Αυγ 28 2010

U2 και NASA ή πως η μουσική ενώνει

Συντάκτης: κάτω από Διάστημα,μουσική

Οι U2 και η NASA  δημιούργησαν ένα βίντεο για να σφραγίσουν τη συνεργασία τους. Το συγκρότημα πλησίασε τους υπέυθυνους της NASA και τους πρότεινε να συμπεριλάβουν έναν διάλογο με τους αστροναύτες τους ISS ( Διεθνής Διαστημικός  Σταθμός)  στις συναυλίες που δίνουν φέτος ανά την υφήλιο με τον τίτλο U2 360. Οι αστροναύτες συζήτησαν αρκετές φορές με το συγκρότημα πριν ηχογραφηθεί  το βίντεο που συμπεριλαμβάνουν οι U2 στην παγκόσμια περιοδεία τους.

Τα μέλη του ΔΔΣ είναι ο αστροναύτης της NASA Μike Barratt, ο Καναδός  Bob Thirsk, ο Ευρωπαίος Frank De Winne, ο γιαπωνέζος Koichi Wakata  και οι Ρώσοι κοσμοναύτες Gennady Padalka and Roman Romanenko.  Στη συναυλία στο Χιούστον του Τέξας (25/8/2010) ο τραγφουδιστής των U2  σχολίασε για τους αστροναύτες του ΔΔΣ :” Αυτοί οι  άνθρωποι είναι αφοσιωμένοι στο να προσπαθούν να εξηγήσουν πώς υπάρχει αυτός ο πλανήτης στον κόσμο που αποκαλούμε σπίτι μας”. Από την πλευρά της NASA  εξήγησαν ότι η συνεργασία είχε σαν στόχο  να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό  η ύπαρξη και η δουλειά του Δ Δ Σ.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός  είναι ένας  “μόνιμα επανδρωμένος” διαστημικός  σταθμός με κοσμοναύτες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τη Ρωσία . Από το 1984 έγινε  το μεγαλύτερο στον κόσμο σήμερα ειρηνικό επιστημονικό και τεχνολογικό πρόγραμμα, προϊόν συνεργασίας. Περισσότερες πληροφορίες για τον ΔΔΣ στα ελληνικά μπορεί να βρει κανείς  εδώ και στα αγγλικά εδώ. Η ιστοσελίδα της   NASA .

22 απαντήσεις μέχρι τώρα




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *