Απρ 19 2011

Οι λαμαρίνες ζωντάνεψαν

Συντάκτης: κάτω από Νέα και με ετικέτα:

Χρώμα και ζωή στις άχαρες γκρι λαμαρίνες που κρύβουν τις εργασίες στο εργοτάξιο του μετρό κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό έδωσαν την Κυριακή τα μέλη της ομάδας Thessalonistas. Από τις 12 μ. έως τις 4 μετά το μεσημέρι δεκάδες άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα της ομάδας με στόχο να βελτιώσουν την ακαλαίσθητη εικόνα που δημιουργούν τα διαχωριστικά που έχουν τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση από το 63ο δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

«Το σχολείο βρίσκεται σε απόσταση δέκα μέτρων από το εργοτάξιο του μετρό με αποτέλεσμα οι μαθητές να βγαίνουν για να παίξουν και να σκοντάφτουν πάνω στις λαμαρίνες. Βλέποντας αυτήν την εικόνα αποφασίσαμε να αλλάξουμε το τοπίο και να δώσουμε έναν πιο χαρούμενο τόνο στην περιοχή τους», εξήγησε στον «Α» ο Νίκος Γ., μέλος των Thessalonistas.

Αρωγούς στην προσπάθειά τους είχαν τους ίδιους τους μαθητές του δημοτικού, οι οποίοι ζωγράφισαν με μπογιές και πινέλα ειδυλλιακά τοπία πάνω σε μουσαμάδες τους οποίους στη συνέχεια κρέμασαν στις λαμαρίνες.

«Μας εξέπληξε ευχάριστα και η συμμετοχή ορισμένων από τους εργαζομένους στα έργα του μετρό, οι οποίοι έφεραν και τα παιδιά τους και όλοι μαζί ζωγράφισαν στις λαμαρίνες», συμπλήρωσε ο Ν.

Η επόμενη πρωτοβουλία

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη δράση, τα μέλη της ομάδας έλαβαν την άδεια της «Αττικό Μετρό», ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια διαφόρων street artists της πόλης. Οσο για τις επόμενες πρωτοβουλίες τους, ήδη οργανώνεται μία δράση επαναδιεκδίκησης δημόσιου χώρου με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την πόλη.

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Αγγελιοφόρος

22 απαντήσεις μέχρι τώρα




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *