Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Συμμετοχή & διάκριση στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2008

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 26/04/2011

Οι μαθητές των Γαλλικών του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2008 που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο : CONCOURS de la FRANCOPHONIE 2008. Le français, langue de la diversité culturelle : “Rencontres et découvertes”                                                                                                                                                                                   ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2008. Η γαλλική γλώσσα ως γλώσσα της πολιτισμικής ποικιλομορφίας : “Συναντήσεις και ανακαλύψεις”

Φωτογραφίζοντας Γαλλόφωνες Επιγραφές : Για τους μαθητές του γυμνασίου, ο διαγωνισμός προέβλεπε να τραβήξουν φωτογραφίες με λέξεις ή μηνύματα στη γαλλική γλώσσα, τις οποίες θα αντλούσαν από το καθημερινό περιβάλλον τους στην Ελλάδα (δρόμους, καταστήματα, διαφημίσεις, συσκευασίες, κτλ.). Συμμετείχαν τα τμήματα μας Α3 και Α4.

Στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2008 συμμετείχαν επίσης και οι παλιοί μας μαθητές που πήγαιναν πια στο Λύκειο του Ζαννείου. Έτσι το τμήμα Γαλλικών της Α’ Λυκείου συνέθεσε και ερμήνευσε ένα δικό του γαλλικό τραγούδι, εμπνευσμένο από την ακρόαση και τη μελέτη γαλλικών τραγουδιών στο μάθημα. Οι μαθητές συμμετείχαν σε όλα τα στάδια της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη δουλειά : έγραψαν οι ίδιοι τους στίχους, τους μελοποίησαν μόνοι τους, ερμήνευσαν το τραγούδι κάνοντας πολλές πρόβες και τέλος το ηχογράφησαν σε στούντιο. Το τραγούδι τους αυτό απέσπασε το 3ο βραβείο στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας. Οι μαθητές παρέστησαν και βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 20 Μαρτίου 2008.

Δείτε τα δυο βίντεο με τη συμμετοχή του σχολείου μας και ακούστε το τραγούδι μας :

Inscriptions Francophones 2008 , η συμμετοχή του Α3 στο διαγωνισμό

Francophonie 2008, η συμμετοχή του Α4 και της Α’ Λυκείου