Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου

Tο Σάββατο 2 Απριλίου 2016 το σχολείο μας συμμετείχε στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το σχολείο μας αντιπροσώπευσαν δύο ομάδες των 2 ατόμων.

Το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού ήταν: “Ταξίδι στην Αρχαιότητα: Αυτόματες μηχανές στην αρχαία Ελλάδα”.  Από τον τίτλο μπορεί κανείς να καταλάβει λίγα πράγματα για το τι πρόκειται. Συγκεκριμένα, αφού προηγήθηκε η διαδικασία συναρμολόγησης του ρομπότ, διαγωνιστήκαμε σε δύο πίστες. Στην πρώτη απεικονίζονταν “η επιστροφή του Οδυσσέα” Το ρομπότ έπρεπε να ακολουθήσει τη διαδρομή που απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα, εκτελώντας το πρόγραμμα που είχαμε φτιάξει με το κατάλληλο λογισμικό.

rbt1

Στην δεύτερη πίστα διαγωνιστήκαμε στον “λαβύρινθο του Μινώταυρου” Σε αυτή την διαδικασία το ρομπότ πάλι με εντολές που του είχαμε δώσει, έπρεπε να ακολουθήσει την διαδρομή της παρακάτω πίστας . Τα χρωματιστά τετράγωνα υποδήλωναν κάποιες δοκιμασίες μέσα από τις οποίες κερδίζαμε επιπλέον πόντους.

rbt2

 

 

Παρόλο το λιγοστό χρόνο για την προετοιμασία και την έλλειψη εξοπλισμού καταφέραμε  να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στον διαγωνισμό και σίγουρα κερδίσαμε μια αξέχαστη εμπειρία.

Αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές κ.Ανδρέα Δούμουρα και την κ.Μαρία Καραλή που ήταν δίπλα μας και με την καθοδήγησή κ την ενθάρρυνση τους καταφέραμε αυτό το αποτέλεσμα!

Οι συμμετέχοντες,

Ευθαλία Bελώνη

Στυλιανή Bελώνη

Άννα Μαργαρίτη

Αδαμάντιος Σοφικίτης