Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

«Βιβλιοδιαδρομές» : ένα πρόγραμμα ανάγνωσης και δανεισμού βιβλίων

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 29/03/2011

 

Tο Σάββατο 9 Απριλίου 2011 το πρωϊ μαθητές των Γαλλικών της Α’ τάξης συμμετείχαν σε μια ακόμα ψυχαγωγική εκδήλωση ανάγνωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο και δανείστηκαν περισσότερα από 40 εποπτικά μέσα που διάλεξαν οι ίδιοι.

 Υπενθύμιση :  Μέχρι την Τετάρτη 1η Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε επιστρέψει στο σχολείο αυτά που δανειστήκαμε.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας, οι μαθητές μας της Β’ και Γ’ τάξης, και από φέτος και της Α’, συμμετέχουν από το 2005 με επιτυχία στις «Βιβλιοδιαδρομές» (animations-lecture), μια πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Έτσι την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 μια ομάδα 13 μαθητών της Β’ Γυμνασίου και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μια ομάδα από 10 μαθητές της Α’ Γυμνασίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα και δανείστηκαν συνολικά 40 εποπτικά μέσα.

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι να παρακινηθούν οι μαθητές να ανακαλύψουν ποικίλα βιβλία στη γαλλική γλώσσα, να τα πάρουν στα χέρια τους, να τα ξεφυλλίσουν, να νιώσουν την ευχαρίστηση της ανάγνωσης, αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το βιβλίο ως αντικείμενο και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης. Οι δραστηριότητες  δίνουν στις σχολικές ομάδες τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία, περιοδικά, CD, DVD, CDROM και βιντεοκασσέτες για νέους, για διάρκεια 2 μηνών.

Στην πρώτη συνάντηση συνηθίζεται να πηγαίνουμε εμείς στους χώρους της Βιβλιοθήκης (Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, μετρό Πανεπιστήμιο),  ενώ οι επόμενες πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου μας την ώρα του μαθήματος των γαλλικών. Η συμμετοχή είναι προαιρετική    και  δωρεάν.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Ελένη Σταυροπούλου