Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Διαδικασία κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών στοΖάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2015−2016.

Συγγραφέας: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΖΑΝΝΕΙΟ στις 12/06/2015

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εισαγωγή των μαθητών στο Γυμνάσιο υπέβαλαν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ., κατά το χρονικό διάστημα από 22 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου 2015. Οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Τα έγγραφα, τα οποία ορίζει ο νόμος για την εγγραφή των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τυχόν δικαιολογούν την ένταξη των μαθητών στην ειδική κλήρωση του 20%, θα κατατεθούν από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα κληρωθούν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης και στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών είναι 223 (111 αγόρια και 112 κορίτσια) για την πλήρωση οπωσδήποτε 100 θέσεων (50 θέσεις για αγόρια και 50 θέσεις για κορίτσια).

Η ανωτέρω κλήρωση διεξάγεται τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 στο Θέατρο του σχολείου ενώπιον των ενδιαφερομένων γονέων, από τριμελή επιτροπή γονέων, που ορίζεται από τους ίδιους. Η επιτροπή επιδεικνύει στους παρευρισκόμενους κάθε κλήρο πριν τον διπλώσει και τον τοποθετήσει στην κληρωτίδα. Τους κλήρους τραβούν οι παρευρισκόμενοι γονείς με τη σειρά. Το έργο της επιτροπής λήγει με τη σύνταξη ειδικού σχετικού πρακτικού.

ü Αρχικά διεξάγεται γενική κλήρωση για 40 θέσεις για αγόρια στην οποία  συμμετέχουν 111 υποψήφιοι μαθητές  και έπειτα γενική κλήρωση για 40 θέσεις για κορίτσια, στην οποία  συμμετέχουν 112 υποψήφιες μαθήτριες. (το 80% των προκηρυσσομένων θέσεων).

Στη συνέχεια διεξάγονται ειδικέςκληρώσεις, με την οποία θα επιλεγεί το 20% των προκηρυσσομένων θέσεων για μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι είναι: α) δίδυμοι/ες ή τρίδυμοι/ες ή υιοθετημένοι/ες αδελφοί/ες μαθητών ή μαθητριών που κληρώθηκαν και έχουν γεννηθεί το ίδιο έτος, β) αδελφοί/ες μαθητών/τριών που ήδη φοιτούν στο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Λύκειο, Δημοτικό ή Νηπιαγωγείο (εάν υφίστανται) και δεν φοιτούν στην τάξη αποφοίτησης της καταληκτικής σχολικής μονάδας και γ) παιδιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν με πενταετή θητεία στο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Λύκειο ή στο συνδεδεμένο Δημοτικό ή στο συνδεδεμένο Νηπιαγωγείο (εάν υφίστανται) και δεν αποχωρούν από το σχολείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, κατά την οποία διεξάγεται η κλήρωση.

ü Αρχικά κληρώνονται οι δίδυμοι/ες ή τρίδυμοι/ες αδελφοί/ες ή υιοθετημένοι/ες αδελφοί/ες εκείνων των μαθητών/τριών που έχουν επιλεγεί στην γενική κλήρωση. Οι τυχόν κενές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί με την προηγούμενη κατηγορία καλύπτονται από μαθητές και μαθήτριες της κατηγορίας (β). Αν υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις, αυτές καλύπτονται από μαθητές και μαθήτριες της κατηγορίας (γ).Στη περίπτωση αυτή προτεραιότητα έχουν τα παιδιά εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και ακολουθούν τα παιδιά των εκπαιδευτικών του συνδεδεμένου Νηπιαγωγείου, του συνδεδεμένου Δημοτικού και του συνδεδεμένου Λυκείου.

Την τυπική εγκυρότητα της κλήρωσης εγγυάται με την παρουσία του το ΕΠ.Ε.Σ. του Πειραματικού Σχολείου (Γυμνασίου).

Παράλληλα, για την πλήρωση των κενών θέσεων, που τυχόν θα παραμείνουν μετά την ειδική κλήρωση επιλογής του 20% ή θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, καταρτίζονται την ίδια ημέρα δύο πίνακες, ένας για τους μαθητές και ένας για τις μαθήτριες, στους οποίους αναγράφονται κατά σειρά μέχρι 30 μαθητές ή μαθήτριες, σε κάθε πίνακα αντίστοιχα, οι οποίοι επιλέγονται ως επιλαχόντες με κλήρωση που γίνεται μεταξύ των μαθητών και μαθητριών που δεν κληρώθηκαν για την κάλυψη των προβλεπόμενων κενών θέσεων. Για την περίπτωση των επιλαχόντων δεν υφίσταται κλήρωση ειδικών κατηγοριών.

Αμέσως μετά τη διεξαγωγή των κληρώσεων και τη σύνταξη του σχετικού πρακτικού από την επιτροπή των γονέων και κηδεμόνων, το ΕΠ.Ε.Σ. επικυρώνει το αποτέλεσμα και γνωστοποιεί με σχετική έγγραφη ανακοίνωση τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που καταλαμβάνουν τις καθορισμένες θέσεις.

Με παράλληλη ανακοίνωσή του γνωστοποιεί επίσης τους δυο πίνακες με τους επιλαχόντες της προηγούμενης παραγράφου, των οποίων η ισχύς παύει με τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2015−2016. Οι παραπάνω ανακοινώσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου.

Η πλήρωση τυχόν κενών θέσεων στις Β΄ και Γ΄ τάξεις των Πειραματικών Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2015-16, θα γίνει με εξετάσεις, με την ευθύνη των οργάνων διοίκησης του σχολείου και ύστερα από σχετική προκήρυξη που αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων και την ιστοσελίδα του σχολείου.

 

Από το ΕΠ.Ε.Σ του ΖαννείουΠειραματικού Γυμνάσιου