ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

"ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ"

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Έλληνες φιλόλογοι: «Χαριστική βολή» στην Ιστορία – Σε μία μόνο τάξη θα διδάσκονται 3.500 χρόνια Ελληνισμού!

αφήστε ένα σχόλιο

ΙΣΤΟΡΙΑΥποβαθμίζεται το μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εχει σωρευθεῖ στὴν ὕλη μιᾶς μόνον Τάξης ἡ διδασκαλία τοῦ κύριου κορμοῦ τῆς Ἑλληνικῆς Ἱστορίας (Προϊστορία, Ἀρχαία, Ρωμαϊκὴ καὶ Μεσαιωνική), διάρκειας 3.500 ἐτῶν, ποὺ μέχρι τώρα διδασκόταν στὴ Δ΄ καὶ Ε΄ Δημοτικοῦ Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

24 Μαΐου 2017 στις 5:36 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Γονείς προσοχή: Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί συμμετέχει στη «Μπλε Φάλαινα»

αφήστε ένα σχόλιο

μπλε φάλαινα1ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Μην φοβηθείτε να μιλήσετε ανοιχτά και ειλικρινά με το παιδί σας ή με το πρόσωπο του φιλικού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι έχει εμπλακεί στα «θανάσιμα» διαδικτυακά παιχνίδια. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

23 Μαΐου 2017 στις 8:32 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Πυρά κατά ν/σ για διευθυντές σχολείων

αφήστε ένα σχόλιο

διευθυντής1ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών σχολείων. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

23 Μαΐου 2017 στις 1:08 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Fidget spinners: Παγκόσμια φρενίτιδα… μισού δισ. δολαρίων για τη σβούρα της νέας γενιάς! [photos&vid]

αφήστε ένα σχόλιο

Διαβάστε εδώ

Από τον

22 Μαΐου 2017 στις 10:37 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Οι διαδικασίες μετά την ψήφιση του νόμου για τους Διευθυντές Σχολείων

αφήστε ένα σχόλιο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΤι θα ορίζει η υπουργική απόφαση

Αμέσως μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων (25 Μαΐου) και τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μέχρι τη Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας K. Γαβρόγλου θα υπογράψει απόφαση , με την οποία θα καθορίζονται: Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

22 Μαΐου 2017 στις 6:02 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Το χρονοδιάγραμμα του τριετούς πλάνου του υπουργείου Παιδείας

αφήστε ένα σχόλιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΤο χρονοδιάγραμμα, με βάση το οποίο θα πορευτεί για την υλοποίηση του τριετούς πλάνου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πλαίσιο των κατευθύνσεων και των προτάσεων του υπουργείου περιλαμβάνουν νομοθετικό έργο για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τα ΕΠΑΛ και την εκπαίδευση ενηλίκων, για το γυμνάσιο, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και αυτο-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, καθώς επίσης και προτάσεις για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης του διδακτικού προσωπικού, νέα προγράμματα σπουδών, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

20 Μαΐου 2017 στις 8:45 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Υπουργός στο esos: Οι νυν Διευθυντές μπορούν να κάνουν αίτηση και στο σχολείο που υπηρετούν ανεξάρτητα τον αριθμό θητειών στην συγκεκριμένη θέση

αφήστε ένα σχόλιο

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ3“Η τεχνική νομοθετική βελτίωση θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 25 Μαΐου”.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στο esos ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κι εξήγησε: Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

20 Μαΐου 2017 στις 5:09 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

«Τέλος με τα μαθήματα του σχολείου!»: Το μήνυμα μιας μαμάς στους δασκάλους του παιδιού της

αφήστε ένα σχόλιο

Homeschooling is tough!!!

Homeschooling is tough!!!

Έλενα Μπούλια

Η Bunmi Laditan, μαμά, συγγραφέας και blogger, δημοσίευσε πρόσφατα ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο παραθέτει μια μεγάλη αλήθεια σχετικά με τις αδιανόητα πολλές σχολικές εργασίες και το διάβασμα που έχουν τα παιδιά στο σπίτι και γονείς από όλο τον κόσμου ταυτίζονται και επικροτούν. Αξίζει να το διαβάσουμε, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί θα συμφωνήσετε μαζί της: Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

20 Μαΐου 2017 στις 1:32 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Γκρίζες ζώνες στην Παιδεία: Είσαι καλός διευθυντής; Μετατίθεσαι!

αφήστε ένα σχόλιο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ1Η ΘΗΤΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

«Επιστροφή» στο νομοθετικό πλαίσιο επιλογής διευθυντών του 2010 κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με το νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται με τη μορφή κατεπείγοντος στη Βουλή. Το χαστούκι του ΣτΕ στη νομοθετική πρωτοβουλία Μπαλτά-Κουράκη δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Κώστα Γαβρόγλου, με αποτέλεσμα αρκετά σημεία του σχεδίου νόμου (συνέντευξη, αξιολογικός πίνακας υποψηφίων) να θυμίζουν το νομικό πλαίσιο που πανηγυρικά είχε καταργήσει η πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

20 Μαΐου 2017 στις 1:02 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

αφήστε ένα σχόλιο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΤο νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζει ο τρόπος που θα επιλέγονται στο εξής οι διευθυντές των σχολείων, κατέθεσε στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, για να θέσει εκπαιδευτικός υποψηφιότητα για διευθυντής θα πρέπει να έχει 10ετή διδακτική εμπειρία, ενώ μεταξύ των κριτηρίων που μοριοδοτούνται (προσόντα, πτυχία, εμπειρία, κα) επανέρχεται και διαδικασία της συνέντευξης. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

19 Μαΐου 2017 στις 9:10 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Φιλόλογοι κατά υπ. Παιδείας για την Ιστορία: Αλλάζετε ριζικά τον χαρακτήρα του μαθήματος

αφήστε ένα σχόλιο

ΙΣΤΟΡΙΑΜάθημα Ιστορίας: Ξεριζώνουν την ελληνική μυθολογία και την ανακατεύουν με μύθους άλλων λαών
Η νέα αντίληψη αφορά μια χρηστική, ιδεοληπτική ιστορία σύμφωνα με την οποία τα επιστημονικά κριτήρια δεν θεωρούνται αναγκαία, γράφει σε έκθεσή της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

18 Μαΐου 2017 στις 2:30 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

αφήστε ένα σχόλιο

ΕΔΩ

Από τον

17 Μαΐου 2017 στις 11:40 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Δέκα χρόνια υπηρεσία χρειάζεται για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για Διευθυντής Σχολείου

αφήστε ένα σχόλιο

Σχετική εικόνα

Τριετής η θητεία των νέων Διευθυντών – Ο νόμος 4327/15 των “Μπαλτά-Κουράκη” θα ισχύσει για τα μετρήσιμα μόριο – Τα μόρια της Συνέντευξης μειώνονται στο ήμισυ- Προστίθεται το “αυτόνομο διδακτικό έργο σε ΑΕΙ” Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

17 Μαΐου 2017 στις 11:12 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Τα πολλά σχέδια για την Παιδεία

αφήστε ένα σχόλιο

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ3Πάσχος Μανδραβέλης

Φτάνει πια, γκώσαμε! Κάθε υπουργός που περνάει από το Μαρούσι (και παλιότερα από τη Μητροπόλεως) κάνει και ένα εθνικό σχέδιο για την Παιδεία, το οποίο δεν είναι καν πενταετές διότι οι θητείες των υπουργών (ακόμη και σε κυβερνήσεις που μακροημερεύουν) δεν ξεπερνούν τα τρία χρόνια. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

17 Μαΐου 2017 στις 1:48 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Σοκ! Μαθήτρια στην Κατερίνη, θύμα της «μπλε φάλαινας»!

αφήστε ένα σχόλιο

μπλε φάλαιναΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ • «Χτύπησε» και στην Ελλάδα!

Από τον Νίκο Πιτσιακίδη

Απλωσε τα δίχτυα του και στη χώρα μας το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «μπλε φάλαινα», που καλεί εφήβους να συμμετέχουν «χωρίς γυρισμό» σε μια σειρά από δοκιμασίες διάρκειας 50 ημερών, οι οποίες τους ωθούν ακόμη και στην αυτοκτονία! Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

16 Μαΐου 2017 στις 11:12 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Το νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών Σχολείων

αφήστε ένα σχόλιο

διευθυντήςΑ. Μοριοδότηση τίτλων σπουδών. Β. Μοριοδότηση της προϋπηρεσίας. Γ. Μοριοδότηση της Συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών. Δ. Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων για τους υποψηφίους Διευθυντές Σχολείων χωρίς μοριοδότηση. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

15 Μαΐου 2017 στις 10:46 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

«Σχολεία και πανεπιστήμια είναι επιχειρήσεις που πουλάνε πτυχία»

αφήστε ένα σχόλιο

Νούτσιο ΟρντινεΟ διακεκριμένος ακαδημαϊκός, καθηγητής φιλολογίας και συγγραφέας, Νούτσιο Ορντινε

Συντάκτης: Νόρα Ράλλη

Με καταγωγή από την Καλαβρία, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και μελετητής της Αναγέννησης με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «Οι κλασικοί στη ζωή – μια μικρή ιδανική βιβλιοθήκη», μας μιλάει για την αρχαία και τη σύγχρονη Ελλάδα, για τον ρόλο των δασκάλων και των πανεπιστημίων στη διαμόρφωση των νέων πολιτών. Ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που θέλουν «τάξη αμαθών ανθρώπων» και αναλύει το «γνῶθι σαυτόν» Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

15 Μαΐου 2017 στις 10:24 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Πώς θα χορτάσουν τα 9 δισ.;

αφήστε ένα σχόλιο

γη τροφήΣουφλέρη Ιωάννα Α.

Είμαστε ήδη 7 δισ. και το 2050 οι άνθρωποι θα ξεπεράσουν τα 9 δισ. Για να υπάρξει τροφή για όλους σχεδιάζεται μια νέα Πράσινη Επανάσταση. Με όπλα τις νέες τεχνολογίες αλλά και την παράρχαια σοφία

Ενα φωτο-συνθετικά ενισχυμένο φύλλο μπορεί να δώσει την απάντηση στην τεράστια πρόκληση της σίτισης όλων των ανθρώπων Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

15 Μαΐου 2017 στις 1:49 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Χρυσ. Σταμούλης: Το φιλότιμο και άλλοι νεοελληνικοί μύθοι…

αφήστε ένα σχόλιο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ

Χρυσόστομος ΣταμούληςΟ Χρυσόστομος Σταμούλης είναι καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στα κυριότερα έργα του περιλαμβάνονται τα βιβλία «Θεοτόκος και ορθόδοξο δόγμα. Σπουδή στη διδασκαλία του αγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας», «Περί φωτός. Προσωπικές ή φυσικές ενέργειες; Συμβολή στη σύγχρονη περί Αγίας Τριάδος προβληματική στον Ορθόδοξο χώρο», «Η γυναίκα του Λωτ και η σύγχρονη θεολογία», «Ερωτας και θάνατος. Δοκιμή για έναν πολιτισμό της σάρκωσης», «Ωσπερ ξένος και αλήτης ή σάρκωση η μετανάστευση της αγάπης», «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Κείμενα για το διάλογο της Ορθοδοξίας με την πόλη, την πολιτική και τον πολιτισμό». Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

14 Μαΐου 2017 στις 9:43 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Κώστας Γαβρόγλου: «Από τον Σεπτέμβριο υποχρεωτικά η Α” Λυκείου»

αφήστε ένα σχόλιο

γαβρόγλου2Συνέντευξη Κωστοπούλου Μίνα

«Σε τρία χρόνια θα είναι υποχρεωτική η φοίτηση μέχρι και τη Γ” Λυκείου και από τεσσάρων ετών στο Προνήπιο»

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης αποκαλύπτει στην “Αυγή” της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ο σχετικός νόμος θα ψηφιστεί το φθινόπωρο και θα προβλέπει υποχρεωτική φοίτηση στα σχολεία για παιδιά και εφήβους 4 ώς 18 ετών. Ο Κ. Γαβρόγλου εξηγεί ποια μαθήματα θα αλλάξουν από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία και προαναγγέλλει πιλοτική εφαρμογή των αλλαγών στην Ιστορία. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

14 Μαΐου 2017 στις 9:03 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

SOS για το παιχνίδι που απειλεί τη ζωή μαθητών

αφήστε ένα σχόλιο

Blue WhaleΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΧΤΥΠΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Το Blue Whale, το νοσηρό διαδικτυακό παιχνίδι που ευθύνεται για δεκάδες αυτοκτονίες εφήβων στο εξωτερικό, απειλεί να «καταπιεί» και τα Ελληνόπουλα, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού, συστήνοντας στους γονείς να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση!

ΑΠO ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

12 Μαΐου 2017 στις 11:05 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Μαθητές μαθαίνουν και ψυχαγωγούνται όπως οι πρόγονοί μας

αφήστε ένα σχόλιο

παιδιά παιχνίδι«Στρόβιλος», «χάλκη μυΐα», «κρικηλασία», «αμπάριζα», «αποδιδρασκίνδρα», «ακινητίδα», «ασκωλιασμός», «κερητίζειν». Οι παραπάνω λέξεις είναι «άγνωστες» για τους περισσότερους ενήλικες, πολύ περισσότερο για τα παιδιά. Κι όμως, πρόκειται για τις αρχαιοελληνικές ονομασίες αγαπημένων παιχνιδιών. Και συγκεκριμένα, με τη σειρά που αναφέρονται είναι: σβούρα, τυφλόμυγα, ρόδα που κυλάει με ξύλο, κυνηγητό, κρυφτό, αγαλματάκια, κουτσό και… χόκεϊ! Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

12 Μαΐου 2017 στις 11:00 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

«Εναλεία»: Η πρώτη σχολή για επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα

αφήστε ένα σχόλιο

ΕΝΑΛΕΙΑΤης Μαίρης Λαμπαδίτη

Πριν από τρεις δεκαετίες κυκλοφορούσε ένα αστειάκι στους διαδρόμους των πανεπιστημίων. Αν ρωτούσες έναν αριστερό φοιτητή τι σπουδάζει, εκείνος απαντούσε με σαρκασμό «ψαράς», για να δείξει ότι σνομπάρει τις μεταπτυχιακές σπουδές και τα ακριβά κολέγια. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

11 Μαΐου 2017 στις 10:56 πμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

«Κινδυνεύουμε να ποινικοποιούμε γνώμες, όχι πράξεις»

αφήστε ένα σχόλιο

ΕΕΔΑΤον κίνδυνο της δημιουργίας ρήγματος στην ελευθερία του λόγου, εάν ο αντιρατσιστικός νόμος γίνει αντικείμενο κατάχρησης, διαβλέπει η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Σε ανακοίνωση-τοποθέτηση στο θέμα της ποινικής δίωξης εις βάρος της κ. Σώτης Τριανταφύλλου με τις διατάξεις του αντιρατιστικού νόμου, η ΕΕΔΑ επισημαίνει ότι το δικαίωμα του ατόμου να εκφράζει απόψεις που μπορεί να σοκάρουν, να προσβάλλουν ή να ενοχλούν αποτελεί κατάκτηση του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, γεγονός που έχει επικυρώσει με πάγια νομολογία του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

11 Μαΐου 2017 στις 10:46 πμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Οι εξαγγελίες Τσίπρα για την Παιδεία στο μικροσκόπιο – 10+1 ξαναζεσταμένες υποσχέσεις

αφήστε ένα σχόλιο

γαβρόγλου τσίπραςΝίκος Μάστορας

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κώστα Γαβρόγλου κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας

«Τώρα τρέχουμε» δήλωσε ο Πρωθυπουργός χθες κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας. Στόχος του ήταν να στρέψει την προσοχή της κυβέρνησης – και κατ” επέκταση της κοινής γνώμης – στα θέματα της καθημερινότητας. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

10 Μαΐου 2017 στις 11:00 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Έρευνα-σοκ: Ένα στα πέντε ελληνόπουλα θύμα σεξουαλικής βίας

αφήστε ένα σχόλιο

κακοποίησηΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΦΡΙΚΗ

Μπορεί ένα παιδικό κουκλοθέατρο να σώσει τα 18.300 παιδιά που γεννήθηκαν πέρσι στην Ελλάδα και κινδυνεύουν να πέσουν θύματα παιδικής κακοποίησης; Η θετική απάντηση που δίνει η ΜΚΟ «Eliza» γεμίζει ελπίδα αλλά και ευθύνη όσους ασχολούνται με το ζήτημα, με τα ερευνητικά στοιχεία που έρχονται κυρίως από την Αμερική να είναι σαφέστατα: Η πρόληψη σώζει παιδικές ψυχές. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

10 Μαΐου 2017 στις 4:52 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Ανατροπές σε σχολεία και πανεπιστήμια – Όλες οι αλλαγές στην Παιδεία

αφήστε ένα σχόλιο

γαβρόγλου τσίπραςΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Ολοήμερα γίνονται από Σεπτέμβριο όλα τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια σχολεία) όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

9 Μαΐου 2017 στις 7:38 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Αυτές είναι οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

αφήστε ένα σχόλιο

εξετάσεις4Του Στράτου Στρατηγάκη
Mαθηματικού – ερευνητή

Πολλές και σημαντικές αλλαγές έχουμε φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις, δεύτερη χρονιά εφαρμογής του συστήματος εισαγωγής. Το πλήθος των αλλαγών δείχνει κακό ή ελλιπή σχεδιασμό. Ας δούμε τις αλλαγές αναλυτικά: Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

9 Μαΐου 2017 στις 3:37 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Πλήγμα στο απολυτήριο λυκείου

αφήστε ένα σχόλιο

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ1ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Περαιτέρω υποβάθμιση των ενδοσχολικών εξετάσεων για το απολυτήριο λυκείου από τους μαθητές επιφέρει στην πράξη ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους 18χρονους ότι δεν πρέπει να αδιαφορήσουν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, καθώς ο βαθμός του απολυτηρίου ίσως μετρήσει σε κάποια φάση της ζωής τους. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

9 Μαΐου 2017 στις 1:14 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Ιστορία μου, αμαρτία μου με ιδεολογική σύγχυση

αφήστε ένα σχόλιο

ιστορίαΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Το μάθημα της Ιστορίας αποτυπώνει αδρά τις βασικές στρεβλώσεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Οι μαθητές το διδάσκονται με πασαλείμματα, από καθηγητές και άλλων ειδικοτήτων, ενώ λόγω του όγκου της ύλης δεν επαρκεί ο χρόνος να διδαχθούν γεγονότα σημαντικά στην πορεία της σύγχρονης Ελλάδας. Παράλληλα, καθώς το μάθημα μαζί με τα Θρησκευτικά και τη Γλώσσα διαμορφώνουν την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων, οι όποιες αλλαγές στο πρόγραμμά του προκαλούν πολιτικούς κλυδωνισμούς και κόντρες, που θέτουν τη συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα σε δεύτερη μοίρα. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Από τον

8 Μαΐου 2017 στις 10:44 μμ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία