Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Γαλλόφωνο Πρόγραμμα eTwinning 2015-16″Το Νησί των θησαυρών/L’île aux trésors : Twincontes”

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 03/11/2015

ac189862

Νεώτερο : το έργο έλαβε την Ευρωπαϊκή Ετικέττα Ποιότητας

 ΝΕΟ – Αύγουστος 2016 : Quality Label για το έργο μας !

Με την Ετικέτα ποιότητας eTw διακρίθηκε η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα. Περισσότερα …

Για τρίτη συνεχή χρονιά, στα πλαίσια του μαθήματος της 2ης ξένης γλώσσας, το σχολείο μας συμμετέχει από το Σεπτέμβριο του 2015 σε ένα νέο γαλλόφωνο διαθεματικό έργο eTwinning με τίτλο «Το Νησί των θησαυρών», σε συνεργασία με μαθητές και καθηγητές από άλλα ευρωπαϊκά σχολεία.

(Για τη δράση αυτή, οι μαθητές μας έλαβαν τις δυο προηγούμενες χρονιές την Ευρωπαϊκή Ετικέτα ποιότητας και το Ευρωπαϊκό Βραβείο γαλλικής γλώσσας 2015, δες  σχετικό άρθρο)

Φέτος, οι μαθητές του τμήματος γαλλικών  του Β3, θα εμπνευστούν από τους μύθους της αρχαιότητας, και μέσα από δραστηριότητες δημιουργικής γραφής ενταγμένες στο Αναλυτικό Πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθήματος, θα επινοήσουν συνεργατικές ιστορίες φέρνοντας στη σύγχρονη εποχή τους μυθολογικούς ήρωες.

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο έργο θα συμμετέχουν διαθεματικά και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων του σχολείου μας, η κα Χρυσοβαλάντη Διαμαντή (Αρχαία Ελληνικά από Μετάφραση) και η κα Ευσταθία Αγγελή (Καλλιτεχνικά) οι οποίες θα προσεγγίσουν το αντικείμενο του προγράμματος από την σκοπιά της ειδικότητάς τους.

ΝΕΩΤΕΡΟ : δείτε τις δημιουργίες των μαθητών στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και στο μάθημα των Καλλιτεχνικών  Η Ασπίδα του ΑχιλλέαΣυνέντευξη με την Ωραία ΕλένηΕικονογράφηση των ιστοριών

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στο τέλος της χρονιάς, οι δημιουργίες όλων των σχολείων θα δημοσιευθούν σε ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο. Επίσης οι μαθητές θα δραματοποιήσουν ορισμένα επεισόδια της επιλογής τους  και θα τα παρουσιάσουν σε βίντεο ή ζωντανά στο θέατρο του σχολείου.

ΝΕΩΤΕΡΟ :  το βίντεο με τις δημιουργίες των μαθητών

Ο ιστότοπος με το τελικό προϊόν του προγράμματος

Το e-book 66 σελίδων με τις 18 συνεργατικές ιστορίες που έγραψαν και εικονογράφησαν μαθητές από 8 σχολεία από Κροατία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τυνησία και Τουρκία.

 

  • Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των γαλλικών και μόνο.
  • Δεν απαιτείται η χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές στο σπίτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ

 

Présentation sans titre (60)

   Παρουσίαση του προγράμματος στο 1ο μαθητικό Φεστιβάλ Γαλλικής Γλώσσας Πειραιά το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *