Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 2013-14

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 07/12/2013

Η ομάδα “Μην το κρατάς μέσα σου!”  δραστηριοποιείται για 5η χρονιά στο σχολείο μας. 

rd_slogan_el

Από τις αρχές Οκτωβρίου οι μαθητές  χωρισμένοι σε ομάδες ετοιμάζουν 3 βίντεο με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό συμμετέχοντας στον διαγωνισμό με θέμα «Σέβομαι τη διαφορετικότητα – Γίνομαι Ενεργός Πολίτης» στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο υλοποιείται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Πηγαίνετε στον σύνδεσμο http://respect-diversity.org/index.php/el/ για να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών μας και να ψηφίσετε για το βραβείο κοινού μέχρι την Πέμπτη 12/12/2013 και ώρα 23:59.

Δείτε εδώ τα δυο βίντεο :

[video http://respect-diversity.org/images/tmpwrkspc/t_elenstavro1/aphtos_foraei_mpleFINAL.wmv]

[video http://respect-diversity.org/images/tmpwrkspc/t_elenstavro/kainourgia%20sto%20sholeioFINAL.wmv]

Τίτλος του βίντεο : “Αυτός φοράει μπλε”

Τιτλος του βίντεο: “Καινούργια στο σχολείο”

Παράλληλα τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη “Μαθαίνω να αναγνωρίζω & να διαχειρίζομαι τον θυμό μου” τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013.  

Επίσης, στα πλαίσια έργου eTwinning, σε συνεργασία με ομάδα μαθητών του γυμνάσιου Marcel Pagnol στη γαλλική πόλη Λυών, θα κάνουν μέσα στον Δεκέμβριο  έρευνα για τον εκφοβισμό στην Α’ Γυμνασίου και στη συνέχεια θα επεξεργαστούν από κοινού δράσεις ενημέρωσης,  πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας στα 2 σχολεία.(Για περισσότερα δες  http://www.etwinning.net/el/pub/profile.cfm?f=2&l=el&n=101325#results).

Ακόμη έχουμε προγραμματίσει τη συμμετοχή μας στο Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής  “Ένας συγγραφέας ξεκλειδώνει τα μυστικά του” με εμψυχώτρια την συγγραφέα Ελένη Δικαίου στο Ίδρυμα Λασκαρίδη, για να γράψουμε  κείμενα με θέμα την αποδοχή της  διαφορετικότητας και την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.

 αφισα_εκδήλωσηςΑ2014 001


                   ΑΦΙΣΣΑ_ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ_Α_2014

 

 

 

 

 

 

 

Ένα ενημερωτικό βίντεο για τις αιτίες των εκδηλώσεων βίας στο σχολείο :

http://www.edutv.gr/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos/includes/js/mediaplayer/player.swf

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *