Το blog της Ιωάννας Μπαφαλούκου

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Ο χειμώνας μέσα από τα μάτια των ζωγράφων

Ιαν 201828

Ομαδικό παιχνίδι «Φύγε, φύγε ποντικάκι»…

Ιαν 201827

Tom-and-Jerry-Cartoons- 7

 

Στο Νηπιαγωγείο τα ομαδικά παιχνίδια βοηθούν στην καλύτερη γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους και στην εκμάθηση βασικών κανόνων συνεργασίας. Ένα αγαπημένο ομαδικό παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε με τα παιδιά από τις  πρώτες μέρες έλευσης τους στο σχολείο είναι το «Φύγε, φύγε ποντικάκι».

Πώς παίζεται

      Τα παιδιά πιάνονται σε κύκλο. Στην μέση του κύκλου μπαίνει ένα παιδί (ποντικάκι) και έξω από τον κύκλο βγαίνει ένα παιδί (γατούλα). Τα παιδιά γυρνούν γύρω γύρω από το «ποντικάκι» τραγουδώντας το τραγούδι που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=xcKaFsaCQVo

    Όταν τελειώσει το τραγούδι τα παιδιά σηκώνουν τα χεριά τους ανοίγοντας έτσι την φωλιά για να βγει έξω το παιδί- ποντικάκι.  Το παιδί- γατούλα κυνηγάει το ποντικάκι γύρω από την φωλιά. Αν το πιάσει κερδίζει τον γύρο αλλιώς χάνει και γίνεται αυτό το ποντικάκι στον επόμενο γύρο.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!

το τραγούδι του χιονάνθρωπου

Ιαν 201815

Φρόστι ο χιονάνθρωπος

 

 

 

 

Βασιλόπιτα

Ιαν 20189

Bασιλόπιτα

2018

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ο μήνας Ιανουάριος και οι παροιμίες του!..

Ιαν 20189

Ιανουάριος

Αρκετές παροιμίες αναφέρονται στον Ιανουάριο που σχετίζονται με ποικίλα θέματα (με το φαγητό, το κυνήγι, τις αγροτικές ασχολίες, το φεγγάρι κτλ.): «Κότα, πίτα το Γενάρη, κόκορα τον Αλωνάρη», «Ο λαγός και το περδίκι κι ο καλός ο νοικοκύρης, το Γενάρη χαίρονται», «Του Γενάρη το φεγγάρι, ήλιος της ημέρας μοιάζει», «Χιόνισ’ έβρεξ’ ο Γενάρης, όλ’ οι μύλοι μας θ’ αλέθουν». Ο Ιανουάριος λέγεται ακόμα και «Τρανός», ίσως σε σύγκριση με το Φεβρουάριο που έχει λιγότερες μέρες.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου

Μαρ 20154

Το Διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το χρησιμοποιούμε για να αναζητήσουμε πληροφορίες, για να επικοινωνήσουμε, για να αγοράσουμε πράγματα, να ψυγαχωγηθούμε κα.
Η χρήση όμως του διαδικτύου χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί κρύβει πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό κατά την πλοήγηση μας στους χώρους του Διαδικτύου είναι καλό να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Εθισμός στο διαδύκτιο!

Φεβ 201527

Εθισμός στο διαδίκτυο
Ο εθισμός στο Διαδίκτυο (internet addiction) είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης και αναφέρεται στην καταναγκαστική, υπερβολική χρήση του διαδικτύου και τον εκνευρισμό που παρουσιάζεται κατά τη στέρησή της και μπορεί να παρουσιαστεί τόσο σε ενήλικες όσο και σε εφήβους (ακόμα και σε παιδιά).
Ο Εθισμός στο Διαδίκτυο μπορεί να προκύψει με την πολύωρη ενασχόληση ατόμων σε διαδικτυακές δραστηριότητες όπως είναι τα παιχνίδια, δωμάτια συζητήσεων, ηλεκτρονικός τζόγος και άλλα.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σεπτέμβριος : Καλή σχολική χρονιά !!!!

Σεπ 201418

 

 

Ο Σεπτέμβριος, ή Σεπτέμβρης, ή Σταυρίτες (ποντιακά), είναι ο ένατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Έχει 30 ημέρες. Στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ξεκινάει επίσημα και το Φθινόπωρο. Τυπικά η εποχή αλλάζει στο τέλος του μήνα στις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε συμβαίνει η φθινοπωρινή ισημερία, δηλαδή την ημερομηνία αυτή έχουμε ίση διάρκεια μέρας και νύχτας.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο 7ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου. Ο μήνας αυτός, όπως και οι υπόλοιποι που ακολουθούν ως το τέλος του χρόνου, παίρνει το όνομά του από το λατινικό αριθμητικό septem, που σημαίνει επτά. Από τις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. ο Σεπτέμβριος καθιερώθηκε ως η αρχή του εκκλησιαστικού αλλά και του πολιτικού έτους, επειδή η 1η Σεπτεμβρίου συνέπιπτε με την αρχή της ινδικτιώνος. Την 1η Σεπτεμβρίου οι Ρωμαίοι την ονόμαζαν indictio (= ινδικτιώνα). Η λέξη αποδόθηκε στα ελληνικά με τον όρο επινέμησις και σημαίνει κατανομή των φόρων. Ακόμη και σήμερα η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθεί να εορτάζει την 1η Σεπτεμβρίου ως αρχή της ινδίκτου. Η λέξη ινδικτιών σήμαινε κατ’ αρχήν τον προσδιορισμό του ετήσιου ποσού που έπρεπε να καταβάλλουν οι Ρωμαίοι πολίτες ως φόρο. Τελικά παγιώθηκε ως το δημοφιλέστερο σύστημα χρονολόγησης για τους Βυζαντινούς, και η 1η Σεπτεμβρίου ως η αρχή του έτους. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας η 31η Αυγούστου ονομάζεται «κλειδοχρονιά» επειδή «κλειδώνει» (τελειώνει) ο προηγούμενος χρόνος, ενώ η 1η Σεπτεμβρίου ονομάζεται «αρχιχρονιά».

Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΥΓΕΙΑ !!!!!!!!!

Μαρ 201429

Trefomai sosta !!!!

Ένα ψηφιακό λεξικό για την διατροφή.

Τα παιδιά μπορούν να δουν εικόνες από φρούτα και λαχανικά και να αντιγράψουν τις λέξεις!

Άνδρος : Η Αρχόντισσα του Αιγαίου!

Νοέ 201319
Κάστρο

Κάστρο, Χώρα, Άνδρος

 

 

andros1

Περιήγηση της Άνδρου

Διαβάστε όλο το άρθρο »

« Παλιότερα άρθρα

Translate

Σαν σήμερα

  1. 21/09/: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
    Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Σκακιστική άσκησηTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων