Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

tiflomiga• Τυφλόμυγα : Τα παιδιά που συμμετέχουν δένουν μ’ ένα πανί τα μάτια του παιδιού που «φυλάει» – την τυφλόμυγα- και γυρίζουν γύρω του, πειράζοντάς το. Η τυφλόμυγα προσπαθεί να πιάσει ένα παιδί. Όταν το καταφέρει προσπαθεί από το ύψος του, τα ρούχα του κ.α. να μαντέψει ποιος είναι, οπότε λέει το όνομά του, και αν μαντέψει σωστά, το παιδί γίνεται αυτό «τυφλόμυγα».

• Κρυφτό: Ένα παιδί κάθεται μπροστά σε ένα τοίχο ή δέντρο με μάτια κλειστά και μετράει μεγαλόφωνα μέχρι το 100 ανά 5. Εντωμεταξύ, τα άλλα παιδιά ψάχνουν να βρουν τις καλύτερες κρυψώνες για να κρυφτούν. Όταν τελειώσει το μέτρημα, αυτός που φυλάει ψάχνει να βρει τα κρυμμένα παιδιά. Όποιο παιδί βρίσκει και φωνάζει «φτου !» και το όνομά του. Αν τους βρει όλους, ο πρώτος που βρέθηκε «φυλάει». Αν όμως κάποιος προλάβει να τρέξει εκεί που φύλαγε και πει «φτου ξελευτερία για όλους !» τότε φυλάει πάλι το ίδιο παιδί.
seek1

• Σπασμένο Τηλέφωνο: Τα παιδιά κάθονται το ένα πλάι στο διπλανό του μια λέξη πολυσύλλαβη, δύσκολη ή ασυνήθιστη. Το παιδί που «άκουσε» τη λέξη σκύβει και λέει μυστικά στο ένα αυτί του άλλου, και αυτό παραδίπλα ως το τελευταίο. Αν ο τελευταίος βρει την αρχική λέξη, τότε πηγαίνει μπροστά και λέει τη δική του. Συνήθως, όμως, η λέξη που ακούγεται στο τέλος είναι τόσο αλλοιωμένη, που προκαλεί γέλιο!

Άννα Α’ Γυμνασίου