαιδευτές. Για την εβδομάδα που ξεκινά 18/5 και μέχρι να ξεκαθαρίσουν και τα τελευταία θέματα που υπάρχουν, ανακοινώνουμε πρόγραμμα μόνο για τη Δευτέρα 18/5.
 1. Η εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση θα συνεχίσει να πραγματοποιείται όπως και μέχρι τώρα για τους καταρτιζόμενους που δεν θα βρίσκονται με φυσική παρουσία στους χώρους του ΙΕΚ.
 1. Στους χώρους των Ι.Ε.Κ. θα υπάρχουν αντισηπτικά και πρέπει να γίνεται φυσικός αερισμός των χώρων.

Πάνω απ’ όλα η υγεία, η δική μας και των συνανθρώπων μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ανακοίνωση προς Σπουδαστές

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης:
«Σε περίπτωση καταρτιζόμενων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί, είναι δυνατή η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση των καταρτιζόμενων, που προβλέπεται στην παράγραφο 7 της παρούσας. Στην περίπτωση αυτή οι καταρτιζόμενοι θα αποστείλουν γραπτή δήλωση στο Ι.Ε.Κ.»

Έως αύριο λοιπόν ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15/5/2020, 7 μ.μ. παρακαλούνται όσοι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Κέρκυρας εμπίπτουν στα παραπάνω να έχουν αποστείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο dimosio.iek.kerkyras@gmail.com  τη δήλωσή τους υπογεγραμμενη.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αν κάποιος εκπαιδευόμενος ανήκει ο ίδιος ή συγγενικό του πρόσωπο στο οικογενειακό του περιβάλλον, σε ευπαθή ομάδα, θα συμπληρώνει και θα αποστέλλει στο ΙΕΚ την παραπανω δήλωση, ώστε να παραμείνει ασφαλής στο σπίτι του και να παρακολουθεί εξ αποστάσεως την κατάρτιση όπως προβλέπεται.

Οι απουσίες από τα δια ζωσης μαθήματα στο ΔΙΕΚ όσων προσκομίσουν την παραπάνω υπεύθυνη δήλωση δεν θα προσμετρούνται, ωστόσο κάθε σπουδαστής έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση.

Αντί εξετάσεων προόδου και τελικών εξετάσεων, οι καταρτιζόμενοι θα εκπονήσουν γραπτές εργασίες που θα τους δοθούν από τους εκπαιδευτές μέχρι 22 – 26 Ιουνίου 2020, ώστε να εξαχθούν αποτελέσματα έγκαιρα.

Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει εκ νέου στις 18/5 σύμφωνα με τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιείται, για όσες φυσικά επαναλειτούργησαν. Πρακτικές των οποίων οι φορείς/επιχειρήσεις δεν επανακινήθηκαν ακόμη, θα αναμείνουν την επανέναρξη των επιχειρήσεων αυτών.

Επειδή το κάθε τμήμα έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες και χαρακτηριστικά, αναλυτικές οδηγίες και πρόγραμμα θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Εγκύκλιος, νομοθεσία και οδηγίες ΕΟΔΥ για την επανέναρξη των μαθημάτων στις 18/5/2020

Δείτε την εγκύκλιο της ΓΓΕΕΚΔΒΜ για την επανέναρξη των μαθημάτων στις 18/5/2020  εδώ

Δείτε το Φ.Ε.Κ για την επανέναρξη των μαθημάτων στις 18/5/2020 εδώ

Δείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  εδώ

Περισσότερες διευκρινίσεις καθώς και το καινούργιο πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Επανέναρξη λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά  και την επίσημη ενημέρωση της κ. Υπουργού  τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, έχει αποφασιστεί η επανέναρξη λειτουργίας και των Δημοσίων ΙΕΚ.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο για την επαναλειτουργία των ΙΕΚ προβλέπει τα εξής:

– Διεξαγωγή θεωρητικών μαθημάτων με αύξηση ωρολογίου προγράμματος κατά 2 ώρες την ημέρα.
– Περιορισμός 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση.
– Δυνατότητα για εξ αποστάσεως συμμετοχή καταρτιζομένων.
– Λήξη έτους κατάρτισης 30 Ιουνίου ή 30 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την ειδικότητα και τη δυνατότητα διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση όλων των σχετικών Υπουργικών αποφάσεων, προκειμένου αυτές να εξειδικευτούν με εγκύκλιους οι οποίες θα ανακοινωθούν άμεσα.

Καλό σας βράδυ

Καλή πρωτομαγιά

Η Δ/νση του ΙΕΚ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας,αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας ΔΙΕΚ

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στην Κατάρτιση καθώς υπάρχει νέος Κανονισμός Λειτουργίας -2014 των Δημοσίων ΙΕΚ που τέθηκε σε ισχύ τις 2/7/2014 .

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων