Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 2012-2013

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 28/10/2012

Για τέταρτη χρονιά λειτουργεί στο σχολείο μας η ομάδα  Διαπροσωπικών Σχέσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας “Μην το κρατάς μέσα σου!”

Τα παιδιά της ομάδας ανέλαβαν φέτος δράση  από τις πρώτες μέρες της έναρξης των μαθημάτων για να  υποδεχτούν τους  μαθητές της  Α’ γυμνασίου και να τους  ξεναγήσουν στους χώρους του σχολείου.

Τέλη Οκτωβρίου έγινε μια ενημερωτική εκδήλωση για την Α’ γυμνασίου για το τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός  και πώς τον αντιμετωπίζουμε.

Και φέτος η δράση μας  είναι αφιερωμένη στη φιλία, μια και το θέμα αυτό ενδιαφέρει όλους πολύ , και πιο συγκεκριμένα στη φιλία που πληγώνει, δηλαδή στις συμπεριφορές και τις στάσεις των ίδιων των φίλων μας  που συχνά, ακόμα και άθελά τους, μας απομονώνουν, μας αποκλείουν, μας απομακρύνουν από παρέες, παιχνίδια και δραστηριότητες. Προγραμματίζουμε :

—–   Παράσταση με θεατρικό μονόπρακτο που γράψαμε, με θέμα την παρεξήγηση μεταξύ φίλων που εξελίσεται σε εκφοβισμό μέσα από το διαδίκτυο.  Παράλληλα,  εβδομάδα με ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις γύρω από τους κινδύνους του διαδικτύου και των κινητών για τους μαθητές του σχολείου μας αλλά και τους γονείς.

—— Εικονογράφηση των παραμυθιών που γράψαμε πέρυσι, με ήρωες ζώα και θέμα τον αποκλεισμό και τη διαφορετικότητα, και αφήγησή τους στα παιδιά  κοντινού νηπιαγωγείου.

—— Ανάληψη πρωτοβουλιών για να πάψουμε να  χρησιμοποιούμε μεταξύ μας κάποιες λέξεις και εκφράσεις  που προκαλούν πόνο στους άλλους.

—— Συμμετοχή σε  δίωρο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης Λασκαρίδη για τον σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του μέσα στην τάξη.

Η ομάδα συγκεντρώνεται  κάθε Πέμπτη 2 με 3 το μεσημέρι, μετά το σχόλασμα, στον 2ο όροφο.

Υπεύθυνες καθηγήτριες : κα Γαλανοπούλου & κα Σταυροπούλου

Η Ειρήνη Αλμυράντη έγραψε ένα κείμενο για τη φιλία  :  Η φιλία

Να ένα σύννεφο λέξεων των μαθητών της ομάδας με θέμα “Τι είναι για μας η φιλία ; “. Κάνε κλικ εδώ για το ανοίξεις :

http://www.wordle.net/show/wrdl/6774143/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1_%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9…

φιλια_συννεφο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *